31/3/10

Ο πρίγκιψ Νικόλαος της Μπανανίας.

Η παρουσία του "αδερφού" σε επίσημη κρατική αποστολή προς αναζήτηση επενδύσεων αποτελεί δείγμα κράτους μπανανίας.
Ο "αδερφός" είναι εξωθεσμικός παράγων που αναγνωρίζεται από το Σύνταγμα και τους νόμους και ως εκ τούτου δεν είχε καμιά δουλειά να παρίσταται στις επαφές που έκανε η υπηρεσιακή αποστολή και μάλιστα παρούσης της Υπουργού Οικονομίας Λ. Κατσέλη.
Το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό αν ληφθούν υπ' όψιν τα τεράστια οικονομικά συμφέροντα που διακυβεύονται.
Η δήλωση που έχει κάνει ο "αδερφός" στο παρελθόν περί "μεταμφιεσμένου Έλληνα" είναι ένας ακόμη λόγος που θα πρέπει το θέμα να ερευνηθεί περαιτέρω δημοσιογραφικά αλλά και θεσμικά μέσω του Κοινοβουλίου.
Ακόμα κι αν γινότανε εγγράφως δια του πρωθυπουργικού γραφείου πάλι θα υπήρχε πρόβλημα γιατί είναι στενό συγγενικό πρόσωπο (2ος βαθμός συγγενείας εξ αίματος) που αποκλείει και σαν σκέψη την εμπλοκή του σε τέτοια θέματα και μάλιστα σε μια εποχή που ο πρωθυπουργός κατηγορεί τους προκατόχους του για διαφθορά και επί πλέον έχει κατορθώσει να γίνουμε, οι Έλληνες, διεθνώς ρεζίλι σαν απατεώνες.
Αλλά και από άλλη πλευρά να το δεις το πράγμα ο “αδερφός” δεν έχει κάποια ιδιαίτερη επαγγελματική ιδιότητα που ίσως να δικαιολογούσε την επείγουσα χρησιμοποίησή του στην προκειμένη περίπτωση.
Κανονικά αυτό θα έπρεπε να γίνει γνωστό στο Κοινοβούλιο απ' όπου θα έπρεπε να ζητηθεί έγκριση.
Εγώ λοιπόν σαν κουτοπόνηρος Ρωμιός κάνω την σκέψη ότι απλά παρίστατο ο "αδερφός" για να τονίσει το πρωθυπουργικό ενδιαφέρον και για να κλείσει το μάτι στους Άραβες επενδυτές για να βάζουν και ένα "μικρός δωράκι" - είναι προσφιλής αυτή η έκφραση στην οικογένεια - από τις κρατικές τιμολογήσεις των ναυπηγείων στον κουμπαρά της οικογένειας. Αποδείξτε μου εσείς ότι δεν είναι έτσι. Αφού λοιπόν θέλησε να στείλει τον "αδερφό" τσόντα στην αποστολή της οποίας ηγείτο η Υπουργός Οικονομίας μου έδωσε δικαίωμα να σκέπτομαι κι εγώ έτσι.
Ανώνυμος

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σπύρο
Είμαι ο συντάξας το σχόλιο. Υπάρχει ένα λάθος εκ παραδρομής Ο "αδερφός" είναι εξωθεσμικός παράγων που δεν αναγνωρίζεται από το Σύνταγμα
Διόρθωσε σε παρακαλώ με το ορθό "δεν αναγνωρίζεται"
Ευχαριστώ