31/3/10

Άλλη μία χαμένη πατρίδα προσφορά στην αδηφάγο Τουρκία.

http://lalei-kairia.blogspot.com/2010/03/blog-post_3877.html

Η ηγεσία του Ελληνικού κράτους έχει αφήσει τη Θράκη στα χέρια της Τουρκικής προπαγάνδας. Όσοι αγωνίζονται και προσπαθούν να διατηρήσουν την ελληνικότητα της Θράκης αντιμετωπίζουν μια ανεξήγητη εχθρότητα από την επίσημη πολιτεία. Πάρτε για παράδειγμα την Χαρά Νικοπούλου. Το Υπουργείο Παιδείας τη μεταθέτει, αρνούμενο το έργο της τα τελευταία χρόνια.

Και όμως. Εάν είχε ενδιαφερθεί το Ελληνικό κράτος για τους Θρακιώτες δεν θα φθάναμε σε συτό το σημείο. Η ανεργία μαστίζει την ακριτική αυτή περιοχή. Ξέχωρα όλων αυτών, οι εκάστοτε κυβερνήσεις αντιμετώπισαν, και συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν, τη μειονότητα, και ιδιαίτερα τους Πομάκους -οι οποίοι είναι και οι πολυπληθέστεροι- με τελείως λανθασμένο τρόπο.

Και εξηγούμαι. Στην εποχή του πάλαι ποτέ ψυχρού πολέμου οι ελληνικές κυβερνήσεις ώθησαν τον Πομακικό λαό και συνακόλουθα όλους τους μουσουλμάνους στην αγκαλιά της Τουρκίας από φόβο μήπως συνδεθούν με την "κομμουνιστική" τότε Βουλγαρία. Αυτές ήταν οι εντολές της Ουάσιγκτων στους τότε πατριδοκάπηλους πολιτικούς. Οι δικοί μας αντί να σταθμήσουν τα πράγματα σωστά και να επιχειρήσουν να τους εντάξουν στην ελληνική κοινωνία τους έστειλαν στην αγκαλιά των Κεμαλικών, οι οποίοι το εκμεταλλεύτηκαν δεόντως.

Ο ελληνικός στρατός και αστυνομία απέκλεισαν τα χωριά με τις περίφημες μπάρες, επιδιώκοντας με αυτόν τον τρόπο να απομονώσουν τους Πομάκους. Τότε ενεφανίσθησαν οι εξ ανατολών γείτονες προσφέροντας τους τη στέγη που εμείς τους αρνηθήκαμε. Στην αρχή ήταν ευγενικοί. Αλλά μετά την πτώση του ανυπάρκτου υπαρκτού Σοσιαλισμού άρχισαν να πιέζουν ολοένα και περισσότερο. Εξέλεξαν δοτούς ψευδομουφτήδες και έκτοτε προσπαθούν να προσεταιριστούν το σύνολο του Θρακικού μουσουλμανικού στοιχείου, καίτοι ο μεγάλος όγκος αυτών δεν είναι τουρκικής καταγωγής. Πρόκειται για πάγια τακτική προσεταιρισμού των τοπικών πληθυσμών που ακολούθησαν με ιδιαίτερη επιτυχία τα τουρκικά φύλα από τότε που πάτησαν το πόδι τους στη Μικρασία μετά τα μέσα του 11ου αιώνος.

Το τι μέλλει γενέσθαι στη Θράκη είναι εύκολο να προβλεφθεί, εάν συνεχιστεί η σημερινή ανυπαρξία του κράτους. Επειδή η φύσις απεχθάνεται το κενό, η απουσία της Ελλάδος θα προσφέρει στο πιάτο άλλη μία χαμένη πατρίδα στην αδηφάγο Τουρκία.
ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: