22/3/10

Πάψτε να συνεργείτε και άλλο στην αυτοκτονία της Ελλάδας.

Ανανέωση σε όλα. Ρήξη με όλους.

Του πολίτη Παναγιώτη Παπαγαρυφάλλου
Α΄Αντιπροέδρου της Επιτροπής Ενημερώσεως για τα Εθνικά Θέματα

Ο γνωστός ψυχολόγος και εθνολόγος, του οποίου οι θεωρίες του για την κοινωνική ψυχολογία και το ρόλο των μαζών στην Ιστορία τον κατέστησαν διάσημο, γράφει: «Οι γνήσιες ιστορικές ανατροπές δεν είναι αυτές που μας εκπλήσσουν με το μεγαλείο του και τη σφοδρότητά τους. Οι μόνες σημαντικές μεταβολές, αυτές από τις οποίες απορρέει η ανανέωση των πολιτισμών, επισυμβαίνουν στις γνώμες, τις ιδέες και τις πεποιθήσεις» (βλ. το προσφάτως εκδοθέν έργο του από την εφημ. «Το Βήμα», με τίτλο: «Ψυχολογία των Μαζών», σελ. 25).
Ερωτάται: Οι σημερινές αποχαυνωμένες, γονατισμένες και φαύλες μάζες των Ελλήνων Χριστιανών για τι είδους ανατροπές και αλλαγές είναι ικανές;
Περιμένουν ακόμη τους πολιτικούς τους αρχηγούς – Μεσσίες ή το «ο Θεός να βάλει το χέρι του;» Ούτε οι Μεσσίες ούτε ο Θεός θα μας σώσουν.
Το είπε πριν από πολλά χρόνια και ο μεγάλος Κ. Βάρναλης καυτηριάζοντας την κοινωνική απραξία: «Μοιραίοι και άβουλοι αντάμα περιμένουν ίσως κάποιο θάμα».
Γονατισμένες κομματικές πλειοψηφίες! Τα θάματα τελείωσαν. Εγκαταλείψτε τον Τιτανικό που κυβερνούν οι μεγάλοι υπεύθυνοι της εθνικής τραγωδίας.
Ανανέωση σε όλα. Ρήξη με όλους.
Πάψτε να συνεργείτε και άλλο στην αυτοκτονία της Ελλάδας

1 σχόλιο:

ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ είπε...

Κύριε Παπαγαρυφάλλου,την ιστοσελίδα αυτή την διαβάζουν, ενημερώνοναι και ενημερώνουν άνθρωποι που έχουν ανησυχίες και προβληματισμούς και έννοια για το μέλλον της χώρας μας.Η αλήθεια είναι πως εμείς οι Έλληνες πιστεύουμε ότι η αλήθεια για την σωστή πορεία είναι, του καθ΄ενός που την εκφράζει. Η αλλαγή πορείας και η ενδεχόμενη ανάπτυξη έρχεται όταν ο λαός γνωρίζει τα δεσμά που του χάλκευσαν κάθε είδους σωτήρες και θεόσταλτοι επαϊοντες της σωτηρίας.Η διαφορά για κάθαρση είναι βέβαια η συγκέντρωση όλων εκείνων των δυνάμεων που με καθαρή ματιά κυττάζουν το μέλλον των παιδιών τους και την προκοπή του τόπου.Κατά την γνώμη μου οι μεγάλες ανατροπές έρχονται όταν αρχίσουν οι μικρές αλλά ουσιαστικές αλλαγές στην νοοτροπία μας.
Με εκτίμηση
ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ