16/12/08

Κ. Καραμανλής:Mea Culpa. "Υποτίμησα το θέμα της Μονής Βατοπεδίου"

Υποτίμησα το θέμα της Μονής Βατοπεδίου. Δεν είδα τις πραγματικές του διαστάσεις», παραδέχθηκε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

«Θέλω να επαναλάβω την αταλάντευτη προσήλωση στο χρέος που υπαγορεύει η διεθνής οικονομική συγκυρία. Σε ολόκληρη την Ευρώπη επικρατεί αβεβαιότητα. Επικρατεί έντονη ανησυχία για την έκρηξη της ανεργίας. Επικρατεί ο φόβος της ύφεσης. Αναπόφευκτα οι επιπτώσεις επηρεάζουν και τη χώρα μας», τόνισε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής κατά την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας με θέμα ημερήσιας διάταξης: «Η παγκόσμια οικονομική κρίση και οι επιπτώσεις της».
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο πρωθυπουργός δήλωσε πως τίποτα δεν είναι όπως ήταν πριν λίγους μήνες και πρόσθεσε πως «δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις, έτοιμες συνταγές δεν έχει κανένας». Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στα πρόσφατα επεισόδια λέγοντας πως τα γεγονότα αδικούν κατάφορα την Ελλάδα. «Όχι κοινωνική κάλυψη στη βία», υπογράμμισε ο κ. Καραμανλής και ανέφερε ότι απαιτείται «στάση ευθύνης και συνεργασία όλων των πολιτικών δυνάμεων, όλων των πολιτικών φορέων και της κοινωνίας. Το διακύβευμα είναι το αύριο του τόπου, το αύριο κάθε πολίτη το αύριο της νέας γενιάς».
Βατοπέδιο
«Η Δικαιοσύνη θα αποδώσει τις ευθύνες όπου υπάρχουν. Υποτίμησα το θέμα της Μονής Βατοπεδίου. Δεν είδα τις πραγματικές του διαστάσεις. Και αυτό το λάθος δεν το χρεώνω σε κανένα, δικό μου ήταν», παραδέχθηκε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.
Οικονομία
Ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι βαριά κληρονομιά είναι το Δημόσιο Χρέος το οποίο είναι τεράστιο βάρος για τη χώρα. «Πρόκειται για ένα τεράστιο βάρος που περιορίζει τόσο τις αναπτυξιακές όσο και τις οικονομικές δυνατότητες. Από αυτό μπορεί να προκύψει δυσκολία δανεισμού, το δημόσιο χρέος μπορεί να εκραγεί και να παρασύρει τα πάντα. Το δημόσιο χρέος αυξήθηκε δηλαδή πάνω από τρεις φορές. Μειώσαμε το δημόσιο χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ. Το χρέος της χώρας είναι ένα τεράστιο βάρος που μειώνει την ευελιξία μας αυτή την κρίσιμη περιοδο. Το πρόβλημα με το χρέος αφορά στο κόστος του δανεισμού», τόνισε.
Επίσης, επανέλαβε ότι δεν υπάρξει κανένας νέος φόρος το 2009 και ότι τον Ιανουάριο θα δοθεί έκτακτο επίδομα θέρμανσης.
Όσο αφορά στην παγκόσμια κρίση τόνισε ότι «έχει στενέψει τα περιθώρια για όλους και η κατάσταση απαιτεί υπευθυνότητα» και πρόσθεσε πως «δεν είναι καιρός για λαϊκισμούς και πλειοδοσία υποσχέσεων». Σχετικά με το σχέδιο ενίσχυσης της ρευστότητας της ελληνικής οικονομίας δήλωσε πως «δεν χαρίζεται ούτε ένα ευρώ στις τράπεζες και το ξέρουν».
«Από την πρώτη στιγμή μπήκαμε σε συναγερμό. Κανένα αντιπολιτευτικό κόμμα δεν στάθηκε δίπλα μας», τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σημερινα Νέα από τη ζώνη της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης στην Νεα Ρωσσία (Νοβορωσσία). (Μέχρι τις 11 πμ)

  Τα ξημερώματα, στο μετωπο της Αβντέεβκα,   οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εγκατέλειψαν τις θέσεις τους κοντά στους οικισμούς Ορλόβκα κ...