24/3/10

«Αμερικανική» εισήγηση προς Παπανδρέου και «Αγορές» για επιστροφή στην Δραχμή

Το think tank International Political Economy, και ο καθηγητής Οικονομικών και Χρηματοοικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο Ρόμπερτ Άλιμπερ προτείνουν.

Αλλαγή νομίσματος από ευρώ σε ευρωδραχμή. Θέσπιση ισοτιμίας 2 ευρωδραχμές προς 1 ευρώ, με υποχρεωτική αναγραφή σε αγαθά και αξίες και των δυο τιμών. Εν συνεχεία υποτίμηση του νομίσματος για να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας. Λειτουργία της αγοράς με τους παραπάνω όρους για ένα χρονικό διάστημα 2 έως 3 ετών και έπειτα, εάν οι συνθήκες είναι τέτοιες και οι Ευρωπαίοι εταίροι μας το επιτρέψουν, επιστροφή της χώρας μας στην Ευρωζώνη και υιοθέτηση εκ νέου του ευρώ ως εθνικού νομίσματος.
Περισσότερα στο….
http://ta-mavra-nea.blogspot.com/2010/03/blog-post_24.html

πηγή http://www.sofokleous10.gr

ΥΓ. Λέτε για αυτό να έκαναν συντήρηση, στις μηχανές του Χολαργού;

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι συμβουλοι "αφορολογητοι" οπως παντα...

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ!ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΤΗ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ ΜΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ!ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ! ΜΕ ΤΗ ΔΡΑΧΜΗ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΤΥΠΩΝΟΝΤΑΣ ΧΡΗΜΑ ΝΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ,ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΕΠΕΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΑΥΤΟ ΝΑ ΤΟ ΔΑΝΕΙΣΤΟΥΜΕ!!ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ ΑΥΤΗ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΤΑ ΠΡΟΙΝΤΑ ΜΑΣ ΑΡΑ ΘΑ ΑΥΞΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ Κ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ!

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ είπε...

Ο έγκριτος οικονομικός Αναλυτής ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΛΜΕΡ ως κύριος ομηλιτής στην αιγιήδα (βιβλιοπωλείο) στον πειραια, με θεμα συζήτησης "Η ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ", στην ερώτηση μου "γιά το ποιός θα έχει τον έλγχο (=νομισματική κυκλοφορία) στήν ΝΕΑ ΔΡΑΧΜΗ των 5.000.000 λάθρο και 1.050.000 δημοσίων υπαλλήλων" μου απάντησε με ύφος αυστηρό:

ΟΙ ΛΑΘΡΟ ΟΛΟΙ ΕΞΩ - ΚΑΤ' ΑΡΧΑΣ, ΚΑΙ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΜΗΝΕΣ, και περαιτέρω διολίσθηση της δραχμής, κατά ποσοστό που θα δώσει στην οικονομία μιά σχετική ανταγωνιστηκότητα που έχει απολύτως καταρακωθεί αυτά χρόνια με το ΕΥΡΩ. Επενδύσεις σε τομείς ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ, και ο Θεός βοηθός.

Aλλά αυτό που τον φοβίζει περισσότερο ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ.

ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΥΡΙΟΙ;;;;

ΑΝΤΩΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ

Η 19η Μαρτίου στην Ιστορία

Η 19η Μαρτίου είναι η 79η ημέρα του  δίσεκτου 2024 κατά το Γρηγοριανό ημερολόγιο. Απομένουν 287 μέρες μέχρι το τέλος του έτους. 1205. Έγινε ...