17/12/08

…..Πλάκωσαν και οι βιομήχανοι, και ζητούν εκλογές.


Αποκαλύφθηκε και άλλος κουκουλοφόρος.!!

Βοήθειααα… μετά τους επαναστάτες του Παλαιού Ψυχικού και της Εκάλης , έρχονται οι «Φιλάνθρωποι», μαζί με τους καναλάρχες- εργολάβους για να σώσουν το καθεστώς τους, πριν ανατραπεί.


Σπυρος Χατζάρας

Πλήρης κάλυψη των «κουκουλοφόρων» , από το «Κεφάλαιο», που «κατανοεί» την αγανάκτηση, τη λαϊκή οργή, και την νεολαία, και διεκδικεί ρόλο, (ορθοπεδικού;) για την θεραπεία του «απαξιωμένου σύστηματος», ενώ υπόσχεται εξυγιαντική και ανορθωτική δράση και καταγγέλει, ανυπαρξία του Κράτους και χρεοκοπία των θεσμών.
Ο ΣΕΒ απαιτει «μια νέα βούληση ικανή να προχωρήσει επιτέλους ένα μακρόπνοο πρόγραμμα απαραίτητο αλλαγών». Δηλαδή, να μετατραπεί η «διεθνής κρίση, σε «εθνική ευκαιρία». Οι απαραίτητες αλλαγές του ΣΕΒ, δεν είναι οι αλλαγές που έχουν ανάγκη οι εργαζόμενοι.

«Σήμερα περισσότερο από ποτέ, οι συνθήκες επιβάλλουν και ο τόπος χρειάζεται μια ισχυρή, αξιόπιστη και σύγχρονη διακυβέρνηση» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, κ. Δασκαλόπουλος, σχολιάζοντας τις βίαιες διαδηλώσεις των τελευταίων ημερών, ζητώντας ουσιαστικά εκλογές τώρα.

«Βιώσαμε αυτές τις ημέρες ένα ανεξέλεγκτο ξέσπασμα οργής, χωρίς προηγούμενο, στη μεταπολιτευτική Ελλάδα. Κανείς δεν μπορεί να αυτοεξαιρεθεί από τη συλλογική ευθύνη που φέρουμε για αυτό το απαξιωμένο σύστημα, το οποίο οι νέοι μας αισθάνθηκαν την ανάγκη να πετροβολήσουν» σημείωσε.
( οπότε δεν μπορεί να έχει κανείς αμφιβολία ποιος συντόνισε την «εξέγερση» και ποιος πλήρωσε για τα ομαδικά sms)

«Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε το εκκωφαντικό μήνυμα που μας στέλνουν οι νέοι. Ούτε να το πνίξουμε με τα δακρυγόνα. Τα παιδιά αυτά είναι ο καθρέφτης μας. Η οργή, η απελπισία τους αντανακλούν μια ελληνική πραγματικότητα στην οποία περισσεύει η διαφθορά και σπανίζουν οι αξίες. Είμαστε ευτραφείς και ανυπόληπτοι στα μάτια των νέων μας» τόνισε. ο πρόεδρος του ΣΕΒ.
( Μπορεί να μην ξέρουμε τη διαφημιστική εταιρεία που συνέταξε τη χειρόγραφη επιστολή, «Μη ρίχνετε άλλα δακρυγόνα, εμείς κλαίμε κι από μόνοι μας», «Βοηθήστε μας. Δεν είμαστε τρομοκράτες, "κουκουλοφόροι", "γνωστοί άγνωστοι". Είμαστε τα παιδιά σας. Αυτοί, οι γνωστοί άγνωστοι... Κάνουμε όνειρα -μη σκοτώνετε τα όνειρά μας! Εχουμε ορμή -μη σταματάτε την ορμή μας. Θυμηθείτε. Κάποτε ήσασταν νέοι κι εσείς. Τώρα κυνηγάτε το χρήμα, νοιάζεστε μόνο για τη "βιτρίνα", παχύνατε, καραφλιάσατε, ξεχάσατε»,κλπκλπ , αλλά ξέρουμε έναν τουλάχιστον από τους πελάτες της.ΣΕΒ )

«Στους νέους μας και τους εαυτούς μας οφείλουμε νέα γνήσια αυτοκριτική που θα μεταφραστεί σε εξυγιαντική και ανορθωτική δράση. Αυτή είναι η κοινή μας επιτακτική ευθύνη» προσέθεσε. ο κ. Δασκαλόπουλος .

«Τις τελευταίες τούτες μέρες καταδείχθηκε η ανυπαρξία του Κράτους και η χρεοκοπία των θεσμών. Υποστήκαμε μια καταστροφή που είχε τη μυρωδιά της αποσύνθεσης ?ακόμα και στον τρόπο αντιμετώπισής της. Η κοινωνία μας αισθάνθηκε ταυτόχρονα ανυπεράσπιστη και ένοχη. Ένοχη γιατί συνειδητοποίησε ότι η δημοκρατία και η ευζωία μας δεν μπορούν πια να συγκαλύψουν τη βαθύτερη υστέρηση, μετριοκρατία και απαξία που μας χαρακτηρίζουν» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΕΒ.

«Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, έχουμε ανάγκη από μια νέα βούληση ικανή να προχωρήσει επιτέλους ένα μακρόπνοο πρόγραμμα απαραίτητο αλλαγών, στη λειτουργία των θεσμών στην παιδεία, τη δημόσια διοίκηση και στην αναπτυξιακή δομή» επισήμανε και συμπλήρωσε:

«Το κοινωνικό ξέσπασμα των τελευταίων ημερών επιτάθηκε και από την προϊούσα οικονομική κρίση. Η οικονομική αναταραχή είναι εδώ και θα ενταθεί στους επόμενους μήνες. Η παγκόσμια κρίση ανέδειξε όλες τις καθ' ημάς παθογένειες, που επί τόσα χρόνια αποφεύγουμε να διορθώσουμε. Σε αυτούς τους επώδυνους καιρούς, η χώρα είναι επικίνδυνα ευάλωτη».

»Ο ΣΕΒ προειδοποιούσε, και πριν ακόμα από την εκδήλωση της κρίσης, ότι απαιτείται δραματική αλλαγή πλεύσης. Αλλαγή, που προϋποθέτει συγκροτημένη διακυβέρνηση και αποτελεσματική διοίκηση για την ανάπτυξη και την κοινωνική πρόοδο με βάση τη διαμόρφωση σύγχρονων θεσμών και την εφαρμογή των αρχών της βιώσιμης ανάπτυξης».


Ως επικίνδυνα ευάλωτη , εννοεί απο τη λαϊκή αντίδραση. Το λαϊκό κίνημα. Τον ίδιο κίνδυνο αντιλήφθηκε και το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, και καταψήφισε το ωράριο λάστιχο.

Σε καιρούς οικονομικής κρίσης, η ολιγαρχία, πάντα προσπαθεί ελέγξει τις αντιδράσεις των εργαζομένων και να επιβάλει, ένα καθεστώς που θα υπερασπίσει τα συμφέροντα της.
Αυτό είπε ο κ. Δασκαλόπουλος.
(Την εισαγωγή, είχε κάνει ο κ.MIG-QATAR την Κυριακή από το Θέμα, για όσους το πρόσεξαν)

Για τις δηλώσεις του κ. Δασκαλόπουλου ρωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ο Ευάγγελος Αντώναρος αρκέστηκε να δηλώσει ότι η σημερινή κυβέρνηση είναι ισχυρή και ανταποκρίνεται στην αποστολή της.
Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου είπε ότι «οι δηλώσεις εκπροσώπων κοινωνικών φορέων δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως πολιτική τοποθέτηση, αλλά ως έκφραση των απόψεων αυτών που εκπροσωπεί ο φορέας. Ο κ. Δασκαλόπουλος εκπροσωπεί πάρα πολλές επιχειρήσεις, υπάρχουν και τοποθετήσεις εργαζομένων και μικρομεσαίων, που απηχούν τη γενική αίσθηση της ελληνικής κοινωνίαςΒοήθειααα… μετά τους επαναστάτες του Παλαιού Ψυχικού και της Εκάλης , έρχονται οι «Φιλάνθρωποι», μαζί με τους καναλάρχες- εργολάβους για να σώσουν το καθεστώς τους, πριν ανατραπεί.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η 19η Μαρτίου στην Ιστορία

Η 19η Μαρτίου είναι η 79η ημέρα του  δίσεκτου 2024 κατά το Γρηγοριανό ημερολόγιο. Απομένουν 287 μέρες μέχρι το τέλος του έτους. 1205. Έγινε ...