25/3/10

Ο σταθμός της Εκκλησίας της Ελλάδας στις προσταγές της Νέας Τάξης

Λίγο μετά την λειτουργία εσπερινού την Κυριακή που μας πέρασε και ενώ αρκετός κόσμος παρακολουθούσε τον σταθμό της εκκλησίας της Ελλάδας λόγω των ημερών αλλά και λόγω ενός εκλεκτού γέροντα που μίλησε μετά το πέρας του πανηγυρικού εσπερινού, βιαστικά και χωρίς κανένα διάλειμμα για να μην προλάβει κανείς να κλείσει το ράδιο ξεκίνησε μία εκπομπή με φιλοξενούμενο τον Μάριο Λιάγκη. Ο κύριος αυτός αυτοαποκαλείται θεολόγος αλλά ο καλύτερος προσδιορισμός που του πρέπει είναι πανθρησκειολόγος.

Σε όλη την διάρκεια της εκπομπής έκανε διάλεξη για την πολυπολιτισμικότητα που αποτελεί πλέον "κοινωνική συνθήκη" καθώς και την διαπολιστισμικότητα που είμαστε υποχρεωμένοι να ασπαστούμε δίχως να έχουμε ερωτηθεί.

Αγνοώντας εντελώς το πνεύμα των ημερών με στόμφο επαναλάμβανε πως όλοι οι Έλληνες θεωρούμε ότι είμαστε ανώτεροι - πως το συμπέρανε αυτό ουδείς γνωρίζει- και είμαστε υποχρεωμένοι όχι μόνο να σεβόμαστε τις άλλες θρησκείες των εποίκων της χώρας μας αλλά και να διδασκόμαστε από αυτές. Παράδειγμα, στο σχολείο, τομέας στον οποίο επέμεινε εφόσον αποτελεί φυτώριο διαμόρφωσης συνειδήσεων, όταν λιποθυμούν παιδιά επειδή νηστεύουν για το ραμαζάνι πρέπει να μην προσπαθούν οι δάσκαλοι να τους δώσουν νερό ή να τα συνεφέρουν αλλά να...σεβαστούν την θρησκεία τους και να τα αφήσουν στη μοίρα τους. Είναι γνωστό ότι από την ανατολή έως τη δύση δεν επιτρέπεται οι μουσουλμάνοι να τρώνε τίποτα ούτε ακόμη και να πιουν νερό κατά τη διάρκεια του ραμαζανιού. Με ποιο δικαίωμα οι δάσκαλοι τα καλούν να...αμαρτάνουν; Μήπως αυτά τα παιδιά που πέφτουν λιπόθυμα θα πρέπει να διδάξουν στα άχρηστα δικά μας που δεν ξέρουν τι πάει να πει νηστεία ότι η ζωή μας δεν είναι πολύτιμη αν δεν υπακούσουμε στις εντολές του αλλάχ;

Επιμένοντας στο θέμα του σχολείου, διευκρίνισε ότι το μάθημα των Θρησκευτικών είναι απαρχαιωμένο και πρέπει να αποκαλείται πανθρησκευτικά. Δεν έχουμε δικαίωμα να διδασκόμαστε το Λόγο του Θεού από τη στιγμή που στη τάξη υπάρχει έστω και ένας μουσουλμάνος. Είναι σαν να προσπαθούμε να τον υποχρεώσουμε να ακούσει τόνισε χωρίς να αναφέρει το δικαίωμά του στην απαλλαγή από το μάθημα. Συμπλήρωσε πως καθώς οι μουσουλμανοπαίδες αυξάνονται και πληθαίνουν μέσα στα σχολεία είναι απαράδεκτο να διδάσκεται ο χριστιανισμός αλλά το μάθημα πρέπει να είναι περισσότερο...πρακτικό κι εμπειρικό. Να μιλάει το κάθε παιδί για τις εμπειρίες του και το τι γνωρίζει από τη δική του κουλτούρα. Απορία μας... η έννοια του σχολείου ποια θα είναι τότε;

Επεκτάθηκε και στο θέμα του θεάτρου που πρέπει να διδάσκεται στα παιδιά από μικρή ηλικία αλλά όχι τίποτα αρχαία δράματα και ελληνικές ρίζες θεάτρου. Είναι απαραίτητο τα παιδιά να μπαίνουν στην νοοτροπία της πολυπολιτισμικής κουλτούρας και να παίζουν σκετσάκια στα οποία δεν θα προσδιορίζεται η ταυτότητα του περιεχομένου του έργου. Θα πηγαίνει παντού και με όλα.

Καθ όλη τη διάρκεια της συνέντευξης η παρουσιάστρια της εκπομπής δεν είχε παρά να συμφωνεί με τον εκπρόσωπο της νεοταξικής κουλτούρας Μάριο Λιάγκη και να τον επιβραβεύει σε κάθε τσιτάτη έκφραση που χρησιμοποιούσε για να τονίσει το μέγεθος της απείρου κάλλους άεθνης και άθρησκης κουλτούρας που τον διακατείχε.


Ανώνυμος

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αίσχος στο αθεολόγητο και ανελλήνιστο αυτό άτομο. Να διαμαρτυρηθούμε στο σταθμό της εκκλησίας

Ανώνυμος είπε...

Βεβαίως να διαμαρτυρηθούμε. Απορώ και εξίσταμαι. Είναι δυνατόν; ο σταθμός αυτός διατείνεται ότι διδάσκει Χριστό και Ελλάδα.
Μήπως εισηγήθηκε ότι θα πει άλλα και είπε άλλα;
Όπως και να έχει πρέπει να διαμαρτυρηθούμε.
Πώς λεγόνταν η εκπομπή μήπως γνωρίζουμε και το όνομα της παρουσιάστριας επίσης;

Ανώνυμος είπε...

ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ
ΖΗΤΩ Η 25η ΜΑΡΤΙΟΥ


"..Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί, στα κάστρα μπήκαν οι οχτροί.."

Ακόμα τούτη την Άνοιξη....


Από Φως

Ανώνυμος είπε...

Να μην τον ακούει κανείς τον τράγο και τον κωλοσταθμό του ! Κάποτε ήταν κόσμημα.

Όλοι Πειραϊκή Εκκλησία ! Καταπληκτικά Εθνικά και Θρησκευτικά αφιερώματα, διεύθυνση ελληνόψυχη και ο Σεραφείμ είναι ΈΛλην με "Ε" κεφαλαίο και σωστός εκκλησιαστικός ανήρ. Δεν είναι ανδρίκελο !

Unknown είπε...

Μάριοw Λιάγκης(θεολόγοw – φιλόλόγος, ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ).
(cf. http://www.xronos.gr/detail.php?ID=51978 ),
( cf. http://omogeneia.ana-mpa.gr/press.php?id=8802 )

ΕΤΕΡΟΤΗΤΑ -ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑ ΘΡΑΚΗΣ!!!

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Χατζάρα,
τηλεφώνησα στο σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος για να διαμαρτυρηθώ για το αυτό που περιγράφετε στο δημοσίευμα.
Σήμερα 25η Μαρτίου. Ο κύριος που σήκωσε το τηλέφωνο, μπορεί να ήταν και ιερέας, αφού μου ευχήθηκε Χρόνια πολλά και καλό Πάσχα, και αφού με άκουσε προσεκτικά, μου είπε να τηλεφωνήσω καθημερινή για να με ενημερώσουν στα σίγουρα και 100%.
Του διάβασα από το τηλέφωνο το δημοσίευμά σας και εκείνος διαπίστωσε το πρώτο ύποπτο σημάδι: Δεν λέγεται λειτουργία ο εσπερινός αλλά ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ.
Συνεπώς η πρώτη εντύπωση είναι ότι το άτομο που έγραψε το σχόλιο το οποίο αναδημοσιεύσατε, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ.
Οπότε πώς έτυχε να παρακολουθεί έναν εσπερινό στο ραδιόφωνο και μάλιστα να τον αποκαλεί λειτουργία αντί για το "ακολουθία";

Δεύτερον: Μου είπε ότι το πρόγραμμα έχει ως εξής έξι η ώρα το απόγευμα η ακολουθία του εσπερινού η οποία τελειώνει 6 και σαράντα,7 παρά 20 δηλαδή και αμέσως μετά κλασική μουσική μέχρι τις 7. Αμέσως μετά μιλάει κάθε Κυριακή ο Σιατίστης Παύλος, όχι ζωντανά αλλά απο τηλεφώνου.

Κύριε Χατζάρα,
τα τηλέφωνα του σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος είναι τηλ κέντρο 210-7298222.

Επιφυλάσσομαι να τηλεφωνήσω αύριο πρωΐ για να ενημερωθώ εάν έγινε κατι τέτοιο. Καλό θα είναι να κάνετε κι εσείς το ίδιο.
Εμένα πάντως μου φαίνεται προπαγανδιστικό παρά αληθινό. Χρόνια παρακολουθούμε το σταθμό αυτόν και ποτέ δεν ακούσαμε κάποιον καλεσμένο τους να λέει τέτοια παρατράγουδα.

Γυρίστε πίσω στην ανάρτηση που έγινε και το συγκεκριμένο σχόλιο από κάποιον Δημητράκη. Το προηγούμενο από αυτό το σχόλιο το έγραψε ο Αλβανός. Τα δύο σχόλια έχουν απόσταση μεταξύ τους περίπου ένα εικοσάλεπτο. Τόσο χρειάζεται για να συνταχθεί ένα προπαγανδιστικό κείμενο από έναν Αλβανό που δεν κάθησε στα θρανία αλλά έμαθε την ελληνική με τρόπο μπακαλίστικο και αν δεν έχει την αυτόματη διόρθωση κειμένων, θα κάνει τραγικά ορθογραφικά λάθη.
Σε συνδυασμό ότι του αρέσουν όλα τα ελληνικά εις -άκης, όπως έγραψε κάπου κάποιος σχολιαστής σας, δεν είναι δύσκολο να κάνετε το συνειρμό.
Σας συνιστώ να τηλεφωνήσετε για να επιβεβαιώσετε ή όχι την φερεγγυότητα του χρήστη "Δημητράκη" αν και εμένα μου φαίνεται ότι ο Δημητράκης είναι ίδιος με το Θανασάκη σε άλλο σχόλιο και προσπαθεί να σπείρει διχόνοιες. Επειδή όμως, δεν μίλησα με τους συντελεστές της εκπομπής, κρατάω μια επιφύλαξη.
Χρόνια πολλά για η σημερινή ημέρα και να είστε πάντα καλά να μας ενημερώνετε.
Εννοείται ότι αν είναι αλήθεια θα πρέπει να διαμαρτυρηθούμε όλοι.

Unknown είπε...

Μειώθηκε στο 0,5% η φορολόγηση στις δωρεές
Πηγή: Εnet.gr
Η αλλαγή έγινε αργά το απόγευμα (25/3) οπότε και ενημερώθηκαν οι αρμόδιοι συντάκτες με e-mail από το υπουργείο Οικονομικών
Στις αλλαγές της τελευταίας στιγμής περιλαμβάνεται μείωση των ποσοστών φορολόγησης των δωρεών που πραγματοποιούνται ως αιτία θανάτου, είτε είναι σε ακίνητα ή σε χρήματα, προς την εκκλησία καθώς και προς άλλα νομικά πρόσωπα. Ειδικότερα, με τις προηγούμενες διατάξεις, το νομοσχέδιο φορολογούσε με 10% τα χρηματικά ποσά των χρηματικών δωρεών και με 5% τις δωρεές ακινήτων, που προερχόντουσαν από αιτία θανάτου. Πλέον και οι δύο συντελεστές γίνονται 0,5%.
Όπως σημειώνει ο νόμος, τα παραπάνω ποσοστά ισχύουν για τη φορολόγηση των δωρεών από αιτία θανάτου προς τα ακόλουθα πρόσωπα:
α) τα ΝΠΔΔ., οι νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις, οι δήμοι, οι κοινότητες, οι ιεροί Ναοί, οι ιερές Μονές, το Ιερό Κοινό του Πανάγιου Τάφου, η Ιερή Μονή του όρους Σινά, το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, η Εκκλησία της Κύπρου, η Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας και
β) τα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα νομικά πρόσωπα(ΜΚΟ), τα οποία υπάρχουν ή συνιστώνται νόμιμα στην Ελλάδα, καθώς και τα αντίστοιχα αλλοδαπά με τον όρο της αμοιβαιότητας και οι περιουσίες του άρθρου 96 του α.ν.2039/1939 (Α΄455), εφόσον επιδιώκουν αποδεδειγμένα σκοπούς εθνωφελείς ή θρησκευτικούς ή σε ευρύτερο κύκλο φιλανθρωπικούς ή εκπαιδευτικούς ή καλλιτεχνικούς ή κοινωφελείς κατά την έννοια του άρθρου 1 του α.ν.2039/1939.

Ανώνυμος είπε...

Δεν μπορω να διαβάζω άλλα άρθρα για αυτό το θέμα της πολυ-πληθυσμικότητας ειλικρινά, θα αρχισω να χάνω τον έλεγχο.
ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ
ΘΕΟΣ ΦΥΛΑΞΕΙ