19/3/10

Έβαλαν τον Αφορολόγητο λύκο να φυλάει τους (γκρίζους) λύκους

Ανενεργό το πρόγραμμα εθελοντικού επαναπατρισμού μεταναστών ελλείψει χρημάτων

Ο Δανιήλ Εσδρά , υποστηρίζει ότι οι εισβολείς «παραμένουν, χωρίς τη θέλησή τους», στη χώρα μας και κατηγορεί την γραφειοκρατία. Ένας ακόμα Αφορολόγητος Περιούσιος , σε θέση κλειδί.

Διαβάστε το ρεπορτάζ του ΑΠΕ.

«Το πρόγραμμα εθελοντικού επαναπατρισμού μεταναστών, παραμένει ανενεργό, λόγω μη απορρόφησης κοινοτικών κονδυλίων, με αποτέλεσμα πολλοί μετανάστες να παραμένουν, χωρίς τη θέλησή τους, στη χώρα μας.

Πρόκειται κυρίως για νεαρούς Αφγανούς και Ιρακινούς, κουρδικής καταγωγής, οι οποίοι μετά τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις θέλουν να γυρίσουν στη χώρα τους και να εγκατασταθούν στο Ιρακινό Κουρδιστάν.

Ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης στην Ελλάδα, Δανιήλ Εσδράς, χαρακτηρίζει «παράλογο» το γεγονός ότι τα τελευταία τρία χρόνια, υπάρχουν δεσμευμένα ευρωπαϊκά κονδύλια για τον εθελοντικό επαναπατρισμό μεταναστών, εντούτοις αυτά δεν απορροφώνται, εξαιτίας, όπως επισημαίνει, της ελληνικής γραφειοκρατίας.

«Πρόκειται κυρίως για νέα παιδιά, χωρίς χαρτιά, ενώ ήδη έχουμε καταφέρει να στείλουμε στην Καμπούλ, μέσω Ντουμπάι, 400 Αφγανούς», λέει ο κ.Εσδράς, υπογραμμίζοντας ότι ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης είναι ο μοναδικός οργανισμός που έχει τις κατάλληλες υποδομές για να συντονίσει την επιστροφή και επανένταξη των μεταναστών στις χώρες προέλευσης».


Και όσο μένουν «παρά την θέληση» τους, δουλεύουν....

Στις 12 το βράδυ στην περιοχή του Μεταξουργείου, Μαροκινός επιτέθηκε με μαχαίρι σε νεαρή γυναίκα που περίμενε στην στάση το λεωφορείο.
Στην προσπάθεια του να κόψει το λουράκι της τσάντας με το μαχαίρι ,της έκοψε και τις φλέβες στο χέρι.Το θύμα είχε πολύ βαθύ τραύμα και κινδύνεψε ακόμα και η ζωή της.Κάποιοι που είδαν το περιστατικό έτρεξαν να κυνηγήσουν τον δράστη αλλά το μόνο που κατάφεραν ήταν να του αποσπάσουν την τσάντα.
Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες ο δράστης είναι Μαροκινός,γνωστός στην περιοχή για τέτοιου είδους χτυπήματα (σε γυναίκες και ηλικιωμένους).
Η νεαρή κοπέλα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο εσπευσμένα με ιδιωτικό ΙΧ αυτόπτη μάρτυρα..

Στις 4 τα ξημερώματα εισέβαλαν στην οικία μιας ηλικιωμένης, στη διασταύρωση των οδών Ν. Βότση & Γεωργιάδου, στην Αθήνα δύο «άγνωστοι» , που την χτύπησαν και στη συνέχεια την έδεσαν με μονωτική ταινία. Έκλεψαν τα χρυσαφικά και τα χρήματα που είχε στο σπίτι.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ας πανε στο Ισραηλ (η ακομα καλυτερα στο διαολο) μετα του κυριου Εσδρα. Δε θα λειψουν σε κανεναν Ελληνα.

Η ΔΗΜΩΔΗΣ ΠΟΙΗΣΙΣ ΚΑΙ Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ. ΛΑΜΠΡΗ

ΥΓΕΙΑ, Φῶς Ἑλληνικόν εἰς ἃπαντας τοὺς  Ἓλληνας καὶ ἁπάσσας  τὰς Ἑλληνίδας. Αἲθριος εἰς τοὺς 8-17°C ἐν Οὐψάλα.  ΕΛΛΑΣ≡HELLAS . ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ. ΟΔ...