20/12/08

Λαβρόφ: Η οικονομική κρίση δεν θα επηρεάσει τους αγωγούς φυσικού αερίου


Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, μετά τη συνάντησή του στη Μόσχα, με τον Βούλγαρο ομόλογό του Ιβάιλο Κάλφιν, (20-12-2008), εξέφρασε τη βεβαιότητά του ,ότι η κατασκευή των μεγάλων ενεργειακών σχεδίων στα Βαλκάνια, μεταξύ των οποίων ο αγωγός φυσικού αερίου «South Stream» και ο πετρελαιαγωγός Μπουργκάς Αλεξανδρούπολη, δεν θα ανασταλεί λόγω της οικονομικής κρίσης .

Ο κ. Λαβρόφ είπε , σχετικά με τα βαλκανικά ενεργειακά σχέδια, στα οποία συμμετέχει η Ρωσία, οτι ,«δεν υπάρχει κανένα δεδομένο για να ισχυριστεί κανείς ότι θα αναβληθούν, θα παγώσουν ή θα τροποποιηθούν. Και το «Νότιο Ρεύμα» και ο Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη και ο ατομικός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας Μπέλενε , όλα αυτά τα σχέδια θα υλοποιηθούν ανεξάρτητα από τις οικονομικές και πολύ περισσότερο τις πολιτικές περιστάσεις. Ως προς το θέμα αυτό υπάρχουν οι συμφωνίες των σχετικών εταιρειών και φορέων», παρατήρησε ο κ. Λαβρόφ.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών είπε ότι με το Βούλγαρο συνάδελφό του άλλη μια φορά επιβεβαίωσαν ότι «όλα θα υλοποιηθούν στον προβλεπόμενο χρόνο» και εξέφρασε την υποστήριξη, αλλά και την πρόθεση της Ρωσίας να συμμετάσχει ενεργά στην πρωτοβουλία της Βουλγαρίας για σύγκληση τον ερχόμενο Απρίλιο διάσκεψης για την ενεργειακή ασφάλεια.

Σύμφωνα με τον κ. Λαβρόφ , «η δημιουργία τεχνητών εμποδίων μόνο με ένα σκοπό , να εξαλειφθούν οι πρόσθετες δυνατότητες προμήθειας αερίου και πετρελαίου από τη Ρωσία στην Ευρώπη», έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την υπόθεση της ευρωπαϊκής ενεργειακής ασφάλειας.

Βουλγαρία και Ρωσία ετοιμάζονται να εορτάσουν την επόμενη χρονιά τα 130 χρόνια των διπλωματικών τους σχέσεων και το έτος Βουλγαρίας στη Ρωσία, που θα εγκαινιαστεί με την επίσημη επίσκεψη στη Μόσχα του Βούλγαρου προέδρου Γκεόργκι Πιρβάνοφ στις αρχές του έτους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Τουρκόσπορος δεν περιμένει να μάθει από τον Λαφαζάνη. Εχει πληροφορίες από πρώτο χέρι. Του τα λέει η Σκύλα που έχει άνθρωπο μέσα στο Λάγκλέϋ

 Και τα σκυλάκια της Σκύλας ενημερώνουν τον ελληνικό λαό για αυτά που τους είπε το Λάγκλεϋ οτι πρέιει οπωσδήποτε να μάθουμε Ε! Αφού το είπε ...