Η (πολύ) δεξιά κυβέρνηση Παπανδρέου, χρειάστηκε μόνο 88 μέρες στην εξουσία για να αυξήσει την ανεργία κατά 1%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Ελλάδος (ΕΣΥΕ), το ποσοστό της (επίσημης) ανεργίας στο τέταρτο τρίμηνο του 2009, (Οκτώβριος-Νοέμβριος-Δεκέμβριος) αυξήθηκε στο 10,3% από 9,3% που ήταν το τελευταίο τρίμηνο του (φιλάνθρωπου) Καραμανλή.
Το τέταρτο τρίμηνο του 2008, η ανεργία είχε διαμορφωθεί στο 7,9%.
Το (επίσημο) ποσοστό ανεργίας των γυναικών ανέρχεται στο 14% .Στους νέους μέχρι 29 ετών φθάνει το 20,4% και στις νέες γυναίκες φθάνει στο 26,2%.
Σε επίπεδο Περιφέρειας το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας παρατηρείται στο Νότιο Αιγαίο με 13,2% και στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη με 12,2%. Στον αντίποδα, το μικρότερο ποσοστό ανεργίας παρατηρείται στο Βόρειο Αιγαίο με 5,3% και στη Δυτική Ελλάδα και Πελοπόννησο με 8,7%.
Το ποσοστό των «νέων ανέργων», δηλαδή όσων εισέρχονται για πρώτη φορά στην αγορά εργασίας αναζητώντας απασχόληση, ανέρχεται στο 25,8% του συνόλου των ανέργων ενώ οι μακροχρόνια άνεργοι (αυτοί που αναζητούν από 12 μήνες και άνω εργασία, ανεξάρτητα αν είναι «νέοι» ή «παλαιοί» άνεργοι), αποτελούν αντίστοιχα το 43,3%.
Το ποσοστό ανεργίας των ατόμων με ξένη υπηκοότητα, είναι ανώτερο από το αντίστοιχο των Ελλήνων υπηκόων (11,7% έναντι 10,2%). Επίσης, το 73,6% των ξένων υπηκόων είναι οικονομικά ενεργό, ποσοστό σημαντικά υψηλότερο από το αντίστοιχο των Ελλήνων το οποίο είναι 52,2%.
Ως προς το επίπεδο εκπαίδευσης, το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας παρατηρείται σε όσους δεν έχουν πάει καθόλου σχολείο (14,4%), στους απόφοιτους ανώτερης τεχνολογικής επαγγελματικής εκπαίδευσης (12,1%) και σε όσους έχουν απολυτήριο μέσης εκπαίδευσης (11,7%). Το χαμηλότερο ποσοστό (6,7%) παρατηρείται στους πτυχιούχους της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και σε όσους έχουν διδακτορικό ή μεταπτυχιακό (7,6%).
Σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας, κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2009, 129.302 άτομα, τα οποία ένα χρόνο πριν, ήταν απασχολούμενα, σήμερα είναι άνεργα και άλλα 76.373 άτομα που ήταν απασχολούμενα, είναι πλέον οικονομικά μη ενεργά. Επιπλέον, 92.896 άτομα, που πριν ένα έτος ανήκαν στον οικονομικά μη ενεργό πληθυσμό, εισήλθαν στην αγορά εργασίας αναζητώντας απασχόληση, αλλά είναι άνεργα. Παράλληλα, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα βρήκαν απασχόληση 92.614 άτομα, τα οποία ήταν άνεργα πριν από ένα έτος και 66.873 άτομα μετακινήθηκαν από τον οικονομικά μη ενεργό πληθυσμό σε θέσεις απασχόλησης. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat το μέσο ποσοστό της ανεργίας στα 16 κράτη – μέλη της Ευρωζώνης παρέμεινε σταθερό τον Ιανουάριο στο 9,9%.
Εκτίναξη της ανεργίας στο 12% στα τέλη Μαρτίου αναμένει το υπουργείο Εργασίας, με βάση τις προβλέψεις της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, την ώρα που αυξάνονται και οι ελαστικές μορφές εργασίας, η μερική - εκ περιτροπής απασχόληση, από 5,8% τον Οκτώβριο στο 6% με 6,5% σήμερα.
Πηγή ΑΠΕ
Γράφει ο Σπύρος Χατζάρας . Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΟΡΗΓΟ. Ανένδοτος για να φύγουν οι Ψεύτες,οι κλέφτες,και οιΠροδότες.«Ου δη πάτριον εστί ηγείσθαι τους επήλυδας των αυτοχθόνων….»...
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
-
Η ΑΙΝΟΣ επειδή ειναι μικρή και έχει μικρότερο κόστος πουλάει πολύ πιό φθηνα από τον Ανταγωνιστή της Μπαρμπαστάθη που εχειαγοραστεί από πολ...
-
Οι πρώτες (ιατροδικαστικές) εκτιμήσεις αναφέρουν πως ο 31χρονος ποδοσφαιριστής υπέστη έμφραγμα.
2 σχόλια:
Τον πατριωτισμό μας, κύριε ρωθυπουργέ, δεν θα τον σπαταλήσουμε σε πράγματα που δεν ωφελούν την πατρίδα(βλέπε απόδοση ιθαγένειας σε λαθρομετανάστες, παραχώρηση ζωτικού εθνικού χώρου σε ξένα συμφέροντα, ξεπούλημα του ονόματος της μακεδονίας κτλ) αλλά έχουμε δώσει πστριωτικό όρκο να σε εκδιώξουμε σύντομα άπό την χώρα γιατί αποδείκτηκες πολύ μικρός για τις μεγάλες πατριωτικές μας ανάγκες.
Τον πατριωτισμό μας, κύριε Πρωθυπουργέ, δεν θα τον σπαταλήσουμε σε πράγματα που δεν ωφελούν την πατρίδα(βλέπε απόδοση ιθαγένειας σε λαθρομετανάστες, παραχώρηση ζωτικού εθνικού χώρου σε ξένα συμφέροντα, ξεπούλημα του ονόματος της Μακεδονίας κτλ) αλλά έχουμε δώσει πατριωτικό όρκο να σε εκδιώξουμε σύντομα από τη χώρα γιατί αποδείκτηκες πολύ μικρός για τις μεγάλες πατριωτικές μας ανάγκες.
Δημοσίευση σχολίου