20/12/08

Τι γίνεται επιτέλους; Brutti sporchi e cattivi


Ναι στο λαϊκό κίνημα. Ναι στην ανατροπή της ανίκανης και χρεοκοπημένης κυβέρνησης των Βαλτοπεδινών . Όχι στους διεθνείς και ντόπιους τοκογλύφους. Όχι στο επικοινωνιακό πραξικόπημα Καναλαρχών –ΣΕΒ. Όχι στα «καθάρματα του 89», που παίζουν το παιχνίδι της Ολιγαρχίας.

Σπύρος Χατζάρας

Αυτή την ώρα, «οι θεοί και οι δαίμονες» ,της Ολιγαρχίας και του συστήματος, αγωνίζονται για να αποτραπούν οι φυσικές πολιτικές εξελίξεις. Φοβούνται την κρίση αλλά και την αντίδραση των φτωχών. Φοβούνται μην επανέλθει αυτοδύναμο το ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην εξουσία, επειδή πιστεύουν ότι θα υποχρεωθεί ,από τον κόσμο , να στραφεί σε ριζοσπαστική πολιτική.

Τα σενάρια, ξεκινούν από τη διάσπαση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. (μέσω των σημιτοφυλάκων), περνούν από τη συνεργασία Πασοκ-ΝΔ και Πασοκ-Σύριζα, και φθάνουν στην εξακοκομματική Βουλή με τους οικολόγους του Αλαφούζου και του Κεμαλοτσολιά Τρεμόπουλου.

Οι πολιτικοί σχεδιασμοί της Ολιγαρχίας (διεθνούς και εγχώριας) εμφανίζονται μετά από 15 ημέρες «διεθνούς προβολής» της «επανάστασης των μαθητών και των κουκουλοφόρων».

Η συγκυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ. θα ήταν η πλέον επιθυμητή λύση, αν μπορούσαν να την πραγματοποιήσουν: Θα ένωνε ολόκληρο το «εκσυγχρονιστικό» κράτος και παρακράτος με τον , «ομαλό» παραμερισμό των ανεπιθύμητων δυνάμεων εντός της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ. Θα επικρατούσαν και στο ΠΑΣΟΚ οι «σκληρές» και «στυγνές» δυνάμεις του «εκσυγχρονισμού». Και πλέον στα δύο κόμματα θα επικρατούσαν οι αμερικανοτσολιάδες.

Όλοι θα πρέπει να αναρωτηθούμε.

Αν οι « κόκκινοι Καναλάρχες» , πριμοδοτούν την μαθητική « επανάσταση» για να ρίξουν τώρα τον Καραμανλή και να φέρουν το ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην εξουσία ; ή αν αγωνίζονται για να επανέλθουν οι «νοικοκυραίοι» στην αγκαλιά της ΝΔ;

Για ποιο λόγο, οι συνεργάτες των «Καναλαρχών», 200-300 κουκουλοφόροι, αγωνίζονται μαζί με την αστυνομία του Καραμανλή, για να μην κατέβουν στους δρόμους, οι πραγματικοί εργαζόμενοι;
Γιατί ο «Γιαούρτο-Μπερλουσκόνι » δήλωσε ότι αυτός καταλαβαίνει τα «όνειρα των παιδιών »;
Ξέρουμε κανέναν πατέρα και καμία μάνα, που ανέθεσαν στο παιδί τους, να κάνει τη δική τους επανάσταση;
Τα καθάρματα του 89 Alekos+Alexis+Aleka αγωνίζονται για να πέσει ο Καραμανλής, η για να κάτσει καλύτερα στην καρέκλα του που τρίζει;
Στις 6 Δεκεμβρίου, πριν δολοφονηθεί ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος έγραφα:
«Η Ν.Δ. καταρρέει. Η έλλειψη πολιτικής αντίδρασης , προσδίδει στην κατάρρευσή ρυθμό γεωμετρικής προόδου, και η τάση αυτή μπορεί να αποστερήσει, από την κυβέρνηση, τα αναγκαία ελάχιστα λαϊκά στηρίγματα, για να μπορέσει να επιβιώσει πολιτικά. Οπότε, δημιουργούνται πλέον, οι αντικειμενικές συνθήκες ,ανατροπής, από τα κάτω, από την κοινωνία ,όχι του πολιτικού σκηνικού, αλλά της κυβέρνησης .
Επομένως, το ζήτημα, δεν είναι πια, όπως διαφαίνεται, η κοινοβουλευτική πλειοψηφία μόνον, αλλά η κοινωνική ανοχή.
Ο κ. Καραμανλής, δεν είναι πλέον ο κυρίαρχος των πολιτικών εξελίξεων. Εξαρτάται και από αντικειμενικά γεγονότα που δεν μπορεί να τα ελέγξει. Διατηρεί βεβαίως τον έλεγχο των μεγάλων ΜΜΕ, αλλά η βοήθεια που μπορούν να του δώσουν είναι ανάλογη της αξιοπιστίας τους, και μπορεί να υπολογίζει στην έμμεση υποστήριξη, όταν χρειαστεί, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ. Η αναγκαία πολιτική μάζα, για την ανατροπή έχει ωστόσο, δημιουργηθεί ήδη. Η απόρριψη της κυβέρνησης κινείται σταθερά πάνω από το 80%. Το ερώτημα είναι, αν θα υπάρξει και πότε ,η αναγκαία θρυαλλίδα, και αν θα εκφραστεί μέσω αυτής, η πολιτική ανασυγκρότηση του λαϊκού Κινήματος, το οποίο αναζητά καθοδήγηση.»
Νομίζω ότι τα προέβλεψα όλα .( Όπως και ο ΣΕΒ άλλωστε.) .
Πρέπει όμως να αναρωτηθούμε:

Ο νεκρός «επαναστάτης», ήταν ο Σωτήρης Πέτρουλας; Μέσα από την «επανάσταση» των «κόκκινων Καναλαρχών», των κουκουλοφόρων, των μαθητών, και των ...«άλλων», εκφράζεται η πολιτική ανασυγκρότηση του λαϊκού Κινήματος; Το λαϊκό κίνημα βρήκε την πολιτική καθοδήγηση στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ; Στους «κόκκινους Καναλάρχες», και τους υψηλόμισθους παπαγάλους;

Οι κυβερνήσεις πέφτουνε,πριν τις εκλογές, με επαναλαμβανόμενες απεργίες που οδηγούν σε Γενική απεργία. Δεν πέφτουν όταν καίγονται περίπτερα, και κλείνουν τα σχολεία.
Το τρομοκρατικό χάος που δημιούργησαν με σχέδιο, οι παρακρατικοί μηχανισμοί του κεφαλαίου και οι « αμερικανικές υπηρεσίες», κατά της ελληνικής κοινωνίας, χρησιμοποιείται τώρα για να προωθηθεί μια «συναντίληψη» που θα βάλει τάξη.

«Τα κολέγια για τα παιδιά των πλουσίων λειτουργούν κανονικά. Τα σχολεία των φτωχών τελούν υπό κατάληψη. Έτσι αποφάσισε ο αριστερός εργολάβος
Όσο λιγότερα γράμματα μάθουν τα παιδιά των φτωχών, τόσο φθηνότεροι εργάτες θα γίνουν, για τους επαναστάτες της Εκάλης »
έγραφα στις 14 Δεκεμβρίου.
«Δικαιολογημένη και σεβαστή» χαρακτήρισε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Παιδείας, Ευριπίδης Στυλιανίδης τη "νεανική έκρηξη οργής" για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου,επιβεβαιώνοντς τις υποψίες μας.
-Το 61% των οπαδών του ΠΑ.ΣΟ.Κ υποστηρίζουν την « επανάσταση» του ΣΕΒ, έλεγε πανηγυρικά η VPRC στην Αυγή. Και ο Βερελής του Σημίτη, θέλει υπουργό Εθνικής Οικονομίας «πασοκονεοδημοκράτη» για να αποκτήσουμε την εμπιστοσύνη «των αγορών», δηλαδή του Ροκφέλερ και του Ρότσιλντ, ενώ ο αρχηγός του, την προηγούμενη, από το βήμα της βουλής, διεκήρυσσε «το δόγμα των τοκογλύφων».«Να ζητήσει η ίδια η Ελλάδα οικονομικό έλεγχο από άλλους διεθνείς οργανισμούς, για να αντιμετωπιστεί το θέμα της οικονομικής σταθερότητας στη χώρα.», πρότεινε στη Βουλή, ο Αλ.Παπαδόπουλος , επειδή η κρίση είναι « ante portas». Το «επιχείρημα» των «νταβατζήδων» και των φερεφώνων τους είναι ότι η σημερινή κρίση απαιτεί νέα σκληρή λιτότητα. Νέα λιτότητα υπό την απειλή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

O Θεόδωρος Πάγκαλος πρότεινε από το "ράδιο-Γιάννα", να προσδιορίσει ο πρωθυπουργός τον χρόνο των εκλογών και να επιλεγούν πρόσωπα κοινής αποδοχής με τη Ν.Δ. στα υπουργεία Οικονομίας, Εσωτερικών - Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης ενώ ο κ. Στέφανος Μάνος αναφέρθηκε στην ανάγκη επιλογής πρωθυπουργού κοινής αποδοχής.
Η «εθνική κυβέρνηση» με καθεστωτική «συναίνεση» θα μπορούσε να επιλύσει με το «αποφασίζομεν» και «διατάσσομεν» όλα τα «εκκρεμή» εθνικά και κοινωνικά ζητήματα σύμφωνα με τις «εντολές» των ΗΠΑ.

Ο ΓΑΠ δήλωσε ότι,. εάν παραχωρήσουμε υπηκοότητα στις 200 χιλιάδες «ελληνόπουλα», «εκ των μεταναστών», θα λύσουμε ένα μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα, και θα προστατευθούν οι ζωές των συμπολιτών μας, και οι περιουσίες τους, ενώ την ίδια ώρα, η αστυνομία έπιασε, στα επεισόδια ,έναν Αλβανό και έναν Σύριο που έκαιγαν την ελληνική σημαία.(και η Ομόνοια είναι γεμάτη προκηρύξεις στα Αλβανικά). Ο ΓΑΠ είπε ακόμα ότι, «Αυτοί που αντιμετωπίζουν περισσότερες δυσκολίες είναι οι νέοι, οι οποίοι έχουν στερηθεί και αυτά τα κοινωνικά προγράμματα που διευκόλυναν την έξοδό τους από το τούννελ των ναρκωτικών».

Δηλαδή, η γραμμή διασύνδέσης είναι: «Κουκουλοφόροι»- Εξάρχεια-Πρέζα (ηρωίνη)-Κοσοβάροι έμποροι-ΝΑΤΟ κλπ. Την ώρα που ο Καραμανλής παίζει το παιχνίδι της «έντασης» με τα ΜΑΤ και τους κουκουλοφόρους, και το ΚΚΕ με τον ΣΥΡΙΖΑ ξεσαλώνουν για το «38άρι ..αεροβόλο», οι Τούρκοι κατέλαβαν τον εναέριο χώρο του Φαρμακονησίου.

Πότε θα ξυπνήσουμε; Όταν θα πετούνε πάνω από την Ακρόπολη;

Οι «επαναστάτες- κουκουλοφόροι», γιατί δεν «πήγαν» στον Λάτση, που μας «φέσωσε» 3.5 δίς ευρώ από το πετρέλαιο, γιατί δεν «πήγαν» την Τράπεζα της Ελλάδος, και την Citi του Ροκφέλερ, αλλά έκαψαν 400 μικρομάγαζα,και γιατί δεν κατέλαβαν τα γραφεία του Αράπογλου, του Αθανασοπούλου, και των άλλων golden boys; αλλά την Ακρόπολη και την ΓΣΕΕ; Γιατί έδειραν τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ και όχι τον «ηγεμόνα Τραπεζίτη» ,τον «εθνικό κατασκευαστή» και τον «εθνικό τζογαδόρο»;
Το «σήμα» το λαμβάνουν όλοι. Το σημαινόμενο όμως θέλει ανάλυση.
Ο ελληνικός λαός. μπορεί να βρίσκεται κάτω από το κράτος της τρομοκρατικής σύγχυσης, αλλά αντιλαμβάνεται πολύ περισσότερα, από όσο νομίζουν οι τεχνοκράτες της εξουσίας και τα δημοσιογραφικά τσιράκια τους. Επιπλέον είναι τέτοια τα αδιέξοδα, η σήψη και η κρίση του συστήματος , που τα ρωμαλέα, μαζικά κινήματα, τα πραγματικά και όχι των κουκουλοφόρων , είναι προ των πυλών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: