27/12/08

Ο Λευκός Οίκος καλεί την Ινδία και το Πακιστάν να μην επιδεινώσουν την μεταξύ τους ένταση.



Ο εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΠΑ Γκόρντον Τζόντρο κάλεσε την Ινδία και το Πακιστάν να μην κάνουν τίποτα που μπορεί να επιδεινώσει την ένταση ανάμεσα στις δυο χώρες, μετά την ανακοίνωση της αποστολής Πακιστανικών ενισχύσεων στα σύνορα με την Ινδία. «Αμερικανοί αξιωματούχοι βρίσκονται σε επαφή τόσο με τους Ινδούς όσο και με τους Πακιστανούς. Συνεχίζουμε να καλούμε επίμονα τα δυο μέρη να συνεργαστούν στην έρευνα για τις βομβιστικές επιθέσεις στη Βομβάη και γενικά στον αντιτρομοκρατικό αγώνα», δήλωσε οκ. Τζόντρο και πρόσθεσε. «Καλούμε τις δύο πλευρές να απέχουν από περιττές ενέργειες που θα μπορούσαν να αυξήσουν τις εντάσεις σε ένα ήδη τεταμένο πλαίσιο».

Το Πακιστάν ανακάλεσε (26-12-2008) όλες τις άδειες των αξιωματικών και των οπλιτών» , εξαιτίας της έντασης με τον «προαιώνιο εχθρό» την Ινδία, έπειτα από τις επιθέσεις ισλαμιστών του περασμένου μήνα στη Βομβάη, με 179 νεκρούς,
«Οι άδειες ανακλήθηκαν λόγω της κατάστασης. Όλοι οι στρατιώτες κλήθηκαν να επιστρέψουν στην υπηρεσία τους», ανέφερε εκπρόσωπος του Υπ.Αμύνης.
Η Ινδία, έπειτα από τις αιματηρές επιθέσεις, τερμάτισε μονομερώς την από πενταετίας αρξαμένη ειρηνευτική διαδικασία, την οποία το Πακιστάν ήθελε να προωθήσει πάση θυσία. Παράλληλα, η Ινδία εξέδωσε σήμερα οδηγία προς τους υπηκόους της να μην ταξιδεύουν στο Πακιστάν, εν μέσω του κλίματος έντασης που έχει δημιουργηθεί μετά τις επιθέσεις.


ΥΓ. Σύμφωνα με το κλασικό εγχειρίδιο « Γενική Παθολογία του καπιταλιστικού συστήματος», εάν ένας « επενδυτής», επισκεφθεί τον παθολόγο (του συστήματος),και του παραπονεθεί ότι υποφέρει, « από μια μεγάλη κρίση στην καρδιά», ( του συστήματος), ο γιατρός ,θα τον συμβουλεύσει να πάρει… «έναν πόλεμο». Εάν τα «φαρμακεία» ειναι κλειστά και δεν βρίσκεται πόλεμος, θα τον συμβουλεύσει , να «πάρει τουλάχιστον μια σοβαρή πολιτική κρίση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: