19/3/10

Πρωτοφανής πρόκληση των Τούρκων πάνω από το Φαρμακονήσι

Η τουρκική αεροπορία αναχαίτισε ελληνικό ελικόπτερο πάνω από το Φαρμακονήσι και εντός τους ελληνικού εναέριου χώρου.

Δύο τουρκικά F-16 προσέγγισαν στις 08:02 ελικόπτερο του Λιμενικού Σώματος, (που πετούσε στο πλαίσιο επιχείρησης της Frontex ), από ύψος 1.000 ποδών, σε απόσταση 1 νμ, και ενώ το ελικόπτερο , πετούσε βόρεια του Φαρμακονησίου, στα 200 πόδια, εντός ελληνικού εναέριου χώρου, με νότια πορεία.
,
Είχαν προηγηθεί συνολικά 11 εκπομπές από τα τουρκικά ραντάρ (DATCA).

Δύο ελληνικά F-16 αναχαίτισαν τα τουρκικά μαχητικά προσεγγίζοντας τα, σε απόσταση 1ΝΜ .Τα ελληνικά μαχητικά ενεπλάκησαν με τα τουρκικά F16, τα οποία μετά την εικονική αερομαχία εξήλθαν του FIR στις 08:04.

Το ελικόπτερο που πετούσε στο πλαίσιο επιχείρησης της Frontex, εκτέλεσε κανονικά την αποστολή του (Κως, Σάμος, Κως, με ώρα απογείωσης στις 06:13 και προσγείωσης στις 08:22) ,παρακολουθούμενο, από τα ελληνικά μαχητικά.

Για πρώτη φορά εναέριο μέσο της Frontex παρεμποδίστηκε από τουρκικά μαχητικά ενώ βρισκόταν σε ελληνικό εναέριο χώρο στην περιοχή του Φαρμακονησίου και εκτελούσε αποστολή επιτήρησης των συνόρων μας.

Χθες δυο σχηματισμοί συνολικά 14 τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών, πραγματοποίησαν στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο , 2 παραβάσεις των κανόνων του FIR Αθηνών και μία παραβίαση του Εθνικού Εναέριου Χώρου (ΕΕΧ). Από τα 14 αεροσκάφη τα 6 ήταν οπλισμένα.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αντιγράφω από «Τον κόσμο του επενδυτή» Σαβ 16 Ιουν 2007
Η άλωση της Τουρκικής δημοσιογραφίας από advertorials και publis.
Έρευνα των Πανεπιστημίων Κωνσταντινούπολης – Μαρμαρά δείχνει ότι το 53% της ύλης των εφημερίδων είναι πληρωμένο.
Οι διεθνείς ειδήσεις της Χουριέτ είναι πληρωμένες σε ποσοστό 41,4% ενώ η αρθρογραφία σε ποσοστό 36,9% και οι πολιτικές ειδήσεις 12,5%. Στη Σαμπάχ στις πολιτικές και διεθνείς ειδήσεις τα πληρωμένα κείμενα είναι το 63% και 56% αντίστοιχα της δημοσιογραφικής ύλης.
Η έρευνα τέλος διαπιστώνει ότι πουθενά δεν αναφέρεται ότι τα κείμενα αυτά είναι πληρωμένα…
ΦΑΝΤΑΣΙΟΠΛΗΚΤΟΣ
ΥΓ
Από την ίδια σελίδα διαβάζω
ότι οι κυκλοφορίες των ΝΕΩΝ τις προηγούμενες βδομάδες του 2007 κειμένονταν από 49.000 – 61.000 φύλλα και της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ. από 42.880 – 47.310 φύλλα (ως Παρασκευή).
Συγκρίνετέ τις με τις σημερινές γιά να δείτε την πραγματική σημερινή επιρροή τους.

Ανώνυμος είπε...

Όσο προχωρά ο καιρός, τόσο πιο επιθετικοί γίνονται οι Τουρκαλάδες. Γιατί να μας υπολογίσουν από τη στιγμή που το ίδιο το κράτος μας ξεπουλά, όταν ελληνοποιεί παράνομα τόσους λαθραίους και ανέχετι μέσα στο έδαφός του Τουρκαλβανούς πράκτορες να αλωνίζουν με την ησυχία τους.

H 15η Μαΐου στην Ιστορία

H 15η Μαΐου είναι η 136η ημέρα του Δίσεκτου 2024. Απομένουν 230 μέρες μέχρι το τέλος του έτους.  392.  Ο αυτοκράτορας της Ρώμης Ουαλεντινιαν...