24/3/10

Έχουμε όλοι μας υποχρέωση να μην αφήσουμε τους προσκυνημένους σε χλωρό κλαρί.

ΤΑ ΣΚΑΤΑ ΚΑΙ Η ΚΟΛΩΝΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΚΑΙ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΝΑ ΣΒΗΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Αν έχει μια φορά αξία να θυμάται ένας λαός την ιστορία των προγόνων του, να τη μεταλαμπαδεύει σε αξίες, και να την αναπαριστά με το στοιχειώδες πατριωτικό φιλότιμο στη νέα γενιά που δικαιούται να ξέρει και για τη δική της ύπαρξη, και για τις όποιες κατακτήσεις του σήμερα, αλλά και για τις κακοδαιμονίες του τόπου.

Του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
http://ellinikoforum.blogspot.com/2010/03/blog-post_1048.html

Τότε έχει πολλαπλάσια αξία, αυτή η ιστορία να γίνεται πηγή έμπνευσης για τα οράματα που τη σηματοδότησαν και που κάποιοι σύγχρονοι εφιάλτες, επιχειρούν στις μέρες μας να τα μετατρέψουν σε εφιάλτες.

Έχει αξία αυτή η ιστορία να αντιμετωπίζεται ως μάνα, αδελφή και κόρη, στη συνείδηση του σύγχρονου πολίτη.
Να μην επιτρέπει σε Ρεπούσηδες να την κακοποιούν.
Να μην επιτρέπει σε Ηρακλείδηδες να την βιάζουν.
Να επιβάλει στο πολιτικό σύστημα να την τιμά.

Και το σημαντικότερο.
Να καθίσταται τιμωρός - σκληρός και ασυμβίβαστος - για όλους εκείνους που με τις πράξεις, τις παραλείψεις τους ή με την ανοχή τους, επιχειρούν ή ανέχονται εκείνους που επιχειρούν να την ατιμάσουν.

Ο σεβασμός στην ιστορία, δεν είναι και δεν μπορεί να είναι μια προγονολατρεία στα επίπεδα του παραμυθιού.
Δεν είναι και δεν μπορεί να είναι μια στείρα καυχησιάρικη στάση γι αυτά που έγιναν σε εποχές περισσότερης αγνότητας και ενδεχόμενα πιο έκδηλου ρομαντισμού.

Είναι και επιβάλλεται να είναι μια μαχητική στάση ζωής, κατά την οποία η οποιαδήποτε αναφορά σ αυτήν, θα απομυθοποιεί και θα ζωντανεύει τις σημαντικές - μέσα στην απλότητά τους - αξίες των πατεράδων μας, για να μπορούν να έχουν τα παιδιά μας αξίες και ιδανικά, για τη ζωή και την κοινωνία που θα παραδώσουν στα εγγόνια μας.

Σεβασμός σ αυτή την ιστορία, δεν μπορεί και δεν πρέπει να σημαίνει άκριτη αναφορά στους «ηγέτες» που κιότεψαν, αλλά υποδειγματική ανάδειξη και προβολή όλων εκείνων που τίμησαν το λαό τους, που ξεπήδησαν μέσα απ αυτών, που δε σταμάτησαν ούτε στιγμή να δηλώνουν πως το μόνο που έκαναν ήταν να τον υπηρετήσουν, να τον τιμήσουν, να πεθάνουν για τα δίκια του, και για το αύριο των αγέννητων παιδιών του.

Σεβασμός και τιμή σ αυτή την ιστορία, σημαίνει όχι απλά να φωτίζεις τις σύγχρονες διαδρομές, με το κερί που φώτισε τα μονοπάτια που άνοιξαν άλλοι, στις μαύρες και δύσκολες στιγμές του λαού και του τόπου.
Πρωτίστως σημαίνει επαγρύπνηση, για τη στάση των σύγχρονων «ηγετών» της φιλοδοξίας, του καριερισμού, του ενδοτισμού και της ανεντιμότητας, που τολμούν να κακοποιήσουν την ιδιότητα του ηγέτη, διότι ποτέ δε την εξέλαβαν ως πρόκληση και κίνητρο για ατελεύτητη προσφορά, αλλά ως διαβατήριο στην ασυδοσία, στην προσωπική ανέλιξη, στην κατασπατάληση του ιδρώτα αυτού του λαού, στο εφήμερο της πολιτικής σκέψης και της πολιτικής αυθαιρεσίας, στην απαξίωση και την ταπείνωση του λαού που τους ανέδειξε, στο βιασμό της κοινωνίας την οποία θα έπρεπε να υπηρετούν, στο εθνικό και πολιτικό ξεπούλημα της ίδιας της πατρίδας.

ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΗ..
Τι σχέση μπορεί να έχει ο Ηγέτης της ιστορίας που παρέδωσε Ελλάδα στις κατοπινές γενιές αγωνιζόμενος πριν και πάνω απ όλα για την πατρίδα που τον γέννησε, με τον ξεφτιλισμένο ηγετίσκο, που τη λέξη «πατρίδα» την έχει διαγράψει παντελώς από το προσωπικό του λεξιλόγιο???
Τι σχέση μπορεί να έχει ο Ηγέτης του «φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους» με τα ασπόνδυλα σκουλήκια που το μόνο που έμαθαν να κάνουν καλά είναι να προσκυνούν, να υποτάσσονται και να ευχαριστούν ξεδιάντροπα τον Αγά που σφάζει τη χώρα τους και το λαό τους???
Τι σχέση μπορεί να έχει ο Γλέζος που ταπείνωσε το Γερμανικό Ναζισμό, με τους πολιτικούς και φυσικούς του ψεκαστές, που ταπεινώνουν καθημερινά την ίδια τους την πατρίδα???
Τι σχέση μπορούν να έχουν οι τιμημένες φιγούρες των Ηρώων μας που στόλιζαν τις σχολικές μας αίθουσες στο παρελθόν, με τις θλιβερές φιγούρες των σύγχρονων πολιτικών και οικονομικών ζητιάνων???

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ.
Ότι σχέση έχουν τα σκατά με την κολώνια, άλλη τόση σχέση έχουν τα σύγχρονα ανδρείκελα με τους θρύλους της Ελληνικής ιστορίας.

Γι αυτό και τα ανδρείκελα μίσησαν τους θρύλους.
Γι αυτό και επιστράτευσαν Ρεπούσηδες και κατσαπλιάδες του δήθεν «πνεύματος» προκειμένου να εξοντώσουν, όχι την ιστορία απλά, αλλά την ίδια την αλήθεια.
Γιατί φοβούνται τη σύγκριση.
Γιατί δε θέλουν η νέα γενιά να μαθαίνει πως κάποιοι τίμησαν αυτή τη χώρα και κάποιοι άλλοι το μόνο που έμαθαν είναι να ξεπουλούν τα ιερά και τα όσιά της.
Ντρέπονται να αισθάνονται πως κάποιοι άλλοι υπήρξαν καλύτεροί τους, και βάλθηκαν να αποδείξουν πως όλοι είναι τα ίδια σκατά μ αυτούς.

ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ.
Σ αυτή την εποχή που επιχειρούν συστηματικά να σβήσουν την ιστορία.
Σ αυτή την εποχή που επιχειρούν να σβήσουν τους Ήρωες.
Σ αυτή την εποχή που επιχειρούν να ευνουχίσουν αυτό το λαό με την ύπουλη πολυπολιτισμική πανσπερμία, αξιοποιώντας το Δούρειο Ίππο της ισλαμικής κατευθυνόμενης λαθρομετανάστευσης των δήθεν δυστυχισμένων, των εγκύων και των λοκατζήδων του φονταμενταλισμού.

Αυτός ο λαός έχει μια και μόνο υποχρέωση.
Να σκεφτεί τα παιδιά του και τα εγγόνια του. Και να παραδώσει σ αυτά την Ελλάδα που παρέλαβε, απαλλαγμένη από τα καθάρματα και τις εφιαλτικές τους πολιτικές.

Στις μέρες μας στάση τιμής και ευθύνης απέναντι στην Ελληνική ιστορία και στην Επανάσταση του 1821, δεν είναι απλά να κάνουμε προσκλητήριο των τιμημένων μας ηρώων.
Ύψιστη στάση τιμής και ευθύνης είναι η ανατροπή αυτού του πολιτικού συστήματος που ξεπουλά την πατρίδα μας, την αξιοπρέπεια του λαού της, και το φώς της μέρας στην οποία έχουν δικαίωμα να ξημερώσουν τα παιδιά μας.

Μέσα απ αυτό τον αγώνα θα ξεπηδήσουν οι αυριανοί ηγέτες μας.

Έχουμε όλοι μας υποχρέωση να μην αφήσουμε τους προσκυνημένους σε χλωρό κλαρί.
Να κάνουμε τη ζωή τους εφιάλτη πριν κάνουν αυτοί εφιάλτη το μέλλον των παιδιών μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: