31/3/10

Ο ταχυδρόμος πέθανε

Ο Ρέππας υποσχέθηκε να τον αναστήσει σε ...μερικούς μήνες

από http://www.styx.gr

Δεν πρόκειται για ένα σαχλό καλαμπούρι, ενόψει της Μεγάλης Βδομάδας. Πρόκειται για μια πικρή αλήθεια. Την οποία βιώνουν οι κάτοικοι σε πολλές γειτονιές της Νέας Κηφισιάς από την αρχή του χρόνου.

Από τότε που απολύθηκαν οι συμβασιούχοι ταχυδρομικοί, χωρίς να υπάρξει μέριμνα αντικατάστασής τους.

Στην αρχή βρίσκονταν στα ταχυδρομικά κουτιά των σπιτιών μερικά γράμματα, κάθε μία βδομάδα, ή κάθε δέκα μέρες.

Κάτοικοι που πέρασαν από το ταχυδρομείο και ρώτησαν "τι συμβαίνει", τούς είπαν πως το «πρόβλημα είναι προσωρινό και ότι θα επιλυθεί σύντομα». «Θα περνάει όμως, κάποιος ταχυδρόμος, μια φορά την εβδομάδα να αφήνει γράμματα».

Μετά όμως, σταμάτησε να καταφθάνει η αλληλογραφία. Ούτε μια φορά την εβδομάδα. Καθόλου.

Σήμερα οι υπάλληλοι στο ταχυδρομικό γραφείο διανομής της Νέας Κηφισιάς, μου είπαν πως «η διεύθυνση των Ταχυδρομείων, μόλις ανέλαβε, και ενημερώνεται...».

Ένας άλλος υπάλληλος είπε πως «μην περιμένετε να λυθεί το ζήτημα ούτε μετά τρεις μήνες !!!». Παρενέβη τότε μία άλλη υπάλληλος και είπε «άσε να τα πει αυτά ο προϊστάμενος»...

«Γιατί εδώ τα ίδια είπε κι ο Ρέππας στους συνδικαλιστές ταχυδρομικούς που τον επισκέφτηκαν», είπε πάλι ο προηγούμενος υπάλληλος και πρόσθεσε: «Σε λίγο ούτε εσεις δεν θα μπορείτε να παίρνετε την αλληλογραφία σας, γιατί δεν θα υπάρχουν υπάλληλοι να την βάζουν στις θυρίδες... Χτές πέρασε απ’ εδώ και ενημερώθηκε για το ζήτημα, η ευρωβουλευτής κα Τζαβέλλα».

Με ρώτησαν την διεύθυνσή μου, τους είπα και τα ονόματα των άλλων ενοίκων και παρέλαβα την αλληλογραφία μας και το κυριότερο, τους λογαριασμούς.

Δεν απομένει να βάλω στο πέτο το σήμα του Ερμή, και να πάρω μηχανάκι, (επειδή στο σημείο που βρίσκεται το τμήμα διανομής της αλληλογραφίας είναι αδύνατον να βρείς θέση να σταθμεύσεις το αυτοκίνητο), και να το εφοδιάσω με πλευρικούς σάκκους.

Ζούμε στην εποχή της εθελοντικής εργασίας ή μάλλον μας οδηγούν καθημερινά στην εποχή του ο «σώζων εαυτόν σωθήτω». Επειδή προφανώς κάποιοι «τά’ χουν πιάσει» από ιδιωτικές εταιρίες "κούριερ" και έκαναν μπάχαλο και τα ΕΛΤΑ, για να τα πουλήσουν φτηνά τώρα με τις επερχόμενες νέες ιδιωτικοποιήσεις. Σημεία των καιρών.

Κ. Μπετινάκης

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ερχεται νέο κύμα κερδοσκοπίας (=Απολύσεις απο ΝΠΔΔ!)
31 Μαρτίου 2010
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11826&subid=2&pubid=10923018
του Δελαστίκ
Καταστροφικό ήταν χθες το κλίμα που περνούσαν για τη δανειοληπτική ικανότητα της Ελλάδας οι σοβαρές εφημερίδες της Ευρώπης και της Αμερικής. Με μεγαλύτερη ή μικρότερη οξύτητα στις διατυπώσεις, όλες θεωρούσαν αποτυχημένη την έκδοση του 7ετούς ελληνικού ομολόγου. Ο λόγος είναι φυσικά το ότι το επιτόκιο δανεισμού κρίνεται υπερβολικά υψηλό. Αυτό το 6% θα καταβροχθίσει ουσιαστικά και θα μεταφέρει στους ξένους δανειστές όλα τα χρήματα που περικόπηκαν από τους εργαζόμενους στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, από το πάγωμα των συντάξεων, αλλά και τα έσοδα από τους νέους φόρους που επέβαλε η κυβέρνηση Παπανδρέου. Θυσίες χωρίς κανένα νόημα και κανένα αποτέλεσμα καθίστανται έτσι τα όσα υπομένει ο ελληνικός λαός, αφού καταλήγουν στις τσέπες των επιτήδειων κερδοσκόπων.(...)
Ούτως ή άλλως αναμενόταν νέο κύμα κερδοσκοπικών επιθέσεων, δεδομένης της πιεστικής ανάγκης της Ελλάδας να δανειστεί μέσα στον Απρίλιο και τον Μάιο τουλάχιστον 15 δισ. ευρώ ακόμη. Με αυτές τις αρνητικές εξελίξεις, αυτό το κύμα θα έχει σίγουρα ισχυρότερη ένταση, δυστυχώς.
Να δανειστούμε ακριβότερα, λένε Οι Γερμανοί!
Αποφασισμένο να μη βοηθήσει την Ελλάδα ακόμη και αν φτάσει στο σημείο να δανείζεται και με 7% και με 8% και με 9% δείχνει το Βερολίνο! "Πότε επέρχεται κατάσταση ανάγκης; Σίγουρα όχι όταν οι Ελληνες πρέπει μόνο να πληρώσουν υψηλότερα επιτόκια", γράφει σε πρωτοσέλιδο κύριο άρθρο της η "Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε" και συνεχίζει: "Η Ελλάδα δεν πρόκειται να βρεθεί αύριο υπερχρεωμένη. Τα τοκοχρεολύσια ως τμήμα των συνολικών εξόδων βρίσκονται με 11% σε ιστορικά χαμηλό σημείο. Παλαιότερα βρίσκονταν στο 30%", τονίζει. Χρωστάμε λίγα, επομένως, κατά τους Γερμανούς, οι οποίοι στην πραγματικότητα απαιτούν να δανειστούμε περισσότερα και με ακριβότερα επιτόκια!