22/3/10

ΠΑ.«ΣΟ».Κ – ΛΑ.Ο.Σ. στην Εξουσία

Ζήτησαν προ καιρού συναίνεση έχοντας στο νου τους από την μια την Νέα Δημοκρατία και από την άλλη τον ΣΥΝ/ ΣΥΡΙΖΑ. Και πριν το καταλάβουν καλά καλά και οι ίδιοι, βρέθηκαν να συγκυβερνούν με τον κυρ- Καρατζαφέρη. Δέστε, σε όλα τα νομοσχέδια από τότε που αποκαλύφθηκε (και μεγιστοποιήθηκε) η οικονομική κρίση, εκτός του Λαθρο-Νομοσχεδίου, πάνε μαζί: «ΧΕΡΙ-ΧΕΡΙ», ή άλλως πως: «ΠΑ.«ΣΟ».Κ- ΛΑ.Ο.Σ. στην Εξουσία». Ιδιαίτερα στα πρόσφατα αντιλαϊκά ΤΑΞΙΚΑ (κατά των εργαζομένων και συνταξιούχων) μέτρα, «μια ανάσα- μια πνοή»..

Πρωτοβουλίες πολιτών ενάντια στα Αντιλαϊκά μέτρα

.. εν τω μεταξύ, με αφορμή την λαίλαπα των Αντιλαϊκών ΤΑΞΙΚΩΝ μέτρων της σοσιαλ-επώνυμης ΝΕΟ-ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗΣ κυβέρνησης , αναπτύσσονται Πρωτοβουλίες Πολιτών ενάντια τους αλλά και έξω από την λογική των ΦΘΑΡΜΕΝΩΝ Ηγεσιών των Tριτοβάθμιων Ομοσπονδιών και Σωματείων που έχουν την δική τους ΕΥΘΥΝΗ για την κατρακύλα, τον εκμαυλισμό, την «συνδιαχείρηση», την απομαζικοποίηση του Κινήματος των εργαζομένων, μια και πολλοί από δαύτους ζεσταίνονταν στον προθάλαμο των Συνδικάτων για να εξελιχθούν από εργατοπατέρες σε βουλευτές/ «εκπροσώπους του λαού»… Μας θυμίζουν αυτές οι Πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται σε όλη την Ελλάδα τον δρόμο της Αυτό-οργάνωσης (πράγματα ξεχασμένα για τους περισσότερους τα τελευταία 25 χρόνια μιας που μπήκαν με τα μπούνια για να γλύψουν το ΠΑΣΟΚικό κοκαλάκι που τους αναλογούσε, για αυτό με χίλιες προφάσεις και δικαιολογίες κάνουν ακόμη σήμερα πως δεν καταλαβαίνουν: τα λεφτά δεν τα ΦΑΓΑΜΕ όλοι μαζί και την ΕΥΘΥΝΗ έχουν άλλοι, γι’ αυτό ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ να συμμετάσχουμε στις ΖΗΜΙΕΣ ενώ θα ξεκοκαλίσουν οι ΙΔΙΟΙ τα όποια προσεχή κέρδη).Μας υπενθυμίζουν την δυνατότητα να ξαναπάρουμε τα πράγματα στα χέρια μας., να παλέψουμε ΕΝΑΝΤΙΑ στα μονόπλευρα και ανέξοδα μέτρα που μας κλέβουν το εισόδημα.(και την ζωή). «ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΟΥ!» προειδοποιεί ανάμεσα στα άλλα η «Πρωτοβουλία κατοίκων Ωραιόκαστρου ενάντια στα Αντιλαϊκά μέτρα» (Θεσσαλονίκης) και συνεχίζει: «Θέλουν να λεηλατήσουν τις ζωές μας! Και δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε! Πρέπει να πάρουμε την υπόθεση αυτή στα χέρια μας. Γιατί δεν μπορούμε να περιμένουμε από κανέναν τίποτε. Στον εφιάλτη που μας ετοιμάζουν έχουμε να πούμε ένα μόνο πράγμα: τους τον επιστρέφουμε». Εκπρόσωποι του σοσιαλ-επώνυμου ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΠΑ.«ΣΟ».Κ. καλώς ήλθατε στην ΚΟΛΑΣΗ.

Αναγνώριση της Γενοκτονίας από την Σουηδική βουλή

Το Σουηδικό κοινοβούλιο κατά πλειοψηφία αναγνώρισε την ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ στην Μικρά Ασία την περίοδο 1915-22 των ΑΡΜΕΝΙΩΝ, των ΠΟΝΤΙΩΝ και των ΑΣΣΥΡΙΩΝ. Και όσοι είναι σοβαροί (δηλαδή οι Αρμένιοι και οι Τούρκοι) θα βγάλουν συμπεράσματα από τα κέρδη και τις ζημίες, θα προετοιμαστούν για την επόμενη μάχη. Εμείς; είδατε πουθενά την Ελλάδα εν γένει , τους Ποντίους ειδικότερα να προσπαθούν να ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΑΥΤΉ ΤΗΝ Ηθική Νίκη; Αν ναι, πέστε το και σε μένα.. Κερδισμένοι; Μα προφανώς οι Αρμένιοι και ιδίως η οργανωμένη Αρμενική διασπορά που κάνει και το «παιχνίδι». Χαμένος προφανώς ο Νέο-Οθωμανός, ο οποίος απειλεί ξανά: έτσι ο τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν προειδοποίησε ότι ίσως απελάσει μέχρι και 100.000 Αρμένιους που εργάζονται στη χώρα του. « στη χώρα μας ζουν 170.000 Αρμένιοι. Μόνο οι 70.000 από αυτούς είναι τούρκοι πολίτες, αλλά ανεχόμαστε τους υπόλοιπους 100.000. Εάν χρειαστεί, ίσως θα πρέπει να πω σε αυτούς τους 100.000 να γυρίσουν στην πατρίδα τους, γιατί δεν είναι πολίτες της χώρας μου. Δεν είμαι υποχρεωμένος να τους κρατήσω στη χώρα μου».. Χώρα υποψήφια για ένταξη (όπως συμφωνούν οι εκσυγχρονιστές και οι μεταμοντέρνοι του Γιωργάκη) για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση… Η διπλανή δυστυχώς Τουρκία, η κατάρα να κατοικείς σε αυτή την περιοχή με αυτόν τον γείτονα…

Αμετροέπεια του αντιπροέδρου της κυβέρνησης

Δικαιούται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σε πρωτοσέλιδη συνέντευξη του να λέει ότι τα (εκλεγμένα) μέλη της ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ της Νομαρχιακής Επιτροπής Θεσσαλονίκης του κυβερνώντος κόμματος , επειδή έχουν διαφορετική άποψη στο λαθρο-νομοσχέδιο που προώθησε και πέρασε ο κυρ-Ραγκούσης ,να λέει ότι είναι πιο Δεξιοί από τον συνεταίρο της κυβέρνησης ΛΑ.Ο.Σ. , ότι είναι εθνικοσοσιαλιστές και ότι χρειάζονται (να κλειστούν σε) ΑΣΥΛΟ; Είναι αυτό πολιτική αντιπαράθεση; Επί της ουσίας, η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ της Νομαρχιακής Επιτροπής Θεσσαλονίκης είναι η μόνη που προσπάθησε να ΞΕΠΛΥΝΕΙ την ΝΤΡΟΠΗ σας ως ΠΑ.«ΣΟ».Κ. κύριε αντιπρόεδρε, στην προσπάθεια μετατροπής της χώρας από εθνική σε ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ… φαίνεται πιστεύουν ακόμη αφελώς στο σύνθημα ότι:«Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες».. (Θυμάστε κύριε αντιπρόεδρε;)


ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

e-mail: gpapagian@in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σημερινα Νέα από τη ζώνη της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης στην Νεα Ρωσσία (Νοβορωσσία). (Μέχρι τις 11 πμ)

  Τα ξημερώματα, στο μετωπο της Αβντέεβκα,   οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εγκατέλειψαν τις θέσεις τους κοντά στους οικισμούς Ορλόβκα κ...