28/12/08

ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΡΙΟ ΣΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ.ΟΥΤΕ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ ΟΥΤΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ


"Ας μην ξεχνάμε ότι τα Χριστούγεννα είναι η γιορτή της αγάπης του καναλάρχη για τον θεατή, του διαφημιστή για τον καταναλωτή, του τοκογλύφου για τον δανειολήπτη, του μπάτσου για τον μαθητή, του εργοδότη για τον εργαζόμενο, του εμπόρου για τον πελάτη κλπ". (Σ. Κομίνης)

Οχι στην κυριακάτικη απασχόληση...

Από τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ-ΧΑΡΤΟΥ .

ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΜΕ. ΝΔ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ, ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ

Με το πρόσχημα των «χαμηλών τζίρων και της πεσμένης εμπορικής κίνησης», η κυβέρνηση και οι έμποροι εργοδότες μας, αποφάσισαν αιφνιδιαστικά και εκβιαστικά να ανοίξουν τα εμπορικά καταστήματα και δεύτερη Κυριακή αυτό τον μήνα, την Κυριακή 28 Δεκέμβρη.
Το κριτήριο των κερδών τους μας θέλει και πάλι εργαζόμενους - λάστιχο, να δουλεύουμε μέσα στις γιορτές ακόμα μια Κυριακή. Τα σχέδια τους να ανοίγουν όλο και περισσότερες Κυριακές είναι γνωστά εδώ και καιρό.Δεν μας πείθουν οι δικαιολογίες περί δήθεν πεσμένης κίνησης λόγω «επεισοδίων». Το πρόβλημα είναι ότι ο κόσμος δεν έχει λεφτά. Οι εργαζόμενοι, λόγω της πολιτικής λιτότητας που κυβέρνηση και εργοδότες ακολουθούν, δεν έχουν να «ξοδέψουν». Όσες Κυριακές και να ανοίξουν, η κρίση που οι ίδιοι δημιούργησαν, και που κτυπάει πρώτα απ΄ όλα τη ζωή των εργαζομένων, θα έχει ως θύμα και την «εμπορική κίνηση». Αν κυβέρνηση και εργοδότες δε δώσουν γενναίες αυξήσεις στους μισθούς, στα επιδόματα ανεργίας και στις συντάξεις δε θα έχουν ποτέ κίνηση. Δεν θα πληρώσουμε και πάλι την κρίση τους!Τα προσχήματα περί «επεισοδίων» και «φόβου», που δήθεν επιβάλλουν το άνοιγμα των μαγαζιών την Κυριακή 28/12/08 για να μη χάσουν τζίρους οι έμποροι, εντάσσεται στην προσπάθεια να μπει στην ημερήσια διάταξη η αύξηση των ωρών εργασίας, η κατάργηση της Κυριακής αργίας, οι ελαστικές σχέσεις και τα απελευθερωμένα ωράρια.Πέρα όμως από την ουσία, ακόμη και τυπικά, η απόφασή τους είναι ΠΑΡΑΝΟΜΗ.
Η συμπαιγνία ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με τις εξαγγελίες Καραμανλή, Μίχαλου, Φώλια και του Χρυσοχοϊδη και του νομάρχη, που ουσιαστικά έκαναν πραξικόπημα και με το «έτσι θέλω» καταργούν την Κυριακάτικη αργία δε θα περάσει. Σε αυτό το πραξικόπημα ενάντια στα δικαιώματά μας δεν χρησιμοποίησαν τανκς, αλλά τα ΜΜΕ και τους τηλεαστέρες δημοσιογράφους. Για άλλη μια φορά τα κανάλια (ιδιωτικά και δημόσια) κάνουν το άσπρο μαύρο και στρέφονται ενάντια στους εργαζόμενους και τη νεολαία.Όμως, η παράνομη απόφαση κυβέρνησης- νομαρχίας ΔΕ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ.
Δεν είμαστε υποχρεωμένοι από κανέναν νόμο να δουλέψουμε την Κυριακή! Να αντισταθούμε στον εκβιασμό των εργοδοτών. Να πούμε όχι στην κυριακάτικη απασχόληση.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ!Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΤΟ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΤΟ ΠΑΖΑΡΕΥΟΥΜΕ!
Όλοι στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ-ΧΑΡΤΟΥ (και της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων) ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 9.30 π.μ. στην αρχή της ΕΡΜΟΥ (Σύνταγμα).

Τα καθάρματα, μύρισαν αίμα, και όρμησαν να κάνουν την κρίση εθνική ευκαιρία και να καταργήσουν την κυριακάτικη αργία, για να εφαρμόσουν το όριο των 72 ωρών, που ψήφισε το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, με τη θετική ψήφο, των σοσιαλιστών.
( Ελλάδας και Ευρώπης) .
Το αίτημα για λειτουργία και την Κυριακή διατυπώθηκε από το ΕΒΕΑ πριν τα γεγονότα της 7ης Δεκεμβρίου.
Το «φιλανθρωπικό» κόλπο των επιχειρηματιών, της κυβέρνησης, των καναλιών, και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι να βοηθήσουμε τα καταστήματα που υπέστησαν συντριπτικά πλήγματα.
Η απάντηση είναι απλή. Με μια Κυριακή θα σωθούν;
Είναι φανερό ότι όλοι αυτοί λένε ψέματα.
Η απόφαση του νομαρχιακού συμβουλίου ήταν σωστή.
Λάθος ήταν η απόφαση που επέβαλαν στον νομάρχη.
Εάν το ΠΑ.ΣΟ.Κ. ήθελε να προστατεύσει τους εργαζόμενους, αρκούσε μία δήλωση, ότι η νομαρχία, δεν θα στραφεί κατά όσων ανοίξουν τα μαγαζιά τους στις 28 Δεκεμβρίου.
Η απόφαση που επέβαλαν στο νομάρχη, ανοίγει το δρόμο για κατάργηση της αργίας της Κυριακής και την εφαρμογή της εβδομάδος των 72 ωρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΑΘΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΟΝΙΕΤΣΚ ΚΑΙ ΤΟ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟ ΜΕΓΑΛΟ ΙΣΡΑΗΛ

H Ντονέτσκο-Κριβοροζσκαγια Σοβιετική Δημοκρατία   ήταν μια πολιτική οντότητα , στο έδαφος των λεκανών Ντονέτσ  και Krivoy Rog  .  Ανακηρυχ...