23/3/10

Εκλογές γιοκ στην ΕΣΗΕΑ

Συγκυβέρνηση ΝΤΑΒΑΝΕΛΛΟΥ-ΝΤΑΟΥΝΤΑΚΗ-ΣΟΜΠΟΛΟΥ

Πραγματοποιείται και σήμερα, έτσι χωρίς πρόγραμμα, σχέδιο και δίχως να έχει σχέση με τα προβλήματα από την κρίση, μια ακόμη συνάντηση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ που αποκαλείται και συνεδρίαση..
Προτείνεται, για τα μάτια και μόνο, καταγγελία στις ΣΣΕ που ισχύουν για τις εφημερίδες και την Ιδιωτική τηλεόραση με την ίδια πρόταση της πλειοψηφία που έγινε και για την ΕΡΤ. Δηλαδή:
- αυξήσεις 30 %, που βεβαίως δεν θα πάρουμε ποτέ
- όλοι οι συντάκτες (εξωτερικοί και εσωτερικοί) να τα κάνουν όλα, όπως προτείνουν και τα αφεντικά μήπως δώσουν ένα ξεροκόμματο.
- επιστροφή έτσι στον Μεσαίωνα χωρίς ωράριο εργασίας. Κάτι πού επιδιώκουν από χρόνια οι εργοδότες.

Η πλειοψηφία, παρά τις υποδείξεις μας, αρνείται προκλητικά να κουβεντιάσει για την κρίση συνολικά και για τις επιπτώσεις από τις πολιτικές αυτές αλλά και την εργοδοτική αναλγησία τα κοινωνικά , εργασιακά, ασφαλιστικά δικαιώματα και των εργαζομένων στα ΜΜΕ ,με ότι αυτό συνεπάγεται για τον κλάδο και το δικαίωμα της κοινής γνώμης στην έντιμη ενημέρωση

Βάζει πλάτη σ΄αυτά που οι βαρώνοι της διαπλοκής και των δικτύων, επιχειρούν, μαζί με τους τζογαδόρους που κερδοσκοπούν στο διαχρονικό πολιτικό έλλειμμα, μέσα από την καταιγίδα της επικοινωνίας που επιβάλλει υποταγή.

Τεμαχίζει έτσι τον κλάδο και αρνείται την συνολική στρατηγική για την αντιμετώπιση της κρίσης με υπεύθυνη δυναμική απάντηση στην κυβέρνηση και τους εργοδότες

Προτείνουμε συμμετοχή στους κοινούς αγώνες όλων των εργαζομένων αλλά αυτοτελή ανάδειξη των προβλημάτων της ενημέρωσης με κινητοποιήσεις στη ζώνη του Σαββατοκύριακου, με στρατηγική και διάρκεια .
Εκεί είναι που τούς πονάει.
Δυστυχώς με τις αποφάσεις της πλειοψηφίας, φτάσαμε στο σημείο να μας επικρίνει ακόμη και η ΓΣΕΕ , η οποία με την ανακοίνωση της, αφήνει υπονοούμενα, για τον τρόπο που απεργούν οι δημοσιογράφοι, θέτοντας έτσι ζήτημα σχετικά με την μαζική συμμετοχή όλων των άλλων εργαζομένων στα απεργιακά συλλαλητήρια.
Εμείς καταγγείλαμε έγκαιρα και διαφωνήσαμε ανοιχτά με τις τυφλές κινητοποιήσεις μας, που έχουν αποτέλεσμα να μην βγαίνουν εφημερίδες, να μην μεταδίδονται δελτία ειδήσεων αλλά τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα , με εξαίρεση την ΕΡΤ, να παίζουν πρόγραμμα και διαφημίσεις, έτσι που κάποιοι να φαίνεται ότι κάνουν απεργία ….off the record.

Ο απολογισμός λοιπόν της «συγκυβέρνησης» στην ΕΣΗΕΑ Νταβανέλλου - Νταουντάκη με πρόεδρο Σόμπολο, είναι ήδη θλιβερός, με τρία χτυπητά παραδείγματα:

- Η γιορτή για τα παιδιά μας, έγινε εφέτος παραμονές του Πάσχα, με πρωτομάστορες τους δήθεν αριστερούς, που δεν ήθελαν να γίνει τον Δεκέμβριο προτείνοντας τότε να δοθούν τα λεφτά για τους ανέργους. Τώρα όμως πέταξαν την μάσκα κι έφτιαξαν ένα reality τρέλα, μεταφέροντας το x-factor στο Φάληρο.

-Οι συνταξιούχοι παίρνουν το καλάθι των Χριστουγέννων, μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα, χωρίς τσουρέκι όμως για να μη σπάσει το αυγό.

Πρόκειται για ετεροχρονισμό, ώστε να φανεί ότι κάτι στέλνουν στους συναδέλφους, για το Πάσχα, αφού για δεύτερη χρονιά, με ευθύνη της πλειοψηφίας, δεν παίρνουν αύξηση (ούτε το πρόσθετο 50άρι) στις συντάξεις τους.

- Είναι και οι περικοπές που κάνει ο ΕΔΟΕΑΠ , με συνενοχή του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ.
Πετσοκόβουν με το έτσι θέλω από την επικούρηση, από το επίδομα βρεφονηπιακών και μειώνουν ένα σωρό παροχές. Είναι όμως και οι αυξήσεις - πάνω από 20% - στην συμμετοχή μας σε εξετάσεις, φάρμακα και νοσήλια , παρ’ όλο ότι είναι ιδιωτικού δικαίου , υγιές ταμείο και τα λεφτά δικά μας.

Τέρμα λοιπόν στα παραμύθια. Η πλειοψηφία στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ έχει ακέραια την ευθύνη για όλα. Αρκετά κοροϊδέψατε τον κόσμο.

Οφείλετε, λοιπόν, έστω και τώρα να ανοίξει αμέσως η συζήτηση στην συνεδρίαση του ΔΣ για τα ακόλουθα θέματα και να συνεχισθεί δημόσια με συνελεύσεις στους χώρους δουλειάς

1. Οικονομική κρίση και οι επιπτώσεις της στην Ενημέρωση, στο εισόδημα των δημοσιογράφων (όπως και όλων των εργαζομένων) αλλά και στα οικονομικά της Ένωσης.

2. Η αλήθεια και όλο το παρασκήνιο στον ΕΔΟΕΑΠ. .

3. ΟΙ καταστρεπτικές επιπτώσεις από το φορολογικό νομοσχέδιο (χαράτσι στις αποζημιώσεις ακόμη και το εφ’ άπαξ, ΦΠΑ στους δημοσιογράφους, περικοπές συντάξεων).

4. Φρένο στις απολύσεις και σ΄ όλα αυτά που μαγειρεύονται σ΄ όλα τα ΜΜΕ και στο Δημόσιο (Εφημερίδες ΕΡΤ, ΑΠΕ Γ.Γ Επικοινωνίας, δημοτικά ΜΜΕ) και στην Έξωση των συμβασιούχων της ΕΡΤ

5. Τα αποθεματικά μας και η περιουσία της ΕΣΗΕΑ μπροστά στο κίνδυνο αναδιάρθρωσης του δημόσιου χρέους.

6. Ακίνητα και κτίρια της Ένωσης που γίνονται πισίνες από εφοπλιστές (Ίδρυμα Λύχνου), ή ερείπια και αχούρια από καταλήψεις (Νεοκλασικό του Μορφωτικού μας στα Εξάρχεια)

7. Γκρίζες ζώνες στο αγγελιόσημο, σε ΕΔΟΕΑΠ ΤΣΠΕΑΘ και αλλού.
8. Όχι σε ΜΜΕ χωρίς συντάκτες.

Η μόνη σας διέξοδος είναι να ορίσετε ημερομηνία μέσα στον Μάιο για εκλογές στην ΕΣΗΕΑ, ώστε να πάμε στην γενική συνέλευση στις 10 Μαΐου 2010 ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ.
Φτάνει πια. Δεν θα παραδώσετε την Ενημέρωση.
Ούτε τον ΕΔΟΕΑΠ.

Από την Γραμματεία της Κίνησης Επαγγελματιών Δημοσιογράφων 23/3/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η 19η Μαρτίου στην Ιστορία

Η 19η Μαρτίου είναι η 79η ημέρα του  δίσεκτου 2024 κατά το Γρηγοριανό ημερολόγιο. Απομένουν 287 μέρες μέχρι το τέλος του έτους. 1205. Έγινε ...