16/12/08

Ομοιότητες.


Γιώργος Α. Παπανδρέου : «Καλούμαστε να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία για το μέλλον. Από την κρίση θα βγούμε όλοι μαζί».. 15 Δεκμβρίου, στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ:

-Αυτό το είπε πρώτος ο Καραμανλής.

«Εργαζόμαστε για να μεταβάλουμε τη διεθνή πρόκληση σε εθνική ευκαιρία ». 5 Δεκεμβρίου, «ομιλία στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη βουλή με θέμα την οικονομία και τις εργασιακές σχέσεις».

Λένε τα ίδια ,γιατί οι επικοινωνιολόγοι τους, σκέπτονται με τον ίδιο τρόπο.

Το σύνθημα. των επικοινωνιολόγων του κ. Καραμανλή «Να μεταβάλλουμε τη διεθνή κρίση σε εθνική ευκαιρία » είχε επαναστατική καταγωγή . Παρέφρασαν τη θέση του Λένιν : «Η Ρωσική Επανάσταση του Φλεβάρη 1917 ήταν η απαρχή της μετατροπής του ιμπεριαλιστικού πολέμου σε εμφύλιο». (Λένιν, Απρίλης 1917, «Σχέδιο μιας Πλατφόρμας του Προλεταριακού Κόμματος».

Επομένως, η «συμπαγής επενδυτική συμμορία» των λυμεώνων, θέλει να μετατρέψει τη διεθνή κρίση, (ιμπεριαλιστικό πόλεμο), σε εθνική ευκαιρία, (εμφύλιο). «Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τις μεταρρυθμίσεις μας, λόγω της κρίσης» υπογράμμισε στη δική του ομιλία, ο υπουργός Οικονομικών.

Ο κ. Γιώργος, ο σοσιαλδημοκράτης, σε ποιους θέλει να δώσει ευκαιρία;
«Από την κρίση θα βγούμε όλοι μαζί», είπε και μας μπέρδεψε.

Όλοι μαζί ; Αφεντικά και εργαζόμενοι; Πλούσιοι και φτωχοί; Και ποιος θα κάνει θυσίες; Οι εργαζόμενοι ή το Κεφάλαιο;

Θα μας απαντήσουν οι επικοινωνιολόγοι ή ο πολιτικός αρχηγός;


Σπύρος Χατζάρας.

σχόλιο

http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com:80/2008/12/blog-post_605.html* Άσχετο;

Τα στενά επιτελεία των δύο πολιτικών αρχηγών ήταν συμμαθητές στο ίδιο "σχολείο" (ιδιωτικό) και σταβλίζονται πολύ συχνά σε φιλικές συγκεντρώσεις μετά οίνου και βρώσις… Πολύ φυσικό, χωρίς να ποινικοποιούμε τέτοιους στενούς φιλικούς δεσμούς, να συζητούν και για το πώς βλέπουν το κοινό τους μέλλον… Άλλωστε, έχουν «οχήματα» τους πολιτικούς, που μάλιστα τους χρυσοπληρώνουν…
Μάλιστα, ο κύριος Γρηγόρης, πρώην (;) σύμβουλος κι αυτός, το είχε πει ξεκάθαρα στη γνωστή συνέντευξή του, πως έχει πελάτες στο ΠΑΣΟΚ, τη Ν.Δ. (δεξιά) και μάλιστα ανέφερε και τον ΣΥΡΙΖΑ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: