26/3/10

Η παράσταση τελείωσε και οι μάγκες πηγαίνουν Ταμείο

Του Σπύρου Χατζάρα

Η χορογραφία, «Η ελληνική Τραγωδία», με μουσική Ρότσιλντ, σε σκηνοθεσία Ροκφέλερ, και σκηνικά Αξελ Βέμπερ, ολοκλήρωσε τις παραστάσεις της , στο θέατρο των Βρυξελών. Οι πρωταγωνιστές υποκλίθηκαν στην σκηνή και ο αποχαυνωμένος θεατής, ανακουφισμένος, χειροκροτεί, και μαζεύει αποδείξεις.

Επιτέλους! Βρέθηκε λύση στο ελληνικό πρόβλημα. (Που δεν θα εφαρμοστεί ποτέ όμως).

Ο Ηγεμών Ζαν-Κλοντ Τρισέ, δήλωσε ότι ο μηχανισμός οικονομικής βοήθειας για την Ελλάδα, στον οποίο συμφώνησαν χθες οι ηγέτες της ευρωζώνης, είναι απίθανο να ενεργοποιηθεί ποτέ.

Άρα , όλη η «παράσταση», με τους καυγάδες και την κακιά Αγγελα, και τον καλό Νικολά, τις βόλτες του Αβάπτιστου και τις αναλύσεις των ακριβών και φθηνών παπαγάλων κατέληξε στο απόλυτο μηδέν.

Η «λύση», δόθηκε από τον Τραπεζίτη. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έδωσε σε όλες τις τράπεζες της Ευρωζώνης τη δυνατότητα εύκολου κέρδους από το carry trade στα ελληνικά ομόλογα, με τη δέσμευση ότι θα τα δέχεται ανεξαρτήτως πιστοληπτικών αξιολογήσεων ,ως εγγύηση δανεισμού, τουλάχιστον ως το τέλος του 2011. ».Το μεγάλο πάρτυ της κερδοσκοπίας στην πλάτη του Ελληνικού Λαού, που μαζεύει αποδείξεις, άρχισε. Όλοι στο ταμείο. Δικαιολογημένα πανηγυρίζουν, οι τραπεζίτες, οι κερδοσκόποι και οι αεριτζήδες.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, έβαλε οριστικά «Ταφόπλακα», στα σενάρια χρεοκοπίας της Ελλάδας, που τροφοδοτούσαν την «κερδοσκοπία», κατά των ελληνικών ομολόγων, σηματοδοτώντας, σύμφωνα με αναλυτές, την πλήρη αναστροφή των τάσεων στην αγορά των ελληνικών τίτλων.
Μόνο ,οι καημένοι, «κερδοσκόποι» της τελευταίας στιγμής, πήγαν στον «Κουβά».
Οι παπαγάλοι και οι ηλίθιοι, μιλάνε για «φιλοευρωπαϊκή – φιλελληνική παρέμβαση Τρισέ». Καλά.
Όλο το σενάριο της «χορογραφίας», στήθηκε πάνω στις αξιολογήσεις, των «Οίκων»
Standard & Poor, Moody's , και Fitch, Inc.

Οι διαδοχικές και δραματικές, υποβαθμίσεις , της αξιολόγησης των Ελληνικών Ομολόγων,που προκάλεσαν οι δηλώσεις και ενέργεις της Papandreou & Co, τα οδήγησαν στην κατηγορία ΒΒΒ+, που δεν ήταν πια αποδεκτή ως εγγύηση ,για δανεισμό από την ΕΚΤ.

Οι ευρωπαϊκές τράπεζες, δεν θα αγόραζαν ελληνικά ομόλογα, γιατί και δεν θα μπορούσαν να τα πασσάρουν στην ΕΚΤ αλλά και επειδή λόγω των κανόνων της «Βασιλέιας II», θα έπρεπε να δεσμεύουν επιπλέον κεφάλαια, ως εγγύηση των αναξιόπιστων ομολόγων.

Τα ομόλογα ΒΒΒ+, οι «αγορές» δεν τα «γουστάρουν».

Για τον λόγο αυτό και τα «μαύρα σενάρια» για τις ελληνικές Τράπεζες, και η πτώση των τραπεζικών μετοχών.
Η απλή λογική λέει ότι η απόφαση της ΕΚΤ, θα μπορούσε να έχει ανακοινωθεί τον Νοέμβριο.
Αλλά έτσι δεν θα υπήρχε θέαμα, χορογραφία , και κερδοσκοπία.
Και οι Έλληνες μισθωτοί θα είχαν εισπράξει ολόκληρο το δώρο το Πάσχα.

ΥΓ.Οι επικοινωνιακοί πανηγυρισμοί της Πράσινης Διακυβέρνησης προσβάλλουν την νοημοσύνη μας.

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Ο ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ
«ΑΔΕΛΦΙΑ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΔΑΝΕΙΖΟΜΑΣΤΕ
ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΑΣ»

ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ΕΝΑ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΝΟΗΜΑ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΠΟΧΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ. ΤΟΤΕ ΕΙΧΕ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΔΑΝΕΙΣΜΟ "ΑΡΧΟΝΤΩΝ" (ΕΞΟΥΣΙΑΣ) ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΟΥΝ ΤΟ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΜΕΝΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΥΣΙΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ 1821, ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ ΓΕΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΘΕΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΑΝ.

ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΚΑΙ Η ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΤΟΥ ΑΞΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΟΣΟ ΠΟΤΕ. Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ. ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΧΘΗΚΑΜΕ ΝΑ ΔΑΝΕΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΕΥΡΩ ΕΚΕΙΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΥΠΩΝΑΜΕ ΩΣ ΔΡΑΧΜΕΣ. ΓΙΑΤΙ ΔΑΝΕΙΖΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΔΟΤΙΚΟ ΠΡΟΝΟΜΙΟ ΑΛΛΩΝ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΡΑΤΟΥΣΑΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΕΚΔΟΤΙΚΟ ΠΡΟΝΟΜΙΟ.

ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΛΑΟΣ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΩΣ ΘΡΙΑΜΒΟ ΤΗΝ ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΟΤΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΑΝΕΙΖΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΔΙΚΟ ΤΟΥ: Η ΔΡΑΧΜΗ ΚΑΙ Ο ...ΧΟΛΑΡΓΟΣ...

ΟΠΟΙΟΣ ΔΑΝΕΙΖΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥ, ΔΕΝ ΞΕΧΡΕΩΝΕΙ ΠΟΤΕ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΔΑΝΕΙΖΕΤΑΙ.....
ΤA ΙΔΙA ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡA, ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΧΩΡΕΙ ΑΝΕΥ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ ΚΑΤΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥ, ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΡΝΕΙ & ΥΣΤΕΡΑ ΤΟΥ ΤΟ ΔΑΝΕΙΖΕΙ ΜΕ ΤΟΚΟ......!!!!

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Σπύρο

Επειδή πολλοί φίλοι του ιστολογίου σου αγωνιούν για την "επόμενη ημέρα" δηλ. τι θα γίνει μετά την ψήφιση του λαθρονόμου που χορηγεί αθρόα την ελληνική υπηκοότητα σε λαθρομετανάστες, θα ήθελα να πληροφορήσω του Έλληνες ενδιαφερόμενους τα παρακάτω:
1) Κάθε Έλληνας πολίτης σύμφωνα με το άρθρο 194 της συνθήκης ΕΚ (τώρα με την νέα συνθήκη της Λισσαβόνας άλλαξε το νούμερο αλλά αυτό δε έχει καμιά σημασία) μπορεί να υποβάλει αναφορά παραπόνων για το θέμα της μετανάστευσης (παράνομης και νόμιμης) και των συνεπειών που έχει αυτή για τον συγκεκριμένο πολίτη ή πολίτες με την αθρόα πολιτογράφηση που επιτρέπει ο νόμος αλλά και την επικείμενη μαζική είσοδο παρανόμων για να γεννήσουν στην Ελλάδα ώστε να αποκτήσουν την ιθαγένεια.
2) Η αναφορά μπορεί να συνταχθεί στην ελληνική γλώσσα και να υποβληθεί είτε εγγράφως στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (υπάρχει γραφείο της ΕΕ στην Αθήνα) είτε σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η αναφορά μπορεί να συνοδεύεται από στοιχεία και λοιπά έγγραφα και μπορεί να υποβληθεί είτε ατομικά είτε ομαδικά.
3) Η εξωτερική μετανάστευση είναι θέμα αρμοδιότητος της ΕΕ και ενδιαφέρει καυτά όλα τα Κράτη μέλη και μπορεί με σωστά συντονισμένη κίνηση από την πλευρά των ενδιαφερομένων Ελλήνων πολιτών να φτάσει μέχρι και στο μπλοκάρισμα και τελικά την κατάργηση του λαθρονόμου.
4) Νομίζω ότι θα πρέπει η σύνταξη της αναφοράς να ανατεθεί σε δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας για ευνόητους λόγους.
Θα πρέπει να κατακλυσθεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από αναφορές Ελλήνων πολιτών για το μείζονος ελληνικής και γενικότερης σημασίας στην ΕΕ ζήτημα που δημιούργησε η μεθόδευση της κυβέρνησης.
Φίλτατε Σπύρο καλό θα είναι να υπάρξει σωστά οργανωμένη προσπάθεια για να φέρει αποτέλεσμα.