31/3/10

Η ΕΣΗΕΑ σε ρόλο εργοδότη στις επερχόμενες απολύσεις στην ΕΡΤ!

Τρεις πρωτοκλασάτοι υπουργοί της κυβέρνησης κρύβονται πίσω από τη διοίκηση της ΕΡΤ, που αρχίζει απολύσεις δημοσιογράφων (όχι μόνο συμβασιούχων), αφού σύντομα θα περισσεύουν με το σχέδιο εκποίησης της ΕΤ1 που είναι σε εξέλιξη.

Ταυτόχρονα, με το σχέδιο «Καλλικράτης», συγχωνεύονται -σε μητροπολιτικούς ή περιφερειακούς φορείς- οι 32 δημοτικοί ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί, που λειτουργούν σήμερα σε όλη την Ελλάδα, μειώνονται δραστικά οι θέσεις εργασίας και οι συχνότητες που περισσεύουν βγαίνουν στο σφυρί.

Την επόμενη Τετάρτη μετά το Πάσχα έχει οριστεί η «παρθενική» συνάντηση του ακριβοπληρωμένου νέου προέδρου της ΕΡΤ με το Δ. Σ της ΕΣΗΕΑ, ενώ σήμερα πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών Γ. Ραγκούση.

Στο μεταξύ, στις εφημερίδες και τα άλλα ΜΜΕ, με την ανοχή της ΕΣΗΕΑ γίνονται περικοπές μισθών, κόβονται «κυριακάτικα» και η τάση είναι να κυριαρχήσει το πιλοτικό μοντέλο του Αγγελιοφόρου της Θεσσαλονίκης (κοινή έκδοση Πήγασου-ΔΟΛ), όπου η κυριακάτικη έκδοση ενσωματώθηκε στο καθημερινό (και αντίστροφα), χωρίς να ματώνουν οι πλειοψηφίες που διοικούν σε αυτή τη συγκυρία τις Ενώσεις Συντακτών.

Η συζήτηση για την ΕΡΤ είναι σημαδιακή, αφού το Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ για την υπογραφή νέας πανελλαδικής σύμβασης, ζητάει:

1. Αυξήσεις 30%, με αντάλλαγμα την καθιέρωση ενός ωραρίου εργασίας λάστιχο, ώστε «όλοι να τα κάνουν όλα», αφού η πλειοψηφία του Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ προτείνει να καταργηθεί η διάκριση εσωτερικών-εξωτερικών συντακτών, χωρίς όμως να κατοχυρώνονται αυξήσεις μισθών και ελάχιστο ωράριο εργασίας και στις δύο περιπτώσεις.

2. Να συμμετέχει η ΕΣΗΕΑ στον καθορισμό κριτηρίων αξιολόγησης των συμβασιούχων συναδέλφων, που οι συμβάσεις τους λήγουν σε δυο μήνες, πράγμα πρωτοφανές καθώς η Ένωση γίνεται ένα με τον εργοδότη και συμμετέχει έτσι στις απολύσεις!

Οι αποφάσεις αυτές έχουν ληφθεί κατά πλειοψηφία από το σημερινό Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ, το οποίο αποτελεί συγκυβέρνηση Νταβανέλλου-Νταουντάκη με πρόεδρο Σόμπολο.

Εκλογές: Ουδέν μονιμότερον του προσωρινού…!!!


Είναι η ίδια ακριβώς πλειοψηφία που στις 13/1/2010 συγκροτήθηκε σε σώμα -με εφτά μήνες καθυστέρηση- και με πρόσχημα να οδηγήσει τον κλάδο σε εκλογές μέσα σε δυο μήνες, όπως άλλωστε δεσμεύθηκε ρητά με ανακοίνωσή της!

Η ίδια πλειοψηφία όμως, αρνήθηκε στην προχτεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ -παρά τις επίμονες ερωτήσεις του εκπροσώπου της ΚΕΔ, Δ. Τσαλαπάτη- να ανακοινώσει ποιά ακριβώς είναι η ημερομηνία των εκλογών που θα προτείνει το Δ.Σ στη Γενική Συνέλευση, ώστε να γίνουν όπως ακριβώς προβλέπει το καταστατικό.

Κι όπως φαίνεται, αφού δεν ανακοινώθηκε ημερομηνία για εκλογές, πάνε μόνο για Γενική Συνέλευση – στάχτη στα μάτια, χωρίς εκλογές στις 10 Μαίου. Πάνε δηλαδή, για μια φιέστα απολογισμού του δικού τους «τίποτα», για να κρατήσουν τις καρέκλες τους. Όλα τα άλλα που λένε, είναι παραμύθια με «κουκούλες»….

Στην ίδια συνεδρίαση του Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ, η Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων κατέθεσε για μια ακόμα φορά τις προτάσεις της, τονίζοντας ότι
προτεραιότητα μας παντού και για όλους πρέπει να είναι:

Ούτε μία απόλυση σε όλα τα ΜΜΕ(εφημερίδες,περιοδικά, ΕΡΤ, ΑΠΕ,δημοτικά Ρ/Τ,δημόσιο,διαδίκτυο,ανταποκριτέςκ.α.)


Δεν παραχωρούμε θέσεις εργασίας


Τα «σπρέντ» και το ελλειμμα δεν θα τα φορτώσουν στην πλάτη μας.

Να δώσουν αυτοί, απ΄αυτά που μας χρωστάνε.

Όχι στα εργοδοτικά κόλπα και τις πολιτικές με τις ενοικιάσεις, διαθεσιμότητες και εθελούσιες..

Μία ΣΣΕ για όλους, με μισθό και ωράριο ζωής.

31 Μαρτίου 2010

ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ημέρες του 49. Ο Ζαχαριάδης έριξε το Σύνθημα "ΟΛΟΙ ΣΤ ΑΡΜΑΤΑ". Η Εξόντωση των Κ/Σ στα Τζουμέρκα. Ο ΠΠ (Πφούστης Παύλος) και η Φρίκη σε Άργος Ναύπλιο

  Ο Τσιφλικάς της Ευβοιας πράκτωρ σερ Νόελ Μπέηκερ σε ειδική αποστολή στο Βελιγράδι