24/3/10

H 25η Μαρτίου καταργήθηκε στο εξωτερικό για …Οικονομία , αλλά για το Ολοκαύτωμα βρήκε χρήματα ο Αβάπτιστος

Κλειστά, Πρεσβείακαι Προξενεία στις 25 Μαρτίου. Ξανανοίγουν στην εκδήλωση γιά το...Ολοκαύτωμα

ΕΝΟΧΗ ΣΙΩΠΗ: Θαυμάστε τους...''ηγέτες-μαϊντανούς'' (προεδρείο ΣΑΕ)

'Έντονες οι αντιδράσεις στην Ομογένεια των ΗΠΑ, βαρύτατοι χαρακτηρισμοί για τον πρωθυπουργό

www.kalami.net
Η απόφαση του πρωθυπουργού και υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας κ. Παπανδρέου να καταργηθούν οι καθιερωμένες εκδηλώσεις στα προξενεία μας γιά την εθνική μας επέτειο, ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών και αντιδράσεων, που σκόπιμα δεν καταγράφονται στα ελληνικά ΜΜΕ (Αθήνα) ή στα ομογενειακά ''μαγαζάκια'' του γκέττο μας στη Νέα Υόρκη.
Παρά τις προσπάθειες ολίγων κομματικών ''παπαγάλων'', να ''πείσουν'' αφελείς ότι οι δεξιώσεις στα προξενεία ήταν γιά την...κουτσή Μαρία, η Ομογένεια, στις μεγάλες παροικίες μας (Νέα Υόρκη, Φιλαδέλφεια, Σικάγο, Φλόριδα, Βοστώνη κ.ά.) ''βράζει'' και -δυστυχώς- οι χαραχτηρισμοί γιά τον πρωθυπουργό και το ΥΠΕΞ Ελλάδας, δεν είναι διόλου ''κόσμιοι''.
Η αγανάκτηση, αλλά και οι εκφράσεις του είδους ''πουλημένοι'' (και πολύ χειρότερες), βγαίνουν δημόσια από τους Ομογενείς (κάθε κομματικής ''συμπάθειας'' στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανόμενων και φιλικά διακείμενων στο ΠΑΣΟΚ).
Η Ελλάδα από εφέτος, κατάντησε να είναι η μόνη χώρα που δεν τιμά την εθνική της επέτειο, εκτός συνόρων. Η επίσημη δικαιολογία είναι ''περικοπή εξόδων''.
Αλλά τα έξοδα γίνονται σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό, γιά δεξιώσεις προς τιμήν... επισκεπτών Ελλήνων πολιτικών ή γιά τις καθιερωμένες, τα τελευταία χρόνια, εκδηλώσεις γιά το... Ολοκαύτωμα. Παράδειγμα, η δεξίωση προς τιμήν του αναπληρωτή υπουργού Eξωτερικών, ''φον'' Δρούτσα, στις 3 Φεβρουαρίου 2010, στο γενικό προξενείο μας στη Νέα Υόρκη. Σίγουρα, ο ''φον'' έχει μεγαλύτερη αξία και σπουδαιότητα από την... εθνική μας επέτειο. (Ομογενείς προθυμοποιήθηκαν να καλύψουν τα ελάχιστα έξοδα γιά να γίνουν οι δεξιώσεις, αλλά η απόφαση των φιλελλήνων του ΥΠΕΞ, ήταν οριστική και αμετάκλητη).

Οι ''ηγέτες-μαϊντανοί'' (προεδρείο ΣΑΕ) Ταμβάκης, Σαραντοπούλου, Δημητρίου, Σπυρόπουλος, Αμαραντίδης, Μενεγάκης, Αγγελόπουλος, Σαββίδης, Γκουβέλης και Νικολαίδης: Αποδείχτηκαν γιά μία ακόμα φορά, μικροί και ασήμαντοι.
Ούτε μία ανακοίνωση γιά ''την τιμή των όπλων'' δεν έκδοσαν, γιά την κατάργηση των δεξιώσεων στα προξενεία.
Κατά τα άλλα, οι ψευτο- ''ηγέτες'', έχουν το θράσος να ομιλούν γιά ''λογαριασμό των Απόδημων''.
'Ολοι αυτοί, παίρνουν εκατομμύρια. από τους 'Έλληνες φορολογούμενους γιά γραφεία, ακριβοπληρωμένους υπαλλήλους, ταξίδια κ.ά. γιά να προβάλλουν την ανυπαρξία τους, να εξαπατούν τους Απόδημους, άσχετα αν αυτοί δεν τους υπολογίζουν και γελούν μαζί τους.
Φαίνεται ότι οι ''ηγέτες'', δηλ. τα μεγάλα μηδενικά, ''φοβήθηκαν'' μην τους κόψει η ελληνική κυβέρνηση τις επιχορηγήσεις, για….οικονομία
Οι πραγματικοί ηγέτες καθιερώνονται στον απόδημο Ελληνισμό, από την προσφορά τους, το ουσιαστικό έργο τους και όχι από τα στημένα δημοσιεύματα -έναντι αμοιβής- γιά την προβολή του μηδενικού ''έργου'' τους (δηλ. ανακοινώσεις, μηνύματα, χαιρετισμούς και λοιπά κωμικά), σε ομογενειακά εξαγοράσιμα ΜΜΕ ή ειδικά το ΑΠΕ (ή την ''αναγνώριση'' από διεφθαρμένους και μη 'Ελληνες πολιτικάντηδες). Αλλά, που να βρούν την ευθιξία οι ΣΑΕριτζήδες;
Αφού η Ομογένεια τους...φτύνει μόνιμα κι αυτοί επιμένουν να λένε ότι πρόκειται γιά...βροχή.

www.kalami.us

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Και μια και το έφερε η κουβέντα, ποιο ολοκαύτωμα;

Σημερινα Νέα από τη ζώνη της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης στην Νεα Ρωσσία (Νοβορωσσία). (Μέχρι τις 11 πμ)

  Τα ξημερώματα, στο μετωπο της Αβντέεβκα,   οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εγκατέλειψαν τις θέσεις τους κοντά στους οικισμούς Ορλόβκα κ...