24/3/10

Οι Τούρκοι κόβουν βόλτες στο Αιγαίο

Πέντε σχηματισμούς με 16 αεροσκάφη συνολικά έστειλε σήμερα η τουρκική Αεροπορία στο Αιγαίο. Τα αεροσκάφη της πραγματοποίησαν συνολικά δύο παραβάσεις του FIR Αθηνών και πέντε παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου (ΕΕΧ). Από τα 16 αεροσκάφη τα δύο έφεραν οπλισμό. Η δραστηριότητα επικεντρώθηκε στο κεντρικό Αιγαίο.

-«Πειρατική ενέργεια» της τουρκικής κορβέτας TCG BAFRA (F-505) κατά ελληνικού εμπορικού πλοίου χθες το βράδυ στις 02.15, όταν ενώ βρισκόνταν εντός ελληνικών χωρικών υδάτων ζήτησε τα στοιχεία του δρομολογίου του ελληνικού πλοίου Αρχάγγελος (λιμένα απόπλου, κατάπλου, όνομα πλοίου) κάτι που μόνο οι ελληνικές Αρχές έχουν δικαίωμα να πράξουν.
Αυτό που έπραξε η κορβέτα TCG BAFRA (F-505) συνιστά καθαρή «πειρατική ενέργεια» με την έννοια της απειλής κατά εμπορικού σκάφους το οποίο πλέει εντός των χωρικών υδάτων της χωράς του.
Νωρίτερα η τουρκική κορβέτα είχε εισέλθει στο στενό της Κύθνου-Κέας συνοδευόμενη από την ελληνική πυραυλάκατο P69 ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΔΗΣ.
Η ελληνική πυραυλάκατος και ενώ η τουρκική κορβέτα βρισκόνταν εντός χωρικών υδάτων στο στενό του Καφηρέα, εξέπεμψε σήμα στην κορβέτα για παραβίαση της αβλαβούς διελεύσεως. Αυτή την ώρα η τουρκική κορβέτα TCG BAFRA (F-505) έχει εξέλθει των ελληνικών χωρικών υδάτων και τώρα πλέει μαζί με την ελληνική πυραυλάκατο σε διεθνή ύδατα νοτιοδυτικά της Χίου.


Πηγή : http://www.defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η 19η Μαρτίου στην Ιστορία

Η 19η Μαρτίου είναι η 79η ημέρα του  δίσεκτου 2024 κατά το Γρηγοριανό ημερολόγιο. Απομένουν 287 μέρες μέχρι το τέλος του έτους. 1205. Έγινε ...