31/12/08

Το «Οχι» της ΚΚΕ. ΑΕ και της ΚωστΑλέξενας .


Κρατάει χρόνια, αυτή η Κολωνία!

Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου έκανε το σωστό. Αυτό που περίμεναν και ζητούσαν, όλοι οι αριστεροί φίλοι, μέλη, οπαδοί, και ψηφοφόροι του Πασοκ. Ζήτησε να συναντηθεί με την κ. Παπαρήγα , με στόχο την ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών, πρωτίστως για θέματα της νεολαίας.

Στις συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί, η κοινωνική συμμαχία της των δυνάμεων της αριστεράς, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ανασυγκρότηση του λαϊκού κινήματος.

Η απάντηση από τον Περισσό ήρθε με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ: «Δεν υπάρχει αντικείμενο συζήτησης για την πραγματοποίηση συνάντησης ανάμεσα στα δύο κόμματα».
Παλιά, και στις περιόδους που οι σχέσεις ανάμεσα στα δύο κόμματα, ήταν πολύ κακές, η υπήρχε γραμμή, για τη συνεργασία των οργανώσεων στους χώρους δουλειάς, και στους χώρους κατοικίας για τοπικά ζητήματα. Τώρα οι ανάγκες της ηγεσίας στον Περισσό, είναι διαφορετικές από τις ανάγκες των εργαζομένων και της κοινωνίας.

Επομένως είναι σαφές, ότι το ΚΚΕ δεν επιθυμεί τη συμμαχία στη βάση, των εργαζομένων, των απολυμένων, των ανέργων, των νέων, των αγροτών, των φτωχών, και όσων ακόμα πλήττονται από την κρίση, αλλά επιδιώκει την πολυδιάσπαση, ώστε να συντηρεί τη δική του «εκλογική πελατεία» στηρίζοντας, με αριστερό τρόπο, την κυβέρνηση Καραμανλή.

Στις 6 Δεκεμβρίου, είχα προβλέψει, ότι ο κ. Καραμανλής, μπορεί να υπολογίζει στην στήριξη του ΚΚΕ. Η κ. Παπαρήγα με επιβεβαίωσε με τη δήλωση της, στις 9 Δεκεμβρίου: «Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να σταματήσει να χαϊδεύει τα αυτιά των κουκουλοφόρων» . Ταυτόχρονα είχε επισημάνει ότι ο σκληρός πυρήνας των κουκουλοφόρων έχει προκύψει από τους κόλπους της κρατικής εξουσίας και εξέφρασε, την εκτίμηση ότι πιθανώς να έχει ξεφύγει από τον έλεγχο.

Δηλαδή, όπως μας είχε πει η κυρία Παπαρήγα, το παρακράτος της δεξιάς, αυτονομήθηκε από τον Καραμανλή, στον οποίο το ΚΚΕ δεν καταλόγισε ευθύνες για την πυρπόληση της Αθήνας.
Η στενή σχέση «εμπιστοσύνης», του ΚΚΕ με τη δεξιά, που οικοδομήθηκε το 89, με την προστασία από τον Μητσοτάκη των «κόκκινων» εφοπλιστών, και την άρνηση παροχής δικαστικής συνδρομής, στους Ρώσους εισαγγελείς, που αναζητούσαν τα λεφτά του ΚΚΣΕ, και τις «κόκκινες» επιχορηγήσεις από την Ελβετία, και συνεχίστηκε με την αγορά από την Ντόρα , του ακινήτου στην Μπουμπουλίνας , αλλά και την αγορά από τον Ο.Τ.Ε. της «Γερμανός», αποτελεί, απ' ό,τι φαίνεται, τον ακρογωνιαίο λίθο, της «εισοδηματικής πολιτικής» της ηγεσίας του Περισσού.
ΚΚΕ Α.Ε δηλαδή. «Πρώτο μέλημα μας η προστασία των μετόχων» .
Οι «αριστεροί ψάλτες της Δεξιάς», θα πάνε όμως στη Ραμάλα, στον κ. Αμπάς ,για φωτογραφίες και για να του εκφράσουν τη θλίψη τους για την επίθεση που δέχεται από το Ισραήλ η Χαμάς, για την οποία, ο κ. Αμπάς δεν φαίνεται να είναι και τόσο πολύ στενοχωρημένος.
«Επικοινωνιακή πολιτική» και από τον Περισσό; Τραγέλαφος!
Ο λόγος ανήκει ποια στους κομμουνιστές, στα μέλη και τους οπαδούς του ΚΚΕ, που παλεύουν για το μεροκάματο. Γιατί σε αυτούς ανήκει το Κόμμα και όχι στους σημερινούς «μετόχους», που αγωνίζονται για να διασφαλίσουν τα έσοδα της ΚΚΕ Α.Ε.


Σπύρος Χατζάρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Νέα από τη ζώνη της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης στην Νεα Ρωσσία (Νοβορωσσία)

  Τα ξημερώματα, στο μετωπο της Αβντέεβκα,   οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εγκατέλειψαν τις θέσεις τους κοντά στους οικισμούς Ορλόβκα κ...