31/3/10

Αρχαία Ολυμπία: Το οτοστόπ του τρόμου!

Αναρτήθηκε από http://eglimatikotita.blogspot.com

Κακοποιοί έκαναν σήμα σε διερχόμενα αυτοκίνητα να σταματήσουν, δήθεν για να τους μεταφέρουν λίγο πιο κάτω...
Όταν η παγίδα τους έπιασε, έβγαλαν όπλα και έδειξαν το αληθινό τους πρόσωπο. Ας πάρουμε όμως την υπόθεση από την αρχή...

Οι 2 δράστες είχαν στήσει καρτέρι σε δρόμο του δημοτικού διαμερίσματος Φλόκα της Αρχαίας Ολυμπίας. Έκαναν οτοστόπ στους διερχόμενους οδηγούς και ζητούσαν να τους μεταφέρουν λίγο πιο κάτω επειδή, όπως έλεγαν, τους άφησε το αυτοκίνητό τους.

Ένας οδηγός τους λυπήθηκε και σταμάτησε. Τα 2 άτομα πλησίασαν και με το που άνοιξαν τις πόρτες του αυτοκινήτου για να μπουν έβγαλαν όπλα. Ο οδηγός είχε παγιδευτεί. Τα 2 άτομα, που αρχικά τον εκλιπαρούσαν να σταματήσει του φώναζαν να μείνει ακίνητος και να τους δώσει όσα χρήματα είχε πάνω του. Αναγκάστηκε να υπακούσει...

Τους έδωσε το πορτοφόλι του, που περιείχε 550€ και οι δράστες έφυγαν τρέχοντας. Όπως είπε το θύμα στους αστυνομικούς, είδε τους κακοποιούς να ανεβαίνουν σε μηχανή που είχαν αφήσει λίγα μέτρα πιο κάτω και να εξαφανίζονται.

Οι προσπάθειες της αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους, ήσαν άκαρπες
..

Λήστεψαν και τραυμάτισαν αστυνομικό, στην πλατεία Βάθης

Μ.Τετάρτη, 31 Μαρτίου 2010
Λήστεψαν και τραυμάτισαν αστυνομικό, στην πλατεία Βάθης
Θύμα ληστείας έπεσε αστυνομικός της Τροχαίας, στις 5.30 τα ξημερώματα στην πλατεία Βάθης. Αγνωστοι τον ακινητοποίησαν...την ώρα που πήγαινε να αναλάβει υπηρεσία, τον τραυμάτισαν στο πρόσωπο με μαχαίρι και του άρπαξαν 40 ευρώ και το κινητό τηλέφωνό του.
-Τρεις καραμπίνες, 500 σφαίρες και μηχανισμό εκκένωσης ηλεκτρικής ενέργειας εντόπισαν οι υπάλληλοι του Τελωνείου των Κήπων στον Έβρο, σε μίνι φορτηγό που οδηγούσε αλλοδαπός (υπήκοος Αλβανίας).
Όλο το ρεπορτάζ στο

http://ta-mavra-nea.blogspot.com/2010/03/31-2010.html

ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ ΑΛΒΑΝΩΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΑ ΚΑΛΥΒΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

"Εδώ και μερικούς μήνες συμμορία 20 περίπου Αλβανών τρομοκρατεί κυριολεκτικά και ανεξέλεγκτα την περιοχή των Καλυβίων Ανατολικής Αττικής.


Μια ομάδα Αλβανών μαθητών στην περιοχή αρχικά τρομοκρατούσε στο σχολείο τα Ελληνόπουλα, βγάζοντας μαχαίρια, απειλώντας τα, βρίζοντας ακόμα και χτυπώντας τα, προσπαθώντας να επιβληθούν και να κυριαρχήσουν ... στο δυναμικό του σχολείου.


Όταν οι Έλληνες μαθητές άρχισαν να αντιδρούν ,τότε οι Αλβανοί μαθητές άρχισαν να καλούν ενήλικους Αλβανούς σε βοήθεια. Στην συνέχεια όταν τα σχολεία έκλεισαν η Μάχη μεταφέρθηκε στην πλατεία του χωριού των Καλυβίων όταν οι Αλβανοί ανήλικοι και ενήλικοι άρχισαν να μαζεύονται εκεί και να διώχνουν τα Ελληνόπουλα με την βία από την πλατεία γιατί εκεί είναι Αλβανία όπως υποστηρίζουν και δεν θέλουν Έλληνες στα πόδια τους.


Προ λίγων εβδομάδων μάλιστα οι Αλβανοί βγήκαν στον κεντρικό δρόμο σπάζοντας αυτοκίνητα και μαγαζιά Ελλήνων πολιτών για να αποδείξουν ότι το χωριό τους ανήκει και κάνουν ότι θέλουν.


Τραγικό είναι δε ότι σε όλους τους τσαμπουκάδες και τους τραμπουκισμούς που πράττουν οι Αλβανοί στην περιοχή, αντιδρούν ΜΟΝΟ οι ανήλικοι Έλληνες μαθητές, διότι οι Έλληνες κάτοικοι φοβούνται, και οι μαγαζάτορες κατά πλειοψηφία έχουν στην δούλεψη τους Αλβανούς, ειδικά όλοι οι ταβερνιάρηδες (ΟΛΟΙ τους για τους οποίους αξίζει να σημειώσουμε έχουν αρνηθεί κατά εξακολούθηση να δώσουν δουλειά σε όποιο Ελληνόπουλο τους ζήτησε).

Η Άμεση Δράση , συλλαμβάνει καθημερινά τραμπούκους Αλβανούς και λαθρομετανάστες αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις οι κάτοικοι φοβούνται να κάνουν μηνύσεις για την καταστροφή της περιουσίας τους η ακόμα και τον ξυλοδαρμό τους οπότε αφήνονται ελεύθεροι!

Η 20μελής συμμορία Αλβανών έχουν και στέκι-Άσυλο στα Καλύβια στο γνωστό καφέ-παγωτατζίδικο ενός επίσης Αλβανού, στο οποίο συγκεντρώνονται καθημερινά, συσπειρώνονται, οργανώνονται, βγαίνουν κάνουν ότι κάνουν στην πλατεία και επιστρέφουν να πιούνε τον καφέ τους εκεί ανενόχλητοι..

Αυτά είναι μερικά από τα πράγματα που εξελίσσονται σε ένα μικρό χωρίο τα Καλύβια, αλλά τα ίδια σκηνικά διαδραματίζονται και σε άλλα μικρά χωριά της Ελλάδας, όπως στα Καλύβια που ποτέ δεν βλέπουν το φώς της δημοσιότητας γιατί δεν είναι Κολωνάκι."

http://hellenicrevenge.blogspot .

Σκάνδαλο στο Υπουργείο Περιβάλλοντος


Με το νέο νόμο για ΑΠΕ χαρίζει εκατομμύρια στην ισπανική πολυεθνική IBERDROLA , από τις τσέπες του Ελληνικού λαού

Στο νομοσχέδιο Μπιρμπίλη για τις ΑΠΕ εμφανίστηκε την τελευταία στιγμή, περίεργη διάταξη για αιολικά πάρκα, που ήταν παντελώς εκτός δημόσιας διαβούλευσης και παντελώς εκτός προτάσεων φορέων και πολιτών.
Συγκεκριμένα στο άρθρο 5.2, προστέθηκε την τελευταία στιγμή μια παράγραφος δ) (βλ. ρύθμιση) που πριμοδοτεί 25% την τιμή πώλησης ρεύματος από ιδιωτικά αιολικά πάρκα σε νησιά που διασυνδέονται με την ηπειρωτική Ελλάδα με πρωτοβουλία επενδυτή, αναλόγως της απόστασης!!!


Και ενώ δεν είχαμε αντιληφθεί τι σήμαιναν αυτά, ή ποιους ωφελούσαν, μάθαμε πως η ισπανική πολυεθνική Iberdrola σε παρουσίαση προς τραπεζίτες πριν λίγο καιρό ανέφερε χωρίς καμία ντροπή πως….. περιμένει την οριστικοποίηση του τρόπου χρηματοδότησης της από την Ελληνική Κυβέρνηση και την πολιτική εντολή προς τη ΡΑΕ για την έκδοση των αδειών, των μεγάλων αιολικών πάρκων της σε νησιά αιγαίου με διασύνδεση!!! (βλ. Slides παρουσίασης)


Ερευνώντας λοιπόν στη ΡΑΕ, διαπιστώσαμε πως ο μόνος επενδυτής που ωφελείται από αυτή τη φωτογραφική ρύθμιση και παίρνει δώρο επιπλέον αύξηση 25%, είναι η Ισπανική Iberdrola που … γνώριζε τη ρύθμιση από πριν, αφού την παρουσίαζε σε τραπεζίτες!!!


Και σαν να μην έφτανε αυτό, ταυτόχρονα η κυρία Μπιρμπίλη με ένα νέο άρθρο 6 στο νόμο της, ανέστειλε όλες τις προτάσεις Ελληνικών εταιρειών για θαλάσσια αιολικά πάρκα{που μάλιστα ήταν προγενέστερες της πρότασης της Iberdrola (η οποία παρεμπιπτόντως δεν έχει υποβάλλει καμία αίτηση για θαλάσσιο αιολικό-οπότε δεν θίγεται!)}, προκειμένου να εξασφαλίσει στην Iberdrola ανεμπόδιστη διασύνδεση των αιολικών πάρκων της στο ηλεκτρικό σύστημα (http://www.capital.gr/news.asp?id=934579 ).

Κυρία Μπιρμπίλη, δεν γνωρίζουμε εάν οι φωτογραφικές διατάξεις της ισπανικής πολυεθνικής Iberdrola οφείλονται στην επαγγελματική σχέση των συμβούλων σας κυρίων Λάλα & Κάραλη με την εταιρεία αυτή μέσω των εταιρειών τους Facets & Inflow (ο κόσμος το ‘χει τούμπανο…οσονούπω κι άλλα στοιχεία..), ή αν είναι κατ’ εντολή του κυρίου Παπανδρέου σε συνεννόηση με τον κύριο Θαπατέρο.

Αυτό που γνωρίζουμε με βεβαιότητα είναι ότι τα εκατομμύρια που δωρίζετε στους Ισπανούς, δεν είναι δικά σας αλλά των Ελλήνων φορολογούμενων που θα τα πληρώνουν επί 20 χρόνια! Όταν λοιπόν κόβετε 25% από το εισόδημα του ελληνικού λαού για να το προσθέσετε –δήθεν για την πράσινη ανάπτυξη- στο εισόδημα ισπανών πλουτοκρατών που ζουν σε κότερα στη Μαγιόρκα, δίκαια θα αναρωτηθούμε:

Λίγο ντροπή δεν υπάρχει;
http://lefteria.blogspot.com/2010/03/iberdrola.h
tml

Υπάρχει ζήτημα των ιδιοκτησιών, και ελεύθερης διακίνησης των Τσάμηδων στις κατοικίες τους

«Nα επιστήσουμε την προσοχή μας και το σεβασμό μας στο πρόβλημα της Τσαμουριάς, που σφάχτηκε πληθυσμός της σε μια συγκεκριμένη περίοδο της ιστορίας». Υπάρχει ένα ζήτημα τιμής»
ο Αλβανός πρόεδρος, Μπαμπίρ Τόπι

Σε συνέντευξή του ο Αλβανός πρόεδρος, Μπαμπίρ Τόπι, στο δημοσιογράφο Μέντωρ Ναζάρκο στην εκπομπή «αντινομίες» της αλβανικής τηλεόρασης, απάντησε σε ‘αιχμηρές’ ερωτήσεις που του τέθηκαν.

Ο Μπαμπίρ Τόπι, απαντώντας καταρχάς στα γεγονότα της ελληνικής παρέλασης εξέφρασε την ικανοποίησή του με την άμεση αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης.«Είμαι ευτυχής», δήλωσε ο πρόεδρος της Αλβανίας, «που η ελληνική κυβέρνηση αντέδρασε αμέσως με ρητή εντολή του Υπουργού Άμυνας και του αναπληρωτή Υπουργού Άμυνας, για την καταδίκη του συμβάντος και ζήτησαν συγνώμη για αυτό, υποσχόμενοι στην αντιμετώπιση του θέματος».

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου για τη δημιουργία των ελληνικών στρατιωτικών νεκροταφείων και τις αντιδράσεις των τσάμηδων βουλευτών δήλωσε τα εξής:
«Το ζήτημα των ελληνικών νεκροταφείων είναι ένα ζήτημα που κατατέθηκε στο Κοινοβούλιο εδώ και πολλά χρόνια. Θα έλεγα πως είναι μια τυπική διαδικασία στρατιωτών που έχουν σκοτωθεί στην Αλβανία, όπως ισχύει και για άλλα έθνη.
Το ζήτημα έχει ιδιαίτερη σημασία, γιατί με την Ελλάδα είχαμε κάποιες ιδιαιτερότητες στις σχέσεις μας στο παρελθόν. Άλλωστε είναι μια πολιτική που έχουμε ακολουθήσει και με τους βρετανούς στρατιώτες».
Δημοσιογράφος: "Ναι κύριε πρόεδρε, αλλά το μέγεθος των νεκροταφείων, ο αριθμός των μνημείων"...
Πρόεδρος Αλβανίας (τον διακόπτει):
«Σας είπα δεν προτίθεμαι να μπω σε συγκεκριμένα στοιχεία. Αλλά σχετικά με το ερώτημά σας με τους Tσάμηδες, συμφωνώ ότι είναι ένα ζήτημα. Είναι απολύτως εύλογο να επιστήσουμε την προσοχή μας και το σεβασμό μας στο πρόβλημα της Τσαμουριάς, που σφάχτηκε πληθυσμός της σε μια συγκεκριμένη περίοδο της ιστορίας. Υπάρχει ένα ζήτημα τιμής και συμφωνώ πως πρέπει να εξετασθεί το θέμα με ηρεμία και ισορροπία».
Και πιο κάτω θα τονίσει ο Αλβανός πρόεδρος:
«Τα ζητήματα αυτά δεν είναι ταμπού, αντιθέτως έχουμε δει επανειλημμένα το θέμα της σφαγής των Τσάμηδων ως ένα μαύρο σημάδι στην ιστορία των δύο λαών. Οι δύο χώρες έχουν ξεπεράσει σε πολιτικό επίπεδο τα θέματα αυτά, υπάρχουν όμως αρκετά νομικά ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν. Όπως είναι το ζήτημα της ιδιοκτησίας, το θέμα της ελεύθερης διακίνησης των Τσάμηδων στις κατοικίες τους».

Πηγή : http://echedoros-a.blogspot.com

Η ΕΣΗΕΑ σε ρόλο εργοδότη στις επερχόμενες απολύσεις στην ΕΡΤ!

Τρεις πρωτοκλασάτοι υπουργοί της κυβέρνησης κρύβονται πίσω από τη διοίκηση της ΕΡΤ, που αρχίζει απολύσεις δημοσιογράφων (όχι μόνο συμβασιούχων), αφού σύντομα θα περισσεύουν με το σχέδιο εκποίησης της ΕΤ1 που είναι σε εξέλιξη.

Ταυτόχρονα, με το σχέδιο «Καλλικράτης», συγχωνεύονται -σε μητροπολιτικούς ή περιφερειακούς φορείς- οι 32 δημοτικοί ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί, που λειτουργούν σήμερα σε όλη την Ελλάδα, μειώνονται δραστικά οι θέσεις εργασίας και οι συχνότητες που περισσεύουν βγαίνουν στο σφυρί.

Την επόμενη Τετάρτη μετά το Πάσχα έχει οριστεί η «παρθενική» συνάντηση του ακριβοπληρωμένου νέου προέδρου της ΕΡΤ με το Δ. Σ της ΕΣΗΕΑ, ενώ σήμερα πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών Γ. Ραγκούση.

Στο μεταξύ, στις εφημερίδες και τα άλλα ΜΜΕ, με την ανοχή της ΕΣΗΕΑ γίνονται περικοπές μισθών, κόβονται «κυριακάτικα» και η τάση είναι να κυριαρχήσει το πιλοτικό μοντέλο του Αγγελιοφόρου της Θεσσαλονίκης (κοινή έκδοση Πήγασου-ΔΟΛ), όπου η κυριακάτικη έκδοση ενσωματώθηκε στο καθημερινό (και αντίστροφα), χωρίς να ματώνουν οι πλειοψηφίες που διοικούν σε αυτή τη συγκυρία τις Ενώσεις Συντακτών.

Η συζήτηση για την ΕΡΤ είναι σημαδιακή, αφού το Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ για την υπογραφή νέας πανελλαδικής σύμβασης, ζητάει:

1. Αυξήσεις 30%, με αντάλλαγμα την καθιέρωση ενός ωραρίου εργασίας λάστιχο, ώστε «όλοι να τα κάνουν όλα», αφού η πλειοψηφία του Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ προτείνει να καταργηθεί η διάκριση εσωτερικών-εξωτερικών συντακτών, χωρίς όμως να κατοχυρώνονται αυξήσεις μισθών και ελάχιστο ωράριο εργασίας και στις δύο περιπτώσεις.

2. Να συμμετέχει η ΕΣΗΕΑ στον καθορισμό κριτηρίων αξιολόγησης των συμβασιούχων συναδέλφων, που οι συμβάσεις τους λήγουν σε δυο μήνες, πράγμα πρωτοφανές καθώς η Ένωση γίνεται ένα με τον εργοδότη και συμμετέχει έτσι στις απολύσεις!

Οι αποφάσεις αυτές έχουν ληφθεί κατά πλειοψηφία από το σημερινό Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ, το οποίο αποτελεί συγκυβέρνηση Νταβανέλλου-Νταουντάκη με πρόεδρο Σόμπολο.

Εκλογές: Ουδέν μονιμότερον του προσωρινού…!!!


Είναι η ίδια ακριβώς πλειοψηφία που στις 13/1/2010 συγκροτήθηκε σε σώμα -με εφτά μήνες καθυστέρηση- και με πρόσχημα να οδηγήσει τον κλάδο σε εκλογές μέσα σε δυο μήνες, όπως άλλωστε δεσμεύθηκε ρητά με ανακοίνωσή της!

Η ίδια πλειοψηφία όμως, αρνήθηκε στην προχτεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ -παρά τις επίμονες ερωτήσεις του εκπροσώπου της ΚΕΔ, Δ. Τσαλαπάτη- να ανακοινώσει ποιά ακριβώς είναι η ημερομηνία των εκλογών που θα προτείνει το Δ.Σ στη Γενική Συνέλευση, ώστε να γίνουν όπως ακριβώς προβλέπει το καταστατικό.

Κι όπως φαίνεται, αφού δεν ανακοινώθηκε ημερομηνία για εκλογές, πάνε μόνο για Γενική Συνέλευση – στάχτη στα μάτια, χωρίς εκλογές στις 10 Μαίου. Πάνε δηλαδή, για μια φιέστα απολογισμού του δικού τους «τίποτα», για να κρατήσουν τις καρέκλες τους. Όλα τα άλλα που λένε, είναι παραμύθια με «κουκούλες»….

Στην ίδια συνεδρίαση του Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ, η Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων κατέθεσε για μια ακόμα φορά τις προτάσεις της, τονίζοντας ότι
προτεραιότητα μας παντού και για όλους πρέπει να είναι:

Ούτε μία απόλυση σε όλα τα ΜΜΕ(εφημερίδες,περιοδικά, ΕΡΤ, ΑΠΕ,δημοτικά Ρ/Τ,δημόσιο,διαδίκτυο,ανταποκριτέςκ.α.)


Δεν παραχωρούμε θέσεις εργασίας


Τα «σπρέντ» και το ελλειμμα δεν θα τα φορτώσουν στην πλάτη μας.

Να δώσουν αυτοί, απ΄αυτά που μας χρωστάνε.

Όχι στα εργοδοτικά κόλπα και τις πολιτικές με τις ενοικιάσεις, διαθεσιμότητες και εθελούσιες..

Μία ΣΣΕ για όλους, με μισθό και ωράριο ζωής.

31 Μαρτίου 2010

ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

Οι ακατονόμαστοι

Οι Βαρόνοι και η διαπλοκή διαφεντεύουν

του Κώστα Καββαθά

Ο όρος δεν είναι καινούριος. Για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκε (εκτός απ’ τη γιαγιά) από τον Τζίμι Πανούση μετά την αγωγή που έκανε (και κέρδισε) ο Γιώργος Νταλάρας, και του απαγόρευε στον «τζιμάκο» να χρησιμοποιεί τ’ όνομα του στις παραστάσεις του.
Να όμως που ο όρος βρήκε νέα χρήση με τις συζητήσεις που γίνονται στη Βουλή για τα περίφημα «διαπλεκόμενα» τα οποία όλοι γνωρίζουν, αλλά κανείς δεν αποκαλύπτει εξ ου και το «ακατονόμαστος».
Η μη αποκάλυψη θέτει το ερώτημα: τι είναι αυτό που εμποδίζει τους εκλεγμένους ηγέτες του ελληνικού λαού να αποκαλύψουν τα ονόματα των ακατονόμαστων; Η απάντηση είναι απλή: η απίστευτη δύναμη που οι ακατονόμαστοι έχουν αποκτήσει μέσα από τις πολλαπλές τους προσβάσεις και ιδιοκτησίες στα ΜΜΕ που, ακόμα και ποιο …γενναίος πρωθυπουργός τρέμει να τα βάλει μαζί της πολύ περισσότερο δε ο βουλευτής ή ο απλός πολίτης.
Οι ακατονόμαστοι διαθέτουν τέτοια ισχύ ώστε, μέσα σε ένα μήνα μπορούν να «αλλάξουν» πρωθυπουργό, σε μία εβδομάδα βουλευτή και σε λιγότερο από ένα πρωινό, γενικό γραμματέα. Όσο για τους απλούς πολίτες ή τους μη αρεστούς δημοσιογράφους, αυτούς «μαύρο φίδι που τους έφαγε» αν τολμήσουν να τα βάλουν μαζί τους. Οι πρώτοι μένουν χωρίς …σπίτι και οι δεύτεροι χωρίς δουλειά πριν προλάβουν να πουν «κύμινο». Πως όμως λειτουργεί και τι ακριβώς είναι η διαπλοκή; Piece a’ cake που λένε και οι αμερικανοί. Ο Νίκος τηλεφωνεί στο Κώστα και του λέει «αυτός ο Καββαθάς (ας πούμε) που έχεις εκεί ενοχλεί: εμάς, τη κυβέρνηση, τον υπουργό, τα σχέδια μας για νέες εφημερίδες ή περιοδικά. Κάνε κάτι…». Μια και δυο ο Κώστας για να τα έχει καλά με το Νίκο ο οποίος θα τον στηρίξει στο διαγωνισμό για την κατασκευή/ανακατασκευή/ επισκευή του 3ου λιμενοβραχίονας του λιμένος Αρκουδομαρίας, καλεί τον «καββαθά» και του ανακοινώνει ότι το στιλ γραφής «δεν αρέσει σε κάποιους στην εφημερίδα».
Ο «καββαθάς» ζητάει να μάθει ποιοι είναι αυτοί, δεν παίρνει απάντηση και παραιτείται.
Το ίδιο κάνει ο υπουργός, ο γενικός γραμματέας, ο όποιος ανάλογα με τη «πίεση» που δέχεται από τη διαπλοκή. Βέβαια, στο σημείο αυτό και για να μη παρεξηγηθώ από τους παλιούς μου συναδέλφους, πρέπει να πω ότι, σε ορισμένα ΜΜΕ η διαπλοκή δεν περνάει. Υπάρχουν ακόμα καλοί επαγγελματίες που είναι αρκετά δυνατοί και διαθέτουν τη στήριξη των εκδοτών/ιδιοκτητών ώστε να αποκαλύψουν σκάνδαλα.
Σε γενικές γραμμές όμως η διαπλοκή λειτουργεί εκεί που εμπλέκονται διαγωνισμοί και κρατικές υπηρεσίες όπου γίνεται το «έλα να δεις». Πως θα αντιμετωπιστούν οι διαπλεκόμενοι; Με ένα απλό τρόπο. Να λειτουργήσουν οι νόμοι όπως λειτουργούν σε όλες τις πολιτισμένες χώρες του πλανήτη. Όταν οι νόμοι λειτουργούν κανένας δεν μπορεί να κάνει ότι του καπνίσει, όταν του καπνίσει, όπως του καπνίσει.
Αλλά, επειδή οι νόμοι φαίνεται ότι λειτουργούν επιλεκτικά στον ορίζοντα δεν διαφαίνεται ελπίδα και η διαπλοκή θα συνεχίσει να αυξάνεται και να μεγαλώνει προς δόξα του κρατιδίου της Τζουτζίας._

Κ.Κ. (pilot@techlink.gr )

Ο Δήμος Αθηναίων – τα «παράνομα περίπτερα» και η «νόμιμη» πραμάτεια των λαθρομεταναστών

Του πολίτη Παναγιώτη Παπαγαρυφάλλου
Α΄Αντιπροέδρου της Επιτροπής Ενημερώσεως για τα Εθνικά Θέματα

Εδώ και πολλά χρόνια, θυμάμαι, ένα δημοτικό σύμβουλο και αντιδήμαρχο της Αθήνας – βέρο Αθηναίο όπως υπερηφανευόταν – να ωρύεται κατά των περιπτερούχων της πρωτεύουσας που ακουμπούσαν μερικές πορτοκαλάδες εκτός του περιπτέρου.
Πρόστιμα επί προστίμων. Εμπόδιζαν την κυκλοφορία των Αθηναίων, έλεγαν οι δημοτικοί άρχοντες!
Δεν γνωρίζω αν αυτός ο... ευαίσθητος τοπικός άρχοντας βρίσκεται ακόμη στο Δήμο της Αθήνας
(αλήθεια, ανήκει πια ο Δήμος στους Αθηναίους;)
Εκείνο που γνωρίζω όμως πολύ καλά – όπως και όλοι οι καταπιεσμένοι και περιφρονημένοι Αθηναίοι – είναι ότι οι τοπικοί... άρχοντες σιωπούν προκλητικά και επικίνδυνα για τη μετατροπή του κέντρου της πόλης σε πολυφυλετική κουρελαρία. Όλο το λαθρεμπόριο στα πεζοδρόμια, το οποίο άλλαξε και την όψη των Προπυλαίων του Παν/μίου και της Ακαδημίας Αθηνών, που σιωπούν επίσης απαραδέκτως.
Φόβος; Αδιαφορία; Ωχαδελφισμός; Προοδευτισμός;
Ή μήπως να τραγουδήσουμε ξανά: Όλα τάσκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά;
Έλληνες γονατισμένοι, φοβισμένοι και... χεσμένοι πάντα προδομένοι

Ιστορική καταδίκη: 10 μήνες φυλακή στον Σπ. Ζησιμόπουλο της Επιτροπης Ανταγωνισμού !

http://www.stopcartel.info/2010/03/31/ΕΠ._ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ/Ιστορική_καταδίκη:_10_μήνες_φυλακή_στον_Σπ._Ζησιμόπουλο_της_Επιτροπης_Ανταγωνισμού_!/3038.html
Τελικά, υπάρχουν δικαστές στην Αθήνα! Με μια απόφαση με ιστορική σημασία, το Πρωτοδικείο της Αθήνας καταδίκασε χθες σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών τον τέως πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού, κ. Σπ. Ζησιμόπουλο για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, ενώ στην εισήγηση καταπέλτη της εισαγγελέως διατυπώθηκε πρόταση για ποινή διετούς φυλάκισής του, την οποία απέφυγε λόγω προτέρου εντίμου βίου !

Για πρώτη φορά, οι δικαστές δέχθηκαν ότι υπήρξε δόλος εκ μέρους του τέως προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού, σε ό,τι αφορά την πολυετή καθυστέρηση διερεύνησης καταγγελίας μιας μικρομεσαίας ελληνικής επιχείρησης για τις καταχρηστικές πρακτικές ενός πολυεθνικού κολοσσού.

Στην υπόθεση που εξετάσθηκε, η εταιρεία Δρίτσας χρειάσθηκε πολλά χρόνια για να δικαιωθεί από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, που τελικά διαπίστωσε τις βαρύτατες παραβάσεις της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας από την ελληνική θυγατρική της Nestle, επιβάλλοντας στην εταιρεία πρόστιμο δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Για αρκετά χρόνια, όμως, ο καταγγέλλων επιχειρηματίας έβλεπε την καταγγελία του να «θάβεται» σε κάποια συρτάρια της Επιτροπής, καθώς το τότε αρμόδιο στέλεχος και σήμερα προσωρινή γενική διευθύντρια της Επ.Αντ. «ξεχνούσε» να αναθέσει τη διερεύνηση των καταγγελιών σε εισηγητή και μόλις το 2006 έγινε έφοδος ελεγκτών στην Nestle, κατόπιν πρωτοβουλίας του τότε γενικού διευθυντή Π. Αδαμόπουλου.

Η έφοδος των ελεγκτών και τα στοιχεία που αντλήθηκαν επιβεβαίωσαν πλήρως όσα είχε καταγγείλει ο Έλληνας μικρομεσαίος επιχειρηματίας, βρίσκοντας το θάρρος να αναμετρηθεί ευθέως με ένα κολοσσό με συντριπτικά υψηλό μερίδιο αγοράς και ανεξάντλητους οικονομικούς πόρους, ενώ μέχρι τότε οι καταγγελίες του εθεωρείτο από την Επιτροπή, ότι περιείχαν μόνο «ψήγματα» αξιοποιήσιμων στοιχείων.

Με την απόφαση επιβολής βαρύτατων κυρώσεων στην Nestle, που πάντως υπάρχουν νέες καταγγελίες ότι εξακολουθεί να εφαρμόζει τις ίδιες, επίδικες πρακτικές της για να διατηρεί τη δεσπόζουσα θέση της στην αγορά του καφέ, ο καταγγέλλων επιχειρηματίας πρόσφατα δικαιώθηκε απόλυτα. Υπέρ του έχει εκδοθεί νωρίτερα, μάλιστα, άλλη μια ιστορική απόφαση ελληνικού Δικαστηρίου, καθώς το Διοικητικό Πρωτοδικείο του επιδίκασε χρηματική αποζημίωση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού για την πλημμελή άσκηση των ελεγκτικών της καθηκόντων.

Ο τότε πρόεδρος της Επιτροπής, κ. Σπ. Ζησιμόπουλος, επί σειρά ετών ανεχόταν τον «ενταφιασμό» των καταγγελιών Δρίτσα, παρά τις αλλεπάλληλες οχλήσεις του επιχειρηματία και σήμερα γίνεται ίσως ο μοναδικός δημόσιος λειτουργός, με τόσο υψηλό αξίωμα, που καταδικάζεται για παράβαση καθήκοντος, καθώς το δικαστήριο έκρινε ότι ήταν προϊόν δόλου και όχι απλής αμέλειας ή ανικανότητας η παρελκυστική τακτική του.

Με την απόφαση αυτή δικαιώνονται πλήρως οι συνεχείς καταγγελίες του STOPCARTEL για το ιδιότυπο καθεστώς πλήρους ατιμωρησίας των υπευθύνων για βαρύτατες παραβάσεις της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας, με θύματα τους καταναλωτές και τους μικρομεσαίους Έλληνες επιχειρηματίες, που αποτελούν σταθερούς στόχους μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων, εγχώριων και πολυεθνικών.

Με την ιστορική απόφασή τους, οι δικαστές επιβεβαιώνουν πλέον, ότι απελπιστικές καθυστερήσεις διερεύνησης καταγγελιών για κολοσσούς δεν ήταν άλλη μια απλή περίπτωση αδυναμίας μιας Αρχής του ελληνικού κράτους, όπως επέμενε ψευδώς να ισχυρίζεται ακόμη και στη Βουλή ο κ. Ζησιμόπουλος, αλλά μια πρακτική που ακολουθήθηκε για να εξυπηρετηθούν σκοπιμότητες και συμφέροντα των κυρίαρχων εταιρειών της ελληνικής αγοράς, που με τις καταχρηστικές πρακτικές τους «πνίγουν» υγιείς επιχειρηματικές προσπάθειες μικρομεσαίων ελληνικών επιχειρήσεων και καταδικάζουν τους καταναλωτές σε συνεχή αφαίμαξη εισοδημάτων μέσα από τα ενδημικά φαινόμενα ακρίβειας στην αγορά.

Εναντίον του κ. Ζησιμόπουλου εκκρεμούν και ουκ ολίγες άλλες μηνυτήριες αναφορές επιχειρηματιών, για ανάλογες καθυστερήσεις διερεύνησης καταγγελιών τους και μέσα στον Απρίλιο αναμένεται νέα δίκη, αυτή τη φορά ύστερα από αναφορά της εταιρείας Φλωράς, που δικαιώθηκε επίσης με απελπιστική καθυστέρηση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού. Μεταξύ των μηνυτών του κ. Ζησιμόπουλου περιλαμβάνονται και οι εκπρόσωποι της εταιρείας Iron Tenco, που είχαν εξωθηθεί στα άκρα από τις μεθοδεύσεις Ζησιμόπουλου (έφθασαν μέχρι την απεργία πείνας!). Ακόμη και σήμερα, παρότι έχουν διενεργηθεί έφοδοι στις μεγαλύτερες ελληνικές χαλυβουργίες από το καλοκαίρι του 2008, δεν έχει συνταχθεί εισήγηση για το καρτέλ στα χαλυβουργικά προϊόντα, που πρώτοι κατήγγειλαν με στοιχεία οι υπεύθυνοι της Iron Tenco

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η σημερινή διοίκηση της Επιτροπής, υπό τον αρεοπαγίτη επί τιμή, κ. Δ. Κυριτσάκη, όχι μόνο συνεχίζει την πρακτική των αέναων καθυστερήσεων στην ολοκλήρωση σημαντικών ερευνών για καρτέλ (χαρακτηριστική η περίπτωση της έρευνας για την αγορά χαλυβουργικών προϊόντων), αλλά στήνει έκτακτα και έκτακτα στρατοδικεία, εξετάζοντας με ταχύτατες διαδικασίες και χωρίς παρουσία του βαριά τραυματισμένου συνηγόρου της Iron Tenco την αίτηση ανάκλησης της απόφασης, με την οποία απορρίφθηκε η καταγγελία της επιχείρησης για καρτέλ.

Επιπλέον, η διοίκηση Κυριτσάκη προήγαγε πρόσφατα στην καίρια θέση της προσωρινής διευθύντριας της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού την ίδια υπάλληλο που είχε πρωταγωνιστικό ρόλο, όπως διαπιστώθηκε από το Πρωτοδικείο της Αθήνας, στο «θάψιμο» για χρόνια των καταγγελιών Δρίτσα, αποδεικνύοντας ότι το καθεστώς ατιμωρησίας των καρτέλ που διαμορφώθηκε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού έχει συνέχεια και συνέπεια.

Οι απελπιστικές καθυστερήσεις, που τελικά καθιστούν πρακτικά άχρηστες ακόμη και τις αποφάσεις επιβολής βαριών προστίμων από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, δυσφημούν σταθερά στο διεθνές στερέωμα την Ελλάδα. Είναι χαρακτηριστικό, ότι τα στοιχεία της έγκυρης ειδικής επιθεώρησης GlobalCompetition Review δείχνουν, ότι η ελληνική Επιτροπή έχει το θλιβερό παγκόσμιο ρεκόρ καθυστερήσεων, καθώς υπάρχουν έρευνες που χρειάσθηκαν ακόμη και 120 μήνες για να ολοκληρωθούν!

Τα προσχήματα Ζησιμόπουλου περί ανεπαρκούς στελέχωσης και έλλειψης πόρων της Επιτροπής διαψεύδονται από τα ίδια στοιχεία, που δείχνουν ότι, αναλογικά με τον πληθυσμό της Ελλάδας, η Επιτροπή έχει τον ίδιο αριθμό υπαλλήλων με τη γαλλική αντιμονοπωλιακή Αρχή, που κατατάσσεται σταθερά στις κορυφαίες της Ευρώπης, ενώ ο προϋπολογισμός της ελληνικής Επιτροπής είναι σταθερά πλεονασματικός και κάθε χρόνο επιστρέφει έσοδα στο Δημόσιο.


Την απελπιστική ανεπάρκεια της Επιτροπής, που πλέον αποδεικνύεται ότι δεν ήταν εντελώς αθώα, έχει καταγγείλει με άρθρο του και ο κ. Χρ. Ιωάννου, μέλος της Επιτροπής επί προεδρίας Ζησιμόπουλου από τον Μάρτιο του 2009. Στο άρθρο αυτό, με τον εύγλωττο τίτλο «Ποια Επιτροπή Ανταγωνισμού;», ο κ. Ιωάννου τόνιζε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Μία αιτία της έλλειψης αποτελεσμάτων είναι ότι η παρούσα Επιτροπή Ανταγωνισμού, παρά τη βελτίωση της ποσοτικής ενασχόλησή της με υποθέσεις ανταγωνισμού (συμπράξεων και καταχρήσεων), εξακολουθεί ασχολούμενη κυρίως με «νεκροψίες» αντί με θεραπείες. Σχεδόν ουδέποτε τηρήθηκε η υποχρέωση έκδοσης αποφάσεων σε 6 ή 8 μήνες από την καταγγελία. Όχι στους 6 αλλά ούτε στους 26 μήνες. Έτσι, στις «νεκροψίες» οι καταγγέλλουσες επιχειρήσεις, έως ότου εξετασθεί η καταγγελία τους, έχουν (εξ)αφανισθεί από την αγορά, και συχνά «δικαιώνονται μετά θάνατον».

Οι «νεκροψίες» δεν πλήττουν μόνον τις επιχειρήσεις, αλλά και την ίδια την αγορά. Ναι μεν η Επιτροπή Ανταγωνισμού (πρέπει να) υποστηρίζει τον «ανταγωνισμό» και όχι τους «ανταγωνιστές», αλλά όταν οι «ανταγωνιστές» οδηγούνται εκτός αγοράς, με αποτέλεσμα η αγορά να μονοπωλείται ή ολιγοπωλείται περαιτέρω, ή οι εναρμονισμένες πρακτικές να «αποκαλύπτονται» μετά την πάροδο έως και δεκαετίας, τότε, εκτός από τους «ανταγωνιστές», πλήττεται, κυρίως, ο ελεύθερος ανταγωνισμός, η πραγματική οικονομία, η υγιής επιχειρηματικότητα, οι πολίτες».

Σήμερα ο κ. Ιωάννου είναι υπεύθυνος του τομέα Ανάπτυξης του κυβερνώντος κόμματος, που καλείται πλέον να δώσει λύση στο γόρδιο δεσμό της παράλυσης της εθνικής αντιμονοπωλιακής Αρχής.

Όμως, μετά την ιστορική απόφαση του Πρωτοδικείου και η αρμόδια υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Λούκα Κατσέλη, έχει την εξίσου ιστορική ευθύνη να μετατρέψει το νεκροτομείο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των καταναλωτών σε μια πραγματική αντιμονοπωλιακή Αρχή, με κύρος και αποτελεσματικότητα στη δράση της, προχωρώντας άμεσα σε πρώτη φάση στην εκκαθάριση της Επιτροπής από όλα τα πρόσωπα που εκπροσωπούν την παράλυση, την ατιμωρησία και τη διάβρωσή της από τα ισχυρά συμφέροντα. Αυτή η σπάνια ευκαιρία δεν πρέπει να χαθεί!

ΥΓ. Εισαγγελέας μπήκε, επιτέλους,στην Επιτροπή Ανταγωνισμού
μετά από αναφορά υπαλλήλου που υφίσταται διώξεις επειδή έφερε στο φώς τις εσωτερικές παρανομίες της διοίκησης της Αντιμονοπωλιακής Αρχής (προσοχή αναφορά και όχι μήνυση), ο Εισαγγελέας άσκησε αυτεπάγγελτη ποινική δίωξη και ήδη διεξάγεται προκαταρτική εξέταση για την μονιμοποίηση της γνωστής νηπιαγωγού της Επιτροπής Ανταγωνισμού
.

Ο ταχυδρόμος πέθανε

Ο Ρέππας υποσχέθηκε να τον αναστήσει σε ...μερικούς μήνες

από http://www.styx.gr

Δεν πρόκειται για ένα σαχλό καλαμπούρι, ενόψει της Μεγάλης Βδομάδας. Πρόκειται για μια πικρή αλήθεια. Την οποία βιώνουν οι κάτοικοι σε πολλές γειτονιές της Νέας Κηφισιάς από την αρχή του χρόνου.

Από τότε που απολύθηκαν οι συμβασιούχοι ταχυδρομικοί, χωρίς να υπάρξει μέριμνα αντικατάστασής τους.

Στην αρχή βρίσκονταν στα ταχυδρομικά κουτιά των σπιτιών μερικά γράμματα, κάθε μία βδομάδα, ή κάθε δέκα μέρες.

Κάτοικοι που πέρασαν από το ταχυδρομείο και ρώτησαν "τι συμβαίνει", τούς είπαν πως το «πρόβλημα είναι προσωρινό και ότι θα επιλυθεί σύντομα». «Θα περνάει όμως, κάποιος ταχυδρόμος, μια φορά την εβδομάδα να αφήνει γράμματα».

Μετά όμως, σταμάτησε να καταφθάνει η αλληλογραφία. Ούτε μια φορά την εβδομάδα. Καθόλου.

Σήμερα οι υπάλληλοι στο ταχυδρομικό γραφείο διανομής της Νέας Κηφισιάς, μου είπαν πως «η διεύθυνση των Ταχυδρομείων, μόλις ανέλαβε, και ενημερώνεται...».

Ένας άλλος υπάλληλος είπε πως «μην περιμένετε να λυθεί το ζήτημα ούτε μετά τρεις μήνες !!!». Παρενέβη τότε μία άλλη υπάλληλος και είπε «άσε να τα πει αυτά ο προϊστάμενος»...

«Γιατί εδώ τα ίδια είπε κι ο Ρέππας στους συνδικαλιστές ταχυδρομικούς που τον επισκέφτηκαν», είπε πάλι ο προηγούμενος υπάλληλος και πρόσθεσε: «Σε λίγο ούτε εσεις δεν θα μπορείτε να παίρνετε την αλληλογραφία σας, γιατί δεν θα υπάρχουν υπάλληλοι να την βάζουν στις θυρίδες... Χτές πέρασε απ’ εδώ και ενημερώθηκε για το ζήτημα, η ευρωβουλευτής κα Τζαβέλλα».

Με ρώτησαν την διεύθυνσή μου, τους είπα και τα ονόματα των άλλων ενοίκων και παρέλαβα την αλληλογραφία μας και το κυριότερο, τους λογαριασμούς.

Δεν απομένει να βάλω στο πέτο το σήμα του Ερμή, και να πάρω μηχανάκι, (επειδή στο σημείο που βρίσκεται το τμήμα διανομής της αλληλογραφίας είναι αδύνατον να βρείς θέση να σταθμεύσεις το αυτοκίνητο), και να το εφοδιάσω με πλευρικούς σάκκους.

Ζούμε στην εποχή της εθελοντικής εργασίας ή μάλλον μας οδηγούν καθημερινά στην εποχή του ο «σώζων εαυτόν σωθήτω». Επειδή προφανώς κάποιοι «τά’ χουν πιάσει» από ιδιωτικές εταιρίες "κούριερ" και έκαναν μπάχαλο και τα ΕΛΤΑ, για να τα πουλήσουν φτηνά τώρα με τις επερχόμενες νέες ιδιωτικοποιήσεις. Σημεία των καιρών.

Κ. Μπετινάκης

Στο «Κράτος» της κ. Σπανοπούλου υπάρχει και Αναπλ.Τομεάρχης Επικοινωνίας

Προς Κυβερνητικό εκπρόσωπο ΕΔΟΕΑΠ

Ενταύθα

Πετσοκόβει συνέχεια τις παροχές από συνταξιούχους, τις γυναίκες μας και τα παιδιά μας για να φτιάξει κλίμα για τα χειρότερα,που σχεδιάζει η διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ σε μια στιγμή που ό κόσμος της εργασίας δεν προλαβαίνει να μετράει τις πληγές του.

Τι σόι γκουβέρνο θα ήταν όμως αν δεν είχε και κυβερνητικό εκπρόσωπο.
΄Ετσι μάθαμε ο,τι αφού μπαίνει λουκέτο και σε κάποια ιατρεία για να μας στείλουν έξω υπάρχει τώρα και κοτζάμ αναπληρωτής επικοινωνίας , όπως σε κάθε Μέγαρο...
Απάντηση (προς το παρόν ) που τους χρειάζεται....

Αξιότιμη κ. Κοκκαλιάρη,
Μιας και αναλάβατε να εκτελείτε χρέη εκπροσώπου της κ. Σπανοπούλου (και άρα
δι΄ υμών να ενημερωνόμαστε οι μέτοχοι-μέλη του ΕΔΟΕΑΠ για κρίσιμες αποφάσεις
που λαμβάνονται εν κρυπτώ, έστω και ομοφώνως, από το Δ.Σ του ΕΔΟΕΑΠ), σας
παρακαλώ, λοιπόν με τη σειρά μου, να ενημερώσετε την κ. πρόεδρο και τα
υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ του ΕΔΟΕΑΠ, για τα ακόλουθα:

1) Για ζητήματα μείζονος σημασίας, όπως είναι οι εκτεταμένες περικοπές
παροχών ... δήθεν στο όνομα της οικονομικής κρίσης, υπάρχει το ανώτατο όργανο
διοίκησης του ΕΔΟΕΑΠ και αυτό είναι η Γενική Συνέλευση των μετόχων του.
Θαμπορούσε λοιπόν το προεδρείο, πριν από την εν κρυπτώ λήψη των επώδυνων
αποφάσεών του για όλους τους μετόχους του ΕΔΟΕΑΠ, να φέρει τεκμηριωμένη
εισήγηση στη Γ.Σ και να κληθεί το ίδιο το σώμα των μετόχων του να λάβει τις
δέουσες αποφάσεις.

2) Βάσει του καταστατικού του ΕΔΟΕΑΠ όλοι οι μέτοχοι-μέλη είναι ίσοι μεταξύ
τους και έχουν τα ίδια δικαιώματα, παροχές και υποχρεώσεις. Η οποιαδήποτε
εισαγωγή-καθιέρωση αυθαίρετων και προσχηματικών κριτηρίων (π.χ. ύψος
αποδοχών, δύο εργαζόμενοι δημοσιογράφοι κ.λ.π.), προκειμένου να μην ισχύουν
και
να μην καταβάλλονται οι ίδιες παροχές σε όλους τους μετόχους, είναι
σαφέστατα αντικαταστατική, νομικά έωλη και μένει πλέον να κριθεί στη
Δικαιοσύνη.

3) Τα κριτήρια που αυθαίρετα θέσπισε η διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ, προκειμένου να
εισαγάγει παράτυπα διαχωριστικές κλίμακες στις παροχές, είναι πρόχειρα, και
αυτό αποδεικνύεται από το εξής: Ενώ η διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ αποφασίζει να
περικοπούν απροειδοποίητα, στο μέσον της χρονιάς, τα επιδόματα των
βρεφονηπιακών
σταθμών (για μωρά έως 5 ετών), εξακολουθεί να χορηγεί αντίστοιχα επιδόματα
για παιδιά που πηγαίνουν στο Νηπιαγωγείο (5-6 χρονών), το οποίο πλέον εδώ
και 3 χρόνια έχει ενταχθεί στην υποχρεωτική εκπαίδευση και αποτελεί
υποχρέωση της Πολιτείας!

4) Να συγκληθεί έστω και τώρα η Γ.Σ των μετόχων του ΕΔΟΕΑΠ, με μοναδικό θέμα
την οικονομική κρίση και τις περικοπές των παροχών του Οργανισμού. ΠΟΤΕ ΔΕΝ
ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ...

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Κώστας Ντελέζος

μέλος-μέτοχος του ΕΔΟΕΑΠ


Ακολουθεί η επιστολή πρόκληση


Subject: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 30/3/2010


Με εντολή της Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΔΟΕΑΠ κας
Ελένης Σπανοπούλου και σε εκτέλεση της απόφασης ΣΔΣ 9/8-3-2010, σας
αποστέλλουμε την Ανακοίνωση της Διοίκησης του Ταμείου μας σε απάντηση
αιτιάσεων και διαμαρτυριών για τη διακοπή λειτουργίας του κυτταρολογικού, το
επίδομα βρεφονηπιακού σταθμού και το επιπλέον θερινό επίδομα των
συνταξιούχων.
Για την ενημέρωσή σας και με την παράκληση της δημοσιεύσεως,
μετάδοσης ή ανάρτησης, στη δημοσιογραφική και συναδερφική κρίση σας πάντα, ο
Τομέας Εξυπηρέτησης Ασφαλισμένων είναι στη διάθεσή σας για κάθε σχετική
διευκρίνιση, προσωπικά (ώρες 08.00-15.00) ή τηλεφωνικά (210-7264700-επιλογή
3) και με email στο info@edoeap.gr
.


Με χαιρετισμούς και ευχές για καλή Ανάσταση ,

Θεοδώρα Κοκκαλιάρη
Αναπλ.Τομεάρχης Επικοινωνίας ΕΔΟΕΑΠ


H Αθήνα κακοποιείται, βιάζεται και παραβιάζεται συνεχώς με την ΠΡΟΤΡΟΠΗ του Κράτους και του παρακράτους των Εξαρχείων και της Κουμουνδούρου.

To κέντρο της Αθήνας, κατακλύζεται, πολιορκείται και καταλαμβάνεται επί δεκαετίες από έναν ιδιότυπο όσο και ετερόκλητο στρατό περιθωριακών μεοψηφιών που στην παρούσα φάση απαρτίζεται από εμπόρους και χρήστες ναρκωτικών, εκδιδόμενες-νους, λαθρέμπορους πραματευτάδες, ληστές, επαίτες και «αντιεξουσιαστές».
Στο κέντρο συμποσούνταν ανέκαθεν οι «αντί»…προυπήρξαν οι κατεδαφιστές οικοδόμοι των σίξτις και οι επαρχιώτες της Oμόνοιας των σέβεντις...
Οι Αλβανοί μετά το βαλκανικό «άνοιγμα», κυρίως χασισέμποροι, και εσχάτως οι αφροασιάτες μεταξύ των οποίων συναγελάζονται οι μουτζαχεντιν επαναστάτες και οι πόρνες με τα αναρχοπρεζόνια.
Τις προάλες παρατηρούσα στην 3ης Σεπτεμβρίου έναν τεράστιο νέγρο να «προσ-πασπα-τεύει» μία «λευκή» εκδιδόμενη κοπέλλα προφανώς από το πρωην «σιδηρούν παραπέτασμα» προερχόμενη.
Πολλοί τους αναβαθμίζουν τους τελευταίους εθισμένους χρήστες σε «οργισμένα νιάτα» που επαναστατούν απέναντι στο «σάπιο σύστημα».
Η ουσιά είναι ότι τα μαγαζιά του κέντρου κλείνουν ένα-ένα, τα άθλια σπρέυ-συνθήματα καλύπτουν ακόμα και την Ακαδημία Αθηνών, ο Φούντας και η ταπεινή «φούντα» πάει σύννεφο, η χρήση σκληρών ναρκωτικών γίνεται μπροστά στα μάτια μας- και της Αστυνομίας, οι ξυλοδαρμοί, οι βιασμοί και οι κλοπές είναι καθημερινό φαινόμενο, οι λαθρέμποροι μαύροι λαθρομετανάστες και οι κλεπταποδόχοι «πωλούν» τα είδη τους ελεύθερα και γενικά η Αθήνα κακοποιείται, βιάζεται και παραβιάζεται συνεχώς με την ανοχή αν όχι ΠΡΟΤΡΟΠΗ του κράτους και του παρακράτους των Εξαρχείων και της Κουμουνδούρου.

Ανωνυμος

Λίγο πριν την επανάσταση στα υπόγεια της Ψωρο-ελίτ

Άλλη μία χαμένη πατρίδα προσφορά στην αδηφάγο Τουρκία.

http://lalei-kairia.blogspot.com/2010/03/blog-post_3877.html

Η ηγεσία του Ελληνικού κράτους έχει αφήσει τη Θράκη στα χέρια της Τουρκικής προπαγάνδας. Όσοι αγωνίζονται και προσπαθούν να διατηρήσουν την ελληνικότητα της Θράκης αντιμετωπίζουν μια ανεξήγητη εχθρότητα από την επίσημη πολιτεία. Πάρτε για παράδειγμα την Χαρά Νικοπούλου. Το Υπουργείο Παιδείας τη μεταθέτει, αρνούμενο το έργο της τα τελευταία χρόνια.

Και όμως. Εάν είχε ενδιαφερθεί το Ελληνικό κράτος για τους Θρακιώτες δεν θα φθάναμε σε συτό το σημείο. Η ανεργία μαστίζει την ακριτική αυτή περιοχή. Ξέχωρα όλων αυτών, οι εκάστοτε κυβερνήσεις αντιμετώπισαν, και συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν, τη μειονότητα, και ιδιαίτερα τους Πομάκους -οι οποίοι είναι και οι πολυπληθέστεροι- με τελείως λανθασμένο τρόπο.

Και εξηγούμαι. Στην εποχή του πάλαι ποτέ ψυχρού πολέμου οι ελληνικές κυβερνήσεις ώθησαν τον Πομακικό λαό και συνακόλουθα όλους τους μουσουλμάνους στην αγκαλιά της Τουρκίας από φόβο μήπως συνδεθούν με την "κομμουνιστική" τότε Βουλγαρία. Αυτές ήταν οι εντολές της Ουάσιγκτων στους τότε πατριδοκάπηλους πολιτικούς. Οι δικοί μας αντί να σταθμήσουν τα πράγματα σωστά και να επιχειρήσουν να τους εντάξουν στην ελληνική κοινωνία τους έστειλαν στην αγκαλιά των Κεμαλικών, οι οποίοι το εκμεταλλεύτηκαν δεόντως.

Ο ελληνικός στρατός και αστυνομία απέκλεισαν τα χωριά με τις περίφημες μπάρες, επιδιώκοντας με αυτόν τον τρόπο να απομονώσουν τους Πομάκους. Τότε ενεφανίσθησαν οι εξ ανατολών γείτονες προσφέροντας τους τη στέγη που εμείς τους αρνηθήκαμε. Στην αρχή ήταν ευγενικοί. Αλλά μετά την πτώση του ανυπάρκτου υπαρκτού Σοσιαλισμού άρχισαν να πιέζουν ολοένα και περισσότερο. Εξέλεξαν δοτούς ψευδομουφτήδες και έκτοτε προσπαθούν να προσεταιριστούν το σύνολο του Θρακικού μουσουλμανικού στοιχείου, καίτοι ο μεγάλος όγκος αυτών δεν είναι τουρκικής καταγωγής. Πρόκειται για πάγια τακτική προσεταιρισμού των τοπικών πληθυσμών που ακολούθησαν με ιδιαίτερη επιτυχία τα τουρκικά φύλα από τότε που πάτησαν το πόδι τους στη Μικρασία μετά τα μέσα του 11ου αιώνος.

Το τι μέλλει γενέσθαι στη Θράκη είναι εύκολο να προβλεφθεί, εάν συνεχιστεί η σημερινή ανυπαρξία του κράτους. Επειδή η φύσις απεχθάνεται το κενό, η απουσία της Ελλάδος θα προσφέρει στο πιάτο άλλη μία χαμένη πατρίδα στην αδηφάγο Τουρκία.
ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΣ

Ο πρίγκιψ Νικόλαος της Μπανανίας.

Η παρουσία του "αδερφού" σε επίσημη κρατική αποστολή προς αναζήτηση επενδύσεων αποτελεί δείγμα κράτους μπανανίας.
Ο "αδερφός" είναι εξωθεσμικός παράγων που αναγνωρίζεται από το Σύνταγμα και τους νόμους και ως εκ τούτου δεν είχε καμιά δουλειά να παρίσταται στις επαφές που έκανε η υπηρεσιακή αποστολή και μάλιστα παρούσης της Υπουργού Οικονομίας Λ. Κατσέλη.
Το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό αν ληφθούν υπ' όψιν τα τεράστια οικονομικά συμφέροντα που διακυβεύονται.
Η δήλωση που έχει κάνει ο "αδερφός" στο παρελθόν περί "μεταμφιεσμένου Έλληνα" είναι ένας ακόμη λόγος που θα πρέπει το θέμα να ερευνηθεί περαιτέρω δημοσιογραφικά αλλά και θεσμικά μέσω του Κοινοβουλίου.
Ακόμα κι αν γινότανε εγγράφως δια του πρωθυπουργικού γραφείου πάλι θα υπήρχε πρόβλημα γιατί είναι στενό συγγενικό πρόσωπο (2ος βαθμός συγγενείας εξ αίματος) που αποκλείει και σαν σκέψη την εμπλοκή του σε τέτοια θέματα και μάλιστα σε μια εποχή που ο πρωθυπουργός κατηγορεί τους προκατόχους του για διαφθορά και επί πλέον έχει κατορθώσει να γίνουμε, οι Έλληνες, διεθνώς ρεζίλι σαν απατεώνες.
Αλλά και από άλλη πλευρά να το δεις το πράγμα ο “αδερφός” δεν έχει κάποια ιδιαίτερη επαγγελματική ιδιότητα που ίσως να δικαιολογούσε την επείγουσα χρησιμοποίησή του στην προκειμένη περίπτωση.
Κανονικά αυτό θα έπρεπε να γίνει γνωστό στο Κοινοβούλιο απ' όπου θα έπρεπε να ζητηθεί έγκριση.
Εγώ λοιπόν σαν κουτοπόνηρος Ρωμιός κάνω την σκέψη ότι απλά παρίστατο ο "αδερφός" για να τονίσει το πρωθυπουργικό ενδιαφέρον και για να κλείσει το μάτι στους Άραβες επενδυτές για να βάζουν και ένα "μικρός δωράκι" - είναι προσφιλής αυτή η έκφραση στην οικογένεια - από τις κρατικές τιμολογήσεις των ναυπηγείων στον κουμπαρά της οικογένειας. Αποδείξτε μου εσείς ότι δεν είναι έτσι. Αφού λοιπόν θέλησε να στείλει τον "αδερφό" τσόντα στην αποστολή της οποίας ηγείτο η Υπουργός Οικονομίας μου έδωσε δικαίωμα να σκέπτομαι κι εγώ έτσι.
Ανώνυμος

Πρέπει να πολιτικοποιήσουμε τον λόγο μας εάν θέλουμε να σώσουμε την πατρίδα

Η Επιτροπή Εθνικής Σωτηρίας πρέπει να κάνει πράξη αυτό που επικαλείται στον τίτλο της.
Πρέπει να πολιτικοποιήσουμε τον λόγο μας εάν θέλουμε να σώσουμε την πατρίδα μας, πρέπει να φανούμε στην κοινωνία όχι ως μία ομάδα διαμαρτυρίας αλλά ως η διάδοχη κατάσταση στην επερχόμενη κατάρρευση του πολιτικού συστήματος.
Εάν δεχθούμε (που εγώ είμαι σίγουρος) ότι το πολιτικό σύστημα όπως το ξέρουμε σε 2-3 χρόνια θα καταρρεύσει κάτω από βάρος της προδοσίας και της οικονομικής εξαθλίωσης πρέπει να υπάρχει διάδοχη κατάσταση έτοιμη να αναλάβει τα ηνία της διακυβέρνησης του τόπου. Αυτή την διάδοχη κατάσταση οφείλει η Ε.Ε.Σ. να την έχει ετοιμοπόλεμη ώστε ανά πάσα ώρα και στιγμή, όποτε αυτό κριθεί αναγκαίο να διαδεχθεί τους ριψάσπιδες που κυβερνούν τώρα. Η διαδοχή έχει πολλούς τρόπους επίτευξης ( από τον εξεγερμένο λαό,από τον στρατό,από τους ίδιους τους πολιτικούς κ.α.) όμως το βασικό είναι να σε ξέρουν όλοι όχι μία επιτροπή που μόνο καταδικάζει αλλά που έχει λύσεις και πολιτικό λόγο. Είμαστε εδώ για να ενώσουμε τους Έλληνες και όχι να κατηγορούμε τους πάντες (όσο και αν οι πάντες είναι φαύλοι). Βλέπω μία (εδώ και μήνες) παντελή και περίεργη απουσία της κόρης του Μητσοτάκη πράγμα που μου γεννά πολλά ερωτήματα, μήπως ετοιμάζεται αυτή ως η διάδοχη κατάσταση στην επερχόμενη διάλυση; Μήπως θα στηρίζεται από Βγενόπουλο και διάφορους νεοπατριώτες (ξέρετε,αυτούς που θα βγάλουν το παλιό κουστούμι του "δημοκράτη" και θα φορέσουν αυτό του πατριώτη). Οφείλουμε ως πατριώτες και αληθινοί αγωνιστές της δημοκρατίας να μην αφήσουμε κάτι τέτοιο να συμβεί γιατί αυτό θα είναι η ταφόπλακα του έθνους.

Πρέπει να φτιάξουμε από τώρα σκαιώδη κυβέρνηση από ακαδημαικούςκαθηγητές και γενικά προσωπικότητες που συνεχίζουν να αγωνίζονται (παρά τον διωγμό) για την πατρίδα και το έθνος,που έχουν αποδείξει έμπρακτα τον πατριωτισμό τους και οι οποίοι με την στήριξη και την καθοδήγηση της Επιτροπής Εθνικής Σωτηρίας θα μιλούν στην κοινωνία για αυτό που ζούμε, αυτό που έρχεται και αυτό που προτείνουμε ως λύση.
Από τον "λαό" δεν περιμένω πολλά, είναι τόσος ο αφελληνισμός και η αναισθησία του Έλληνα για την πατρίδα που πιστεύω πως εάν ποτέ εξεγερθεί θα είναι για λίγες ημέρες και ένα μικρό ποσοστό πολιτών 5-10 %.
Οι υπόλοιποι θα κάθονται στον καναπέ τους βλέποντας στην τηλεόραση την εξέγερση τρώγοντας ποπ κορν και κάνοντας ζάπινγκ γιατί εκείνη τη στιγμή μπορεί να δίνει συνέντευξη και η Τζούλια Αλεξανδράτου στο άλλο κανάλι.

Χρήστος Παναγιωτόπουλος

Υ.Γ. Το ότι χλευάζω το λαό δεν σημαίνει ότι δεν αγωνίζομαι γι'αυτόν, όμως πρέπει να κερδίσουμε αυτόν τον αγώνα για να επανελληνίσουμε τους Έλληνες, και κάτι τελευταίο, χρειαζόμαστε στη μάχη και επιβάλλεται να έχουμε ως σύμμαχό μας την εκκλησία ή τουλάχιστον όλο τον κλήρο που εμφορείται από τις ίδιες ιδέες με εμάς, δεν μπορούμε να νικήσουμε χωρίς την ορθοδοξία, δεν είμαστε Γάλλοι,Ρώσοι ή οτιδήποτε άλλο, είμαστε Έλληνες και οι Έλληνες πάνε πάντα αντάμα με τους θεούς τους (στην αρχαιότητα) και τους αγίους τους τα τελευταία 2000 χρόνια.

ΝΥΝ ΥΠΕΡ ΠΑΝΤΩΝ ΑΓΩΝ, ΥΠΕΡ ΒΩΜΩΝ ΚΑΙ ΕΣΤΙΩΝ.

ΚΑΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΤΟ ΧΑΒΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

ΤΑΙΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΑΟΥΣΒΙΤΣ!

Από τη Νόρα Ράλλη

Η ανεξάρτητη εταιρεία παραγωγής Metaphor Entertainment, LLC ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή της ταινίας “Land Of The Angels”, μια ταινίας που απεικονίζει την εξέγερση του Sonderkommando στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς-Μπιρκενάου, την οποία οργάνωσαν και στην οποία συμμετείχαν 135 ΄Ελληνες Εβραίοι από τη Θεσσαλονίκη. Έχοντας αποκτήσει τα δικαιώματα της αυτοβιογραφίας του Heinz Salvatore Kounio “Α Liter Of Soup and Sixty Grams of Bread” και “Τhe Agony of Greek Jews 1940-1945”, του Steven Β. Bowman, καθηγητή Ιουδαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Σινσινάτι, ο οποίος θεωρείται αυθεντία παγκοσμίως στην ιστορία των Ελλήνων Εβραίων, ο παραγωγός-σκηνοθέτης Δημήτρης Βόρρης έχει ως στόχο να ξεκινήσει το γύρισμα της ταινίας την άνοιξη του 2011. Το σενάριο γράφτηκε από τον Δημήτρη Βόρρη και το μόνιμο συνεργάτη τού συγγραφέα Μιχάλη Κοκκινάρη: “Πρόκειται για μία από τις πιο ηρωικές σελίδες της παγκόσμιας και της ελληνικής ιστορίας. Οι Έλληνες Εβραίοι είχαν το θάρρος και το κουράγιο να επαναστατήσουν κάτω από απελπιστικές συνθήκες. Δεν παραιτήθηκαν. Δεν έσκυψαν το κεφάλι. Εξεγέρθηκαν. Αυτά τα ιστορικά γεγονότα έχουν εντυπωσιακές ομοιότητες με τον Λεωνίδα και τους 300 Σπαρτιάτες στη Μάχη των Θερμοπυλών. Η μεγάλη διαφορά είναι ότι σε αυτή την ταινία δεν έχουμε μια στρατιωτική δύναμη ολιγάριθμων γενναίων επίλεκτων εναντίον μίας αυτοκρατορίας, αλλά συνηθισμένους, καθημερινούς ανθρώπους φυλακισμένους, παγιδευμένους, εγκαταλελειμμένους – από τους Συμμάχους, και τους συγκρατούμενούς τους – σε ένα από τα πιο "σκληρά" στρατόπεδα μαζικής εξόντωσης”, δήλωσε από το Λος Άντζελες ο σκηνοθέτης Δημήτρης Βόρρης και συνέχισε: “Ήταν πεινασμένοι, βασανισμένοι, κακοποιημένοι, άρρωστοι, οπλισμένοι μόνο με ένα πανούργο σχέδιο και αυτοσχέδια όπλα, ενάντια στην αυτοκρατορία του Τρίτου Ράιχ. Εξεγείρονται και ανατινάζουν τα κρεματόρια. Πεθαίνουν με τη γαλανόλευκη, τραγουδώντας τον Εθνικό Υμνο. Είναι ήρωες. Είναι Έλληνες”, “Είμαι κατενθουσιασμένος που θα συνεργασθώ με τον Δημήτρη σε μια κινηματογραφική παρουσίαση ενός σημαντικού, αλλά παραμελημένου κεφαλαίου στη χιλιετή ιστορία των Ελλήνων Εβραίων, δηλαδή τον ηρωισμό τους, το δράμα και την αγωνία τους κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου”, είπε ο καθηγητής Steven B. Bowman. Ενώ ο Xάινζ Kούνιο, ένας από τους ελάχιστους επιζώντες του Ολοκαυτώματος από τη Θεσσαλονίκη, που έζησε για να πει την ιστορία του, στα απομνημονεύματά του, “Ένα λίτρο σούπα και εξήντα γραμμάρια ψωμί” (τίτλος πρώτης ελληνικής έκδοσης “΄Εζησα το Θάνατο”), δηλώνει: “Είναι τιμή μου ότι αυτό το βιβλίο ήταν η έμπνευση για την ταινία του Δημήτρη Βόρρη”. “Μητέρα του Ισραήλ”, αποκαλούσαν τότε τη Θεσσαλονίκη, οι Εβραίοι Σεφαραδίτες κάτοικοί της, με περίπου εβδομήντα χιλιάδες άτομα πληθυσμό. Ενός πληθυσμού που “άγγιξε” μόλις τα χίλια άτομα μετά
το Ολοκαύτωμα.

Το “καστ” της ταινίας πλαισιώνεται με πολλούς Αμερικανούς και Ευρωπαίους ηθοποιούς και θα ανακοινωθεί το Μάιο στο κινηματογραφικό φεστιβάλ των Καννών.

http://fimotro.blogspot.com/2010/03/blog-post_2620.html

30/3/10

ΔΙ.ΑΣ. εδώ , ΔΙ.ΑΣ. εκεί που είναι ο ΔΙ.ΑΣ ;;;

Σας γράφω από το κατεχόμενο κέντρο των Αθηνών μέρα με την μέρα οι ορδές παρανόμων μεταναστών αυξάνουν με γοργούς ρυθμούς, για να ανεβώ από την περιοχή της οδού ηπείρου μέχρι την κυψέλη για μια δουλειά μου τρόμαξε το μάτι μου, φτάνοντας μέχρι την 3η Σεπτεμβρίου τι από Πακιστάν Iράκ Aφγανιστάν δεν λέγετε, αποφασίζω να κατεβώ ποιο κάτω και να παω από μιχαήλ βόδα και να βγω στην αγίου μελετίου για καλύτερη ασφάλεια αλλά και εκεί τα πράματα ήταν πολύ χειρότερα, το τι κελεμπία και μπουργκά δεν λέγετε, μάλιστα η μιχαήλ βόδα είναι η οδός με μεγάλη κοινότητα Πολωνών που σιγά σιγά εκτοπίζονται από Πακιστανούς και Αφγανούς, τελικά για ποιο συντομία πέρασα από την πλατεία του αγίου παντελεήμονα που την ώρα που πέρασα δεν είχε πολύ κόσμο καθώς είχε μια κλούβα τις αστυνομίας, το δε περίεργο είναι ότι από την δευτέρα που ανακοίνωσε το υπουργείο Προ-στασίας του Πο-λίτη;;; , ότι 2000 αστυνομικοί τις ομάδας ΔΙ.ΑΣ. θα είναι στους δρόμους.
Λοιπόν από την δευτέρα μέχρι σήμερα μόνο 5 μοτοσυκλέτες είδα και αυτές κοντά στην κυψέλη, το που περιπολεί αυτή η δύναμη παραμένει ένα μεγάλο μυστήριο, πάντος το ανησυχητικό είναι ότι ο πληθυσμός των παρανόμων είναι τεράστιος για το κέντρο τις Αθήνας, σαν να υπάρχει σχέδιο εκτόπισης των Ελλήνων από το ιστορικό κέντρο και μεταφορά του σε άλλες περιοχές, μην ξεχνάτε ότι οι περισσότερες δημόσιες υπηρεσίες και υπουργία είναι μέσα στο κέντρο, βάλτε με το μυαλό σας τι έχει να γίνει αν ξεσπάσει κοινωνική έκρηξη στην Αθήνα και με τους παράνομους να υπερτερούν αριθμητικά από τον ντόπιο πληθυσμό.

Είναι αστείoι και τραγικοί ταυτόχρονα

Τα spreads δεν πέφτουν με δηλώσεις

Του Δ.Γ. Παπαδοκωστόπουλου
http://www.isotimia.gr/default.asp?pid=24&ct=13&artid=82437

Τα επιτόκια δεν πέφτουν με δηλώσεις και δημόσιες σχέσεις. Στην κυβέρνηση άργησαν πολύ να το καταλάβουν αυτό και στο μεσοδιάστημα πληρώσαμε κάτι παραπάνω.

Κάπου αλλού όμως, όπως στον καθ΄ ύλην αρμόδιο Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) δεν το έχουν καταλάβει. Και πιθανόν να μην έχουν καταλάβει ακόμα τη δουλειά κάνουν, για αυτό και ασχολούνται με δημόσιες σχέσεις και συνεχείς δηλώσεις επί δηλώσεων.

Ο νέος επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ Πέτρος Χριστοδούλου, άρχισε από σήμερα το πρωί να εμφανίζεται και σε πρωινές εκπομπές της τηλεόρασης, για να εξηγήσει τα θέματα του δανεισμού. Τα spread, τα επιτόκια και όλα αυτά που πρέπει να γίνουν κτήμα των απλών Ελλήνων φορολογουμένων… ανέλαβε να τα εκλαϊκεύσει ο επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ.

Η εξέλιξη είναι αστεία και τραγική ταυτόχρονα. Το πρωί ο Πέτρος Χριστοδούλου εξηγούσε στο αέρα ότι τα δύο επόμενα χρόνια η χώρα πρέπει να δανειστεί πάνω από 150 δισ. ευρώ…

Το ερώτημα είναι σε ποιους απευθύνεται; Στους επενδυτές αποκλείεται γιατί αυτοί ξέρουν καλά και ίσως καλύτερα και από τον ίδιο, τι ανάγκες δανεισμού έχει η Ελλάδα!

Αν απευθύνεται στους ιθαγενείς κατοίκους, πάλι κάνει λάθος καθώς τους φορτώνει με πρόσθετο άγχος και επιτείνει τη θλιβερότητα που έχει εγκατασταθεί στη χώρα τους τελευταίους μήνες.

Ένας καλόπιστος, μπορεί αναρωτηθεί γιατί κάθε τρείς και λίγο βγαίνει ο επικεφαλής ενός δημόσιου οργανισμού και κάνει διαρκώς δηλώσεις;

Μέχρι πρόσφατα οι δηλώσεις γίνονταν στα ξένα ΜΜΕ, κάτι που έχει και αξία.
Οι δηλώσεις (συνεχείς) όμως στα εγχώρια ΜΜΕ, τι νόημα έχουν;

Και μήπως φαντάζεται κάποιος ότι θα πέσουν τα επιτόκια με δημόσιες σχέσεις και άλλα τέτοια;

Ο Πέτρος Χριστοδούλου ως έχων θητεύσει παλαιότερα στη JPMorgan και την GoldmanSachs, γνωρίζει από πρώτο χέρι ότι οι ξένοι επενδυτές δεν καταλαβαίνουν από τέτοια. Βλέπουν τα μεγέθη του δανεισμού, εκτιμούν τις ανακοινωθείσες πολιτικές και ανάλογα πράττουν.

Και βέβαια το ότι δεν επιτεύχθηκε ο στόχος του re-opening στο 20/ετές ομόλογα για άντληση 1 δισ. ευρώ, αποδεικνύει του λόγου το αληθές των προαναφερομένων.

Γι΄αυτό εφεξής δουλειά και λίγα λόγια που πλέον δεν ενδιαφέρουν κανένα.

Από λόγια χορτάσαμε...

Μετά τις... ακαδημαϊκές στηρίξεις, δύσκολη η μάχη των spreads

http://www.isotimia.gr/default.asp?pid=24&ct=43&artid=82398
Του Απόστολου Σκουμπούρη

Συνεδρίαση επαναφοράς του προβληματισμού, της έντονης νευρικότητας και της ανασφάλειας ήταν η σημερινή, καθώς εν μέσω εν μέσω θετικού – αρχικά – κλίματος στην Ευρώπη, το ΧΑ «κρέμασε» με χαρακτηριστική ευκολία χαμηλότερα.
Το γεγονός ότι το spread παραμένει σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα, παραβλέποντας εντελώς και όλες τις διπλωματικές μάχες και πολιτικές στηρίξεις που πρόσφατα εξασφάλισε η κυβέρνηση, μαρτυρά πολλά.

Οι συνθήκες δανεισμού της Ελλάδος δεν καλυτέρευσαν μετά τις εξαγγελίες της Συνόδου Κορυφής, κάτι που προκαλεί περαιτέρω προβληματισμό και μεγάλη ανασφάλεια στην αγορά. Οι αγορές θα περιμένουν σαφώς πιο χειροπιαστά μηνύματα από την Ελλάδα – πέρα από τις πολιτικές – προφορικές στηρίξεις, ενώ αρκετοί παράγοντες της αγοράς χαρακτηρίζουν ασαφές, ακαδημαϊκό και αόριστο το σχέδιο «ασπίδα» που ανακοίνωσε η Σύνοδος.

Δεν ξεκαθαρίζει ποια είναι τα επιτόκια στα οποία θα δικαιολογείται η επίκληση της βοήθειας από την Ελλάδα, ούτε θέτει συγκεκριμένες ασφαλιστικές δικλίδες, οι οποίες θα μπορούσαν θα λειτουργήσουν ως ανάχωμα και «κόφτης», κάθε φορά που θα ξέφευγε το πράγμα. Παράλληλα, υπάρχει γενικώς αμφιβολία για το κατά πόσο είναι ρεαλιστική η απαίτηση για πλήρη ομοφωνία στο Eurogroup σε τυχόν αίτημα της Ελλάδος για βοήθεια, ενώ δεν έχει ξεκαθαριστεί ποιος ακριβώς θα είναι ο επικουρικός ρόλος του ΔΝΤ.

Βεβαίως, η απόφαση της ΕΚΤ να «ελευθερώσει» εκ νέου την πρόσβαση στη ρευστότητα από τις τράπεζες είναι καταλυτική για τη συνέχεια και σαφώς πιο πρακτική, άμεση και απτή από τις αόριστες (πολιτικές) εξαγγελίες της Συνόδου. Όπως και να ‘χει, οι αγορές με τον τρόπο τους δείχνουν ότι περιμένουν από την Ελλάδα να δείξει μέσω της πιστής τήρησης του Προγράμματος Σταθερότητας, ότι δύναται να διαχειριστεί τη δύσκολη κατάσταση και τις λεπτές ισορροπίες.

Το γεγονός ότι το spread συνεχίζει να κρατιέται σε επίπεδα που είχε και προ της απόφαση της Συνόδου Κορυφής, αλλά και προ της ανακοίνωσης Τρισέ για άνοιγμα στις κάνουλες πρόσβασης ρευστότητας για τις τράπεζες, είναι θέμα που προκαλεί προβληματισμό. Δείχνει ότι οι περιμένουν χειροπιαστές αποδείξεις ότι το φιλόδοξο πρόγραμμα περιορισμού του ελλείμματος είναι εφαρμόσιμο.

Μόνο τότε θα δείξουν την ανταπόκρισή τους. Άλλωστε, ασχέτως με τα όσα έχουν καταγραφεί εσχάτως για τις τακτικές των κερδοσκοπικών κεφαλαίων, αυτά εξακολουθούν να «σκέπτονται» εντελώς τεχνοκρατικά.

Μέσα σ’ αυτό το θολό σκηνικό είναι σαφές ότι το χρηματιστήριο δεν δύναται να προεξοφλήσει αυθαίρετα τίποτα και αυτός είναι ο λόγος που μετά το ξέσπασμα της Παρασκευής επέστρεψε σε συνεδριάσεις μετριότητας, μείωσης τζίρου και άμυνας. Έτσι εύλογα, οι ανακοινώσεις αποτελεσμάτων – οι οποίες κάθε άλλο παρά ενθουσιάζουν – έχουν περάσει σε εντελώς δεύτερη μοίρα.

Ο Γενικός Δείκτης στη συνεδρίαση της Μ. Τρίτης έκλεισε στις 2.095,64 μονάδες καταγράφοντας πτώση 1,95%, έχοντας υψηλό ημέρας στο άνοιγμα στις 2.147,03 μονάδες όταν και κινήθηκε οριακά ανοδικά, όμως κατόπιν εντρύφησε στις πιέσεις, έχοντας χαμηλό ημέρας στις 2.087,67 μονάδες. Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 146 εκατ. ευρώ εκ των οποίων μόνο τα 4,4 εκατ. ήταν πακέτα, ενώ ο συνολικός όγκος της αγοράς (σε τεμάχια) ήταν 31,4 εκατ. μετοχές.

Στο σύνολο της αγοράς μόνο 51 τίτλοι κινήθηκαν ανοδικά έναντι 125 που είχαν απώλειες, ενώ στον 20άρη μόνο οι ΟΠΑΠ, Intralot και ΕΛΠΕ έκλεισαν σε θετικό έδαφος. Αντιθέτως, ισχυρές ήταν οι πιέσεις σε μετοχές όπως ΔΕΗ (-4,27%), Alpha Bank (-4,05%), MIG (-3,95%), Πειραιώς (-3,79%), Εθνική (-3,29%) και Ταχ. Ταμιευτήριο (-2,98%).

Η Τουρκία και οι Τουρκόδουλοι Νέο-Οθωμανοί Διοικούν την Ελλάδα

Το Τουρκικό Προξενείο και η Θάλεια Δραγώνα της Πέμπτης Φάλαγγας απομάκρυναν την Χαρά Νικολοπούλου από το Μεγάλο Δέρειο, και τους Πομάκους

A I Σ Χ Ο Σ!!!! Η ηρωική Δασκάλα πήρε μετάθεση για σχολείο του 3ου διαμερίσματος Θεσσαλονίκης.

Έτσι υφαίνεται ο ιστός της προδοσίας….
http://endelehia.blogspot.com/2010/03/blog-post_955.html

Όλοι όσοι ενδιαφέρονται για τη Θράκη και, γενικά, για τα εθνικά θέματα, γνωρίζουν πολύ καλά πώς συντελείται συστηματικά ο εκτουρκισμός της Θράκης, εδώ και χρόνια με εύκολα θύματα, τον μουσουλμανικό πληθυσμό της περιοχής (Πομάκους και Ρομά) που εξαναγκάζεται με δράσεις του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής να υποταχθεί στο βολικό θέσφατο της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής, σύμφωνα με το οποίο όπου μουσουλμάνος = τούρκος.

Επίσης, είναι γνωστή η δράση της Ελληνίδας δασκάλας, Χαράς Νικοπούλου, που μετά από σφοδρή επιθυμία της ίδιας πήγε να διδάξει στην ακριτική Θράκη, τη στιγμή που οποιοσδήποτε άλλος θα απέφευγε μια τέτοια «δυσμενή μετάθεση», χρησιμοποιώντας το όνομα του πατέρα του. Δράση που επιχείρησε και σε μεγάλο βαθμό κατάφερε να ανασχέσει στην περιοχή της τη μολυσματική δράση του Τουρκικού Προξενείου, φέρνοντας ξανά τους Πομάκους μαθητές της κοντά στη μητέρα Ελλάδα.

Κι εδώ αρχίζει να υφαίνεται ο ιστός της προδοσίας που παρακολουθούμε, τρίβοντας τα μάτια μας, να εκτυλίσσεται απροκάλυπτα.
Αφού οι τούρκοι πράκτορες απέτυχαν να σταματήσουν την ηρωική (μακάρι όλοι να ακολουθούσαμε το παράδειγμά της) δασκάλα με εκφοβισμούς και βιαιοπραγίες – έφτασαν, μάλιστα, στο σημείο να σπάσουν το χέρι της δασκάλας, επειδή έβαλε τα παιδιά να παρελάσουν, ανέλαβε το έργο ένα είδος θηλυκού Αρτέμη Μάτσα (μιας και συνηθίζει τη φράση «οι Τούρκοι είναι φίλοι μας»).

Ό,τι απέτυχαν να πετύχουν οι εχθροί το πέτυχε το Υπουργείο Παιδείας και η Θάλεια Δραγώνα.

Η Θάλεια Δραγώνα ειχε απειλήσει να διώξει την ηρωϊκή δασκάλα του Έβρου!

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ειδικής γραμματέως του υπουργείου Παιδείας κυρίας Θάλειας Δραγώνα βρέθηκε η δασκάλα του μειονοτικού σχολείου στο Μεγάλο Δερείο Εβρου, κυρία Χαρά Νικοπούλου, επειδή υποστηρίζει με σθένος πως οι Πομάκοι μαθητές της δεν είναι Τούρκοι.

Η κυρία Δραγώνα επιτέθηκε φραστικά κατά της εκπαιδευτικού, κόρης του πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου, προειδοποιώντας την, με «επίσπευση» της μετάθεσής της από τον Εβρο.
Τα τελευταία πέντε χρόνια η κυρία Νικοπούλου έχει γίνει κόκκινο πανί για τους εγκάθετους της Αγκυρας στη Θράκη, οι οποίοι θεωρούν πως η εκπαίδευση των μαθητών της μειονότητας θα πρέπει να έχει τουρκική σφραγίδα, ακόμη και αν αυτοπροσδιορίζονται ως Πομάκοι, όπως στην περίπτωση των μουσουλμάνων στο Μεγάλο Δέρειο.

Πριν από τρεις εβδομάδες περίπου, η κυρία Νικοπούλου βρέθηκε στην Αθήνα, όπου παρέλαβε από τα χέρια της υπουργού Παιδείας κυρίας Αννας Διαμαντοπούλου, το δεύτερο βραβείο του διαγωνισμού «Αριστεία και Καινοτομία στην Εκπαίδευση 2010» για την έκδοση της μαθητικής εφημερίδας «Δέρειο στη γνώση».

Από το βήμα της εκδήλωσης η εκπαιδευτικός επεσήμανε πως τόσο στο Μεγάλο Δέρειο όσο και στην υπόλοιπη Θράκη υπάρχουν μαθητές Πομάκοι οι οποίοι είναι και αισθάνονται Ελληνες και ζητούν τα δικαιώματά τους στην εκπαίδευση.
Μετά τη βράβευση η κυρία Νικοπούλου παρουσίασε την εργασία της για το μειονοτικό σχολείο του Μεγάλου Δερείου, που παρακολούθησε και η υπουργός Παιδείας, η οποία στο τέλος τη...... συνεχάρη.

Στο διάλειμμα της εκδήλωσης στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού ,στις 13 Μαρτίου, η κυρία Νικοπούλου δέχτηκε την απρόκλητη επίθεση της ειδικής γραμματέως του υπουργείου Παιδείας για τα όσα δημόσια δήλωσε για την εκπαίδευση των Πομάκων από το βήμα.
Οπως δήλωσαν στο «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» αυτόπτες μάρτυρες του επεισοδίου, η κυρία Δραγώνα επέπληξε την εκπαιδευτικό κατηγορώντας τη για «άσκηση εξωτερικής πολιτικής στον χώρο του σχολείου», ενώ την απείλησε ευθέως πως θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να μετατεθεί μια ώρα αρχύτερα από τον Εβρο όπως η ίδια έχει ζητήσει.
«Δεν είσαι σωστή δασκάλα», της είπε, προκαλώντας την άμεση αντίδραση της κυρίας Νικοπούλου, η οποία της υπενθύμισε πως λίγο νωρίτερα βραβεύτηκε για το έργο της από την ίδια την υπουργό Παιδείας.
Το επεισόδιο είχε συνέχεια, αφού η ειδική γραμματέας του υπουργείου, σε έντονο ύφος και κουνώντας τον δείκτη του χεριού της, κατηγόρησε την εκπαιδευτικό πως γίνεται… «υποχείριο» των κομμάτων της αντιπολίτευσης, που προσπαθούν να «στριμώξουν» την κυβέρνηση με ερωτήσεις στη Βουλή για τα όσα συμβαίνουν στη Θράκη και στον χώρο της μειονότητας.

Ακόμη και ο πρόσφατος εορτασμός της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου βρέθηκε στο στόχαστρο της κυρίας Δραγώνα, η οποία ζήτησε από την κυρία Νικοπούλου να «μαζευτεί» και να μη διανοηθεί να ντύσει τους Πομάκους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου με εθνικές παραδοσιακές στολές, αν και ήταν επιθυμία πολλών γονέων του χωριού.

Η Θράκη χάνεται! Φοβόμαστε! Βοηθήστε μας!

Tα συνορα εχουν ανοιξει!! Eιναι γεγονος!
Tο οτι "καποτε θα κλαιμε" ειναι και αυτο γεγονος.καθημερινα γινονται δεκαδες ληστειες σε Κομοτηνη-Ξανθη και τα γυρω χωρια!
Mπαινουν στα σπιτια μας μερα μεσημερι και αρπαζουν οσα προλαβουν!
Ηδη ακουστηκε και τριπλη απαγωγη!
O κοσμος εδω στη θρακη φοβαται πλεον να κοιμηθει..η να μεινει καποιος μονος του στο σπιτι..ακομη και πρωι!Στο δικο μου σπιτι μπηκαν γυρω στις 11 το πρωι...πριν κανενα μηνα!
και την ιδια μερα (λιγο πριν) μπηκαν σε αλλα τρια σπιτια της γειτονιας μου!
Ηταν μεγιστο λαθος το ανοιγμα των συνορων!Λυπαμαι πολυ που δε βρεθηκε κάποιος να μιλησει εστω και τελευταια στιγμη στον κ. Παπανδρεου.

Η Θράκη χανεται και κανενας απο τους αρμοδιους δεν το εχει καταλαβει!

ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΑΣ!!
http://hellenicrevenge.blogspot.com/2010/03/blog-post_566.html

Ληστείες στον δρόμο από τους Παπανδρέλληνες και τη Μαφία

Στην καρδιά της Αθήνας. Στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου δυο ληστές πλησίασαν λίγο πριν τις δέκα το βράδυ, δυο παιδιά, έβγαλαν μαχαίρι και τα ανάγκασαν να τους παραδώσουν τα κινητά τους.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα ληστές, χτύπησαν μια γυναίκα που επέστρεφε στο σπίτι της στην οδό Αφροδίτης στο Παλιό Φάληρο.Την έριξαν αναίσθητη στο πεζοδρόμιο και της άρπαξαν την τσάντα που περιείχε 600 ευρώ.Η γυναίκα χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Λίγα λεπτά μετά, στην οδό Παράσχου στους Αμπελόκηπους δυο ληστές, επιτέθηκαν με γροθιές σε δυο περαστικούς και άρπαξαν τα πορτοφόλια και τα τηλέφωνά τους. Οι δυο άνδρες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο αιμόφυρτοι.

Δέκα λεπτά πριν τις δυο οι κάτοικοι της οδού Αχαρνών άκουσαν έναν άνδρα να καλεί σε βοήθεια. Μόλις είχε δεχθεί επίθεση από τρεις ληστές που δεν δίστασαν να τον χτυπήσουν με μαχαίρι στο πόδι για να του αρπάξουν 150 ευρώ.

Τα ξημερώματα οι αστυνομικοί κατάφεραν να συλλάβουν τον έναν από τους τέσσερις ληστές που επιτέθηκαν και χτύπησαν με λοστό έναν άνδρα στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου στα Νέα Λιόσια.Σύμφωνα με την αστυνομία ο δράστης και οι συνεργοί του από το Πακιστάν χτύπησαν έναν ομοεθνή τους στο κεφάλι και του άρπαξαν 6.000.

Το μοίρασμα του Αιγαίου πάει να επιβάλει de facto η Άγκυρα...

Το μοίρασμα αλλά και τη συνδιαχείριση - συνεκμετάλλευση του Αιγαίου προσπαθούν να επιβάλουν με κάθε τρόπο οι Τούρκοι, ποντάροντας και στη ΝΑΤΟϊκή ανοχή.
Την ώρα που στην Τουρκία υπάρχει μια οξύτατη και σχεδόν «εμφυλιοπολεμική» αντιπαράθεση μεταξύ Ερντογάν και στρατιωτικών (με νικητή σε όλους τους γύρους μέχρι τώρα τον Ερντογάν) και η Ελλάδα βρίσκεται στη δίνη μιας οικονομικής κρίσης που της έχει ανοίξει πολλές πληγές, η τουρκική πλευρά δημιουργεί τις συνθήκες, με μια διαρκώς κλιμακούμενη ένταση, ακόμα και για θερμό επεισόδιο στην περιοχή. Αυτά που συμβαίνουν τα τελευταία εικοσιτετράωρα στη θάλασσα (ακόμα και με νηοψίες) αλλά και στον αέρα (με αναχαιτίσεις ελικοπτέρων της FRONTEX) του Αιγαίου δημιουργούν κλίμα έντονης ανησυχίας και προβληματισμού στην Αθήνα, καθώς έμπειροι διπλωμάτες και στρατιωτικοί φοβούνται για τα χειρότερα. Μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα οι Τούρκοι προχώρησαν σε όλες τις δυνατές προκλήσεις, με σημαντικότερη και πλέον ανησυχητική την παραβίαση των κανόνων αβλαβούς διέλευσης στο Αιγαίο και την πραγματοποίηση φάσης νηοψίας από την τουρκική κορβέτα «Bafra» σε ελληνικό εμπορικό πλοίο στην περιοχή των Κυκλάδων.

Η ελληνική κυβέρνηση, αν και στην αρχή αντέδρασε στοιχειωδώς παγώνοντας τις προγραμματισμένες επισκέψεις στην Τουρκία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδη (για την Παρασκευή 26 Μαρτίου) και του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα (για τις 31 Μαρτίου), στη συνέχεια «ανέκρουσε πρύμναν» και έκανε «γαργάρα» το όλο θέμα και με τον ισχυρισμό ότι μπερδεύτηκαν τα σήματα (αναφορικά με τη νηοψία) αλλά και με το ότι φαίνεται να επαναεπικαιροποιήθηκε η ημερομηνία της επίσκεψης του κ. Ερντογάν στην Αθήνα ύστερα από ένα μεταμεσονύχτιο παρασκήνιο στις Βρυξέλλες (βλέπε διπλανή στήλη).
Το όλο σκηνικό που τείνει να διαμορφωθεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα έρχεται την ώρα που αυξάνονται οι έξωθεν «υποδείξεις» και «πιέσεις» προς την Αθήνα με στόχο να αναγκαστεί η ελληνική πλευρά να εκχωρήσει τουλάχιστον τον επιχειρησιακό έλεγχο του μισού Αιγαίου στην Τουρκία. Είναι άλλωστε γνωστές οι προκλήσεις της Τουρκίας των τελευταίων ετών και στην περιοχή του Καστελλόριζου, στο οποίο υποτίθεται πως υπάρχουν δυνατότητες άντλησης πετρελαίου και το οποίο επίσης είναι κομβικό σημείο για την οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Άνθρακες ο θησαυρός. Μετά τη «διεθνή» εκστρατεία του Αβάπτιστου δανειστήκαμε με 5,9% αντί για 6,3%. Σπουδαία τα λάχανα !

Το πρώτο «τεστ» των «αγορών» από τον κ Goldman Sahs, μετά τη «συμφωνία των Βρυξελλών»,απέδωσε προσφορές 7 δις ευρώ και το Δημόσιο άντλησε 5 δισεκατομμύρια. Το κουπόνι διαμορφώθηκε στο 5,90%.Η Τιμή έκδοσης ήταν στο 99,428. Η διαφορά προς το γερμανικό bund έφτασε τις 316 μονάδες.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), ανάδοχοι ορίστηκαν οι τράπεζες Alpha Bank, Emporiki Bank, ING, Bank of America Merrill Lynch και Societe Generale . Η Προμήθεια ήταν 0,17%

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ, ο Χαρτογιακάς (υπουργός Οικονομικών) εμφανίστηκε ικανοποιημένος από τους σημερινούς όρους δανεισμού «αναλογικά με το πού βρισκόμαστε», χαρακτηρίζοντας πιο λογικό από την προηγούμενη φορά το επιτόκιο.

Πρόσθεσε πάντως πως το οικονομικό επιτελεί αναμένει πως τα spreads (σ.σ. δηλαδή το επιτόκιο δανεισμού) θα έχουν μία σταδιακή αποκλιμάκωση.

«Νομίζω πως είναι μεγάλο λάθος να πιστεύουμε ότι μερικές μέρες μετά τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα καταρρεύσουν τα spreads. Αυτό εμείς δεν το περιμέναμε. Εμείς ξέρουμε ότι τα spreads θα έχουν σταδιακή αποκλιμάκωση και λίγο-πολύ θα έχουν μεγαλύτερη αποκλιμάκωση, μόλις η Ελλάδα περάσει τη δυσκολία του Απριλίου και του Μαΐου», ανέφερε .


Ο επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν, δήλωσε, σύμφωνα με το Bloomberg.
ότι, «Αν – και αυτό είναι ένα μεγάλο αν – η Ελλάδα ζητήσει στήριξη, θα της παράσχουμε στήριξη όπως κάνουμε με όλα τα άλλα μέλη μας», «
Εάν υπάρξει κάποιο πρόγραμμα, θα είναι πρόγραμμα του ΔΝΤ, αποφασισμένο από το ΔΝΤ, όπως συμβαίνει με όλες τις χώρες. Το ΔΝΤ θα καθορίσει τους όρους, όπως κάνουμε με κάθε χώρα», υπογράμμισε.

(Αυτό είναι επεξήγηση, του τι ακριβώς σημαίνει η πολιτική διακήρυξη των Βρυξελλών, και γιατί δεν την πήραν στα σοβαρά οι «αγορές»)

H Fitch θα διατηρήσει τις αρνητικές προοπτικές για την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας, που την αξιολογεί με BBB+, καθώς παραμένει η αβεβαιότητα για τη δημοσιονομική εξυγίανση της χώρας παρά «το δίχτυ ασφαλείας στο οποίο κατέληξε η ΕΕ την περασμένη εβδομάδα».

«Η ανακοίνωση (της ΕΕ) ήταν θετική για το πιστοληπτικό προφίλ της Ελλάδας, ενισχύοντας τις βραχυπρόθεσμες επιλογές χρηματοδότησης και επιβεβαιώνοντας τη στήριξη των κρατών-μελών της ευρωζώνης για τις οικονομικές και δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα», αναφέρει η Fitch σε ανακοίνωσή της.

«Ωστόσο, οι προοπτικές παραμένουν αρνητικές, λόγω της συνεχιζόμενης αβεβαιότητας για τη μεσοπρόθεσμη οικονομική και δημοσιονομική εξυγίανση, καθώς και της συνεχιζόμενης έλλειψης σαφήνειας όσον αφορά την στρατηγική χρηματοδότησης των δημοσιονομικών».


Σπύρος Χατζάρας

Τα λεγόμενα «Ιδρύματα» των πρωθυπουργών

του πολίτη Παναγιώτη Παπαγαρυφάλλου
Α΄Αντιπροέδρου της Επιτροπής Ενημερώσεως για τα Εθνικά Θέματα

Να, λοιπόν, που στήθηκε «έξυπνα» και η φάμπρικα των «Ιδρυμάτων» των πρώην και νυν πρωθυπουργών για να... μελετήσουν και να διαιωνίσουν τις φαεινές τους ιδέες πως κατέστρεψαν την Ελλάδα.
Για να το κάνουν αυτό εισπράττουν δις ευρώ από τον πεινασμένο «κυρίαρχο» λαό! Και οι μεν υπεύθυνοι των «Ιδρυμάτων» δεν ντρέπονται και καλά κάνουν αφού οι ζώντες βρίσκονται εκτός φυλακών. Όταν ένας στρατιώτης χάσει την καραβάνα του υποχρεώνεται να την πληρώσει.
Όταν ένας πρωθυπουργός καταστρέφει τη χώρα και εκποιεί τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της πατρίδας ξαναψηφίζεται, δοξάζεται και επιχορηγείται αφειδώς! Χυδαίο πολιτικό αλισβερίσι, πάνω στο πτώμα της πατρίδας και τ’ άδεια στομάχια του διεφθαρμένου λαού, του οποίου η πλειοψηφία εξακολουθεί να τους ακολουθεί κατά την εκφορά του σκηνώματος της πατρίδας.
Για να πετύχουν αυτό ρίχνουν στάχτη στα μάτια του κοσμάκη μειώνοντας τις εισπραττόμενες λαθροεπιχορηγήσεις κατά 10%.
Τέτοιος «λαός» τέτοιοι «ηγέτες»!!

Η Παγκόσμια Διακυβέρνηση επιδιώκει την εξαφάνιση των Ελλήνων

ΤΟ 40% ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ!!!
http://antipliroforisi.blogspot.com/2010/03/40.html

- Ωρα για πόλεμο πληροφόρησης

Η Νέα Τάξη Πραγμάτων των Διεθνών Τραπεζιτών - Παγκοσμιοποιητών προελαύνει. Χρησιμοποιεί ως κύριο όπλο της τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για να υπνωτίσει τους Ελληνες ώστε να μην αντιδρούν στα σχέδιά τους.

Απο τη στιγμή που πέρασε απο την Βουλή το νομοσχέδιο για την απόδοση ελληνικής ιθαγένειας σε αλλοδαπούς το πιο ύπουλο και καταστρεπτικό για την Ελλάδα σχέδιο των Παγκοσμιοποιητών τέθηκε σε ισχύ.

Το σχέδιο αυτό στοχεύει στην αντικατάσταση και στην εξαφάνιση των Ελλήνων. Τόσο βιολογικά όσο και πνευματικά.

Τα κακά μαντάτα δεν άργησαν να έρθουν. Εγκυες γυναίκες απο το Πακιστάν, το Αφγανιστάν και άλλες χώρες της Ασίας και της Αφρικής ξεκίνησαν να καταφθάνουν παράνομα στην Ελλάδα με σκοπό τα παιδιά τους να γεννηθούν σε ελληνικό έδαφος και να λάβουν την ελληνική ιθαγένεια.

Οπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο, ήδη το 40% των παιδιών στα σχολεία της Αθήνας είναι αλλοδαποί.

Μέσα στα επόμενα 20 χρόνια οι αλλοδαποί στην Ελλάδα θα ξεπερνούν τον αριθμό των Ελλήνων.


Δυστυχώς στις τελευταίες εκλογές η πλειοψηφία των Ελλήνων ψηφοφόρων έπεσαν θύμα απάτης του ΠΑΣΟΚ. Τα ΜΜΕ σκόπιμα δεν έδωσαν καθόλου δημοσιότητα στα εθνικά θέματα και το μεταναστευτικό και περιόρισαν τις πολιτικές συζητήσεις στα τηλεοπτικά παράθυρα μόνο σε θέματα που αφορούσαν την οικονομία.

Σήμερα οι Ελληνες στο σύνολό τους βιώνουν τη λάθος επιλογή τους να εμπιστευτούν την "ξύλινη" γλώσσα του ΠΑΣΟΚ και του προέδρου του Γιώργου Παπανδρέου που έλεγε "ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ". Λίγους μήνες μετά τις εκλογές ανακάλυψαν ξαφνικά οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ οτι "δεν υπάρχει σάλιο" και οτι η χώρα είναι σε τραγική οικονομική κατάσταση. Με τις δηλώσεις αυτές των κυβερνώντων στην Ελλάδα τα spreads ανέβηκαν άμεσα και δημιουργήθηκε πραγματική έλλειψη ρευστότητας στην χώρα. Σαν να ήθελαν απο το ΠΑΣΟΚ να δημιουργήσουν αυτήν την κακή οικονομική εικόνα και κατάσταση για την Ελλάδα.

Το λέμε ξεκάθαρα. Δεν εμπιστευόμαστε τις θεωρίες περι πολυπολιτισμικότητας. Είναι τελείως λάθος και σε όποιες περιοχές έχει εφαρμοστεί, είχε σαν αποτέλεσμα ο γηγενής πληθυσμός να υποφέρει, σταδιακά «αλλοιώθηκε» γενετικά και πολιτισμικά. Πολλές από αυτές τις χώρες οδηγήθηκαν και σε μαζικές σφαγές, όπως στο Κόσσοβο, ο Λίβανος και άλλες χώρες της Αφρικής και της Ασίας. Μέχρι και στη Μεγάλη Βρετανία και την Γαλλία, στις χώρες που πρωτοεφαρμόστηκε το μοντέλο της πολυπολιτισμικής κοινωνίας, οι φανατικοί υποστηρικτές της πλέον αμφιβάλλουν για το αν τελικά το μοντέλο αυτό μπορεί να πετύχει.

Την άποψή μας αυτή βέβαια την στηρίζουμε σε πληθώρα στοιχείων. Το τελευταίο και πολύ σημαντικό είναι η μεταστροφή του καθηγητού Ρόμπερτ Πάτναμ. Ποιος είναι; Ηταν ο κύριος ιδεολόγος της πολυπολιτισμικότητας τις τελευταίες δεκαετίες. Είναι καθηγητής στο Χάρβαρντ και σε μερικά άλλα ακόμη πανεπιστήμια. Οσο υποστήριζε την πολυπολιτισμικότητα τον πρόβαλλαν όλα τα ΜΜΕ.Τα τελευτάια 4 χρόνια διεξήχθη έρευνα για το τι αποτελέσματα έχει η πολυπολιτισμικότητα στον γηγενή πληθυσμό. Το δείγμα αποτελούταν από 30.000 ανθρώπους. Την έρευνά του αυτή που ανατρέπει την πολυπολιτισμικότητα δεν θα την ακούσετε σε κανένα μεγάλο κανάλι. Περιληπτικά τα συμεράσματα της έρευνας ήταν:

1) «…..οδηγεί και σε υπονόμευση της εμπιστοσύνης των πολιτών προς τους γείτονές τους…»

2) «….Οταν το κοινωνικό κεφάλαιο είναι υψηλό, οι κοινότητες ευημερούν. Οι γειτονιές είναι πιο ασφαλείς, τα άτομα είναι πιο υγιή και υπάρχει μεγαλύτερη συμμετοχή στην πολιτική ζωή της χώρας…..»
(Όπως βλέπετε η μετανάστευση δεν βλάπτει μόνο την οικονομία της χώρας αλλά και την υγεία των πολιτών και τη σωματική και την ψυχική)
(Ο όρος κοινωνικό κεφάλαιο είναι αυτό που ονομάζουμε στην καθημερινή ζωή «γειτονιά». Στην έρευνα του κ. Πάτναμ χρησιμοποίησαν τον όρο «κοινωνικό κεφάλαιο» για να περιγράψουν με γενικό τρόπο τα κοινωνικά δίκτυα -από δίκτυα φίλων μέχρι ενώσεις γειτόνων- που παίζουν καθοριστικό ρόλο στην πολιτειακή ευημερία του ατόμου.)

3) «….Τα αποτελέσματα ήταν συνταρακτικά και εντελώς αντίθετα απ' αυτά που ανέμενε ο Πάτναμ.
Οπως γράφει ο ίδιος: «στις κοινότητες με τον μεγαλύτερο βαθμό ποικιλομορφίας τα άτομα τείνουν να μην εμπιστεύονται τους γείτονές τους -ανεξάρτητα από την εθνική καταγωγή ή το χρώμα του δέρματός τους-, να μην έχουν επαφή ακόμα και με τους στενούς τους φίλους, να αναμένουν τα χειρότερα από την κοινότητα και τους ηγέτες της, να προσφέρονται λιγότερο για εθελοντική εργασία, να ψηφίζουν σπανιότερα και να κάθονται δυστυχείς μπροστά στην τηλεόρασή τους».

4)Σε άλλο σημείο λέει: «….στις πολυεθνικές κοινότητες είναι ότι οι άνθρωποι συμπεριφέρονται σαν χελώνες -κρύβονται δηλαδή στο καβούκι τους….»

Αυτό που παρατηρείται είναι μεγαλύτερη απομόνωση του ατόμου από τον κοινωνικό του περίγυρο και μεγαλύτερη κοινωνική απάθεια -τα άτομα με άλλα λόγια «μπαίνουν στο καβούκι τους…δεν θέλουν να συμμετέχουν στα κοινά,δεν ψηφίζουν,δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν την εγκληματικότητα και στο τέλος αντιμετωπίζουν και ανυπέρβλητα οικονομικά προβλήματα….»

Πως φθάσαμε όμως στην πολυπολιτισμική κοινωνία; Πρώτος παράγοντας είναι οι μέτριας ικανότητας διανοούμενοι, που προβάλλονται από τα ΜΜΕ και προωθούν τις θεωρίες τους, γιατί αυτό βολεύει την Νέα Τάξη Πραγμάτων. Στη συνέχεια αμόρφωτοι πολιτικοί και τα τσιράκια τους παπαγαλίζουν αυτές τις θεωρίες χωρίς να τις έχουν διερευνήσει. Στη συνέχεια οι πολίτες, αφού πείστηκαν, ψηφίζουν πολιτικούς αρχηγούς που προωθούν την πολυπολιτισμικότητα.
Πολύ φοβούμαστε ότι αυτή η κατάσταση πολύ δύσκολα αναστρέφεται και τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας θα υποστούν πολλά δεινά. Το επαναλαμβάνουμε: δεν υπάρχει καμιά χώρα τα τελευταία 2000 χρόνια που να εφαρμόστηκε το πολυπολιτισμικό μοντέλο και να υπήρξε ειρήνη και ευημερία σε βάθος χρόνου. Ζούσαν ειρηνικά για 10-20 χρόνια και μετά ακολουθούσαν περίοδοι σφαγών.

Αυτή τη φορά ο ελληνισμός είναι αντιμέτωπος με έναν αόρατο εχθρό, που δρά μέσα και έξω απο τη χώρα και στοχεύει στον ολοκληρωτικό αφανισμό των Ελλήνων.

Αν δεν πολεμήσουμε θα αφανιστούμε ολοκληρωτικά.

Ο πόλεμος σήμερα γίνεται κυρίως στον τομέα της πληροφόρησης. Η πλειοψηφία των Ελλήνων είναι θύματα πλύσης εγκεφάλου απο τα ΜΜΕ. Η τηλεόραση δυστυχώς διαμορφώνει συνειδήσεις.

Πρέπει να διαδώσουμε την αλήθεια σε όλους τους Ελληνες. Οι σημαντικές ειδήσεις πρέπει να προωθούνται σε όλο και μεγαλύτερο αριθμό Ελλήνων.

ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΝ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΧΘΡΟΣ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙΣ
Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΙΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ 100 ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΛΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΦΥΠΝΙΣΗ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΤΩΝ

29/3/10

Ο Πρίγκιψ Νικόλαος στο Αμπού Ντάμπι

Πηγή http://papaioannou.wordpress.com

Για τις κατηγορίες ότι χρησιμοποίησε το πρωθυπουργικό Εμπραέρ, απλώς απαντά: «Πήγα με πρωθυπουργική εντολή. Δεν πήγα μόνος μου. Ηθελε ο Πρωθυπουργός να μετάσχωστην αποστολή, να μετάσχει και στις συζητήσεις με τους άραβες επενδυτές. Δεν είπα ξαφνικά “πάω με το πρωθυπουργικό αεροπλάνο” και πήγα» έλεγε τις προάλλες σε συνεργάτες του, φανερά οργισμένος για τη διάσταση που πήρε το θέμα.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr
====================
Σχόλιο: Φτου ρε…! Ναι.. ναι
Εμείς φταίμε. Ω Ναι! Εμείς φταίμε. Ολόκληρη Ελληνική Δημοκρατία καθόμαστε άπραγοι και μας λέει @@ριές στα μούτρα.

Σπύρος Χατζάρας: Θεσμική ιδιότητα «αδελφός πρωθυπουργού» δεν υπάρχει.
Η συμματοχή, του Ταμεία της Οικογένειας στην κρατική αντιπροσωπεία και η συμμετοχή του ,επομένως ,στις διαπραγματεύσεις ήταν εξωθεσμική και παράνομη.
Η προφορική εντολή πρωθυπουργού δεν υφίσταται. Γραπτή χρειάζεται.

Το ίδιο παράνομη ,είναι και η διαχείριση από τον πρίγκιπα Νικόλαο των κρατικών επιχορηγήσεων προς τις ΜΚΟ.

Οι Σιωνιστές Rothschild στέλνουν τον Ronald A. Heifetz, να κάνει μαθήματα Υποταγής στη Νέα Τάξη στους υπουργούς του Παπανδρέου !!!!

Heifetz is a graduate of Columbia University, Harvard Medical School and the John F. Kennedy School of Government.

Οι πληροφορίες φέρουν τον κ. Χάιφετζ να «διδάσκει» τους σημερινούς «μαθητές» του το πώς πρέπει να αντιδρούν σε περιόδους κρίσης, ποιες συγκεκριμένες κινήσεις πρέπει να κάνουν και με ποιο τρόπο να χειρίζονται ανθρώπους και καταστάσεις.

Τα «μαθήματα» θα γίνουν σε δυο ενότητες: α. Η ηγεσία σε περιόδους κρίσης, β. Η στρατηγική για την αντιμετώπιση μιας κρίσης.

Κυβερνητική πηγή που ρωτήθηκε σχετικά, αν η διαχείριση κρίσεων θα αφορά και οικονομικά ζητήματα ή θα περιοριστεί μόνο σε θέματα πολιτικής προστασίας, απάντησε ότι χωρίς να αποκλείονται και τα συγκεκριμένα ζητήματα, η διαχείριση αφορά τη συμπεριφορά των υπουργών και των στελεχών κατά την εμφάνιση μιας κρίσης.

Όλα για το ποιος είναι, ο "δάσκαλος" στο....

http://makelio.blogspot.com/2010/03/ronald-heifetz.html?zx=2acbfd868af50c3b

και στο http://makelio.blogspot.com/2010/03/illuminati-and-rothschild-ronald.html?zx=e9ae242cb70225ab

Αρεοπαγίτικο real estate.


Κάνουν την κρίση ευκαιρία. Εκτός ελληνικής «Επικράτειας» οι Κυκλάδες!

Εισήγηση του Ανωτάτου Δικαστηρίου ανάβει το πράσινο φως σε κάθε είδους καταπατητές, με το σκεπτικό ότι το ελληνικό Δημόσιο δεν έχει ιδιοκτησία στα Κυκλαδονήσια, αφού εκεί το ελληνικό κράτος δεν διαδέχθηκε την Οθωμανική Αυτοκρατορία.Την ελληνική Ιστορία ξαναγράφει αυτές τις ημέρες ο Αρειος Πάγος, εγείροντας άμεσα θέμα δημόσιου οικονομικού και περιβαλλοντικού συμφέροντος, αλλά και έμμεσα ζήτημα εθνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο.

Εισήγηση αρεοπαγίτη αποδέχεται αίτηση αναίρεσης ιδιώτη υιοθετώντας το σκεπτικό του ότι στα νησιά του Αιγαίου και ιδίως στις Κυκλάδες το ελληνικό Δημόσιο δεν διαδέχθηκε το οθωμανικό και ως εκ τούτου οποιαδήποτε έκταση που δεν ανήκει στην ιδιοκτησία ιδιώτη, είτε πρόκειται για αγρό, είτε για αιγιαλό, είτε ακόμα και για ολόκληρο ακατοίκητο νησί-βραχονη­σίδα, μπορεί να περιέλθει μέσω χρησικτησίας στην κυριότητα κάθε καταπατητή.

Επί της υπόθεσης η απόφαση του Αρείου Πάγου αναμένεται να εκδοθεί σε λίγες εβδομάδες. Εφόσον γίνει δεκτή η εισήγηση, θα αποκτήσει χαρακτήρα νομολογίας επιφέροντας ολοκληρωτική ανατροπή στο ισχύον ιδιοκτησιακό καθεστώς των Κυκλάδων και άλλων νησιών του Αιγαίου.

Αυτό σημαίνει ότι αφενός χιλιάδες καταπατητές δημόσιων εκτάσεων και βραχονησίδων θα μπορούσαν να αποκτήσουν μέσα σε μια νύχτα ισχυρό νομιμοποιητικό έρεισμα, ενώ δεν αποκλείεται να ξεκινήσει και μια άνευ προηγουμένου βιομηχανία καταπατήσεων στα νησιά, με ανυπολόγιστες οικολογικές και οικονομικές συνέπειες.

Επιπλέον η αμφισβήτηση των έννομων δικαιωμάτων ιδιοκτησίας του Δημοσίου επί ολόκληρων βραχονησίδων ενδέχεται να τις καταστήσει γκρίζα ζώνη της επικράτειας, μέσω της κερκόπορτας της καταπάτησης ιδιωτικής ιδιοκτησίας.

Οι κίνδυνοι από το ενδεχόμενο επικράτησης μιας τέτοιας απόφασης στο ανώτατο δικαστήριο θεωρούνται μεγάλοι, αφού είναι γνωστό ότι εδώ και πολλές δεκαετίες ισχυρά συμφέροντα στις Κυκλάδες και αλλού επιθυμούν τη νομιμοποιηση καταπατημένων.

Την ίδια στιγμή άλλη εισήγηση από έτερο αρεοπαγίτη για παρόμοιο ζήτημα, η οποία μάλιστα συζητήθηκε την ίδια ημέρα στον Αρειο Πάγο, καταλήγει στο ακριβώς αντίθετο συμπέρασμα και προτείνει την απόρριψη της αίτησης αναίρεσης του ιδιώτη.

Οι υποθέσεις
Ειδικότερα, στον Αρειο Πάγο στη συνεδρίαση της 3ης Μαρτίου του 2010 συζητήθηκαν δύο αναιρέσεις ιδιωτών κατά του ελληνικού Δημοσίου και οι αποφάσεις τους θα κρίνουν το ιδιοκτησιακό καθεστώς των Κυκλάδων.

Η πρώτη υπόθεση αφορούσε την αίτηση αναίρεσης της εταιρείας «Δ. Μ. ΑΕ», η οποία διεκδικεί μαζί με άλλους έκταση περίπου 85.000 στρεμμάτων στην Καλντέρα της Σαντορίνης στη θέση Ακρωτήρι.

Στην εισήγηση για τη συγκεκριμένη υπόθεση προτείνεται η απόρριψη της αίτησης με την αιτιολογία ότι το ελληνικό Δημόσιο είναι κύριος στα νησιά των Κυκλάδων, επομένως και στη Σαντορίνη, λόγω της διαδοχής του οθωμανικού δημοσίου από το ελληνικό. Το ίδιο άλλωστε είχε δεχθεί και η απόφαση του Εφετείου Αιγαίου, η οποία μάλιστα έκανε και διεξοδική αναφορά στο νομικό και ιστορικό ιδιοκτησιακό καθεστώς των Κυκλάδων.

Στη δεύτερη υπόθεση μήλον της Εριδος μεταξύ ιδιωτών και ελληνικού Δημοσίου είναι δύο βραχονησίδες μεταξύ Πάρου και Αντιπάρου. Το Τουρκονήσι ή Τούρλος ή Τούρνα έκτασης 33.390 τ.μ. και το Πρασσονήσι ή Αγιος Νικόλαος έκτασης 8.000 τ.μ.

Στην εισήγηση της υπόθεσης από τον προεδρεύοντα αεροπαγίτη λόγω απουσίας του προέδρου από τη συζήτηση, προτάθηκε να γίνει δεκτή η αίτηση αναίρεσης του ιδιώτη με κύρια αιτιολογία ότι στις Κυκλάδες και στα νησιά του Αιγαίου το ελληνικό Δημόσιο δεν διαδέχθηκε το οθωμανικό και επομένως οι βραχονησίδες δεν ανήκουν στην κυριότητα του ελληνικού Δημοσίου αλλά του ιδιώτη καταπατητή.

Το σκεπτικό αυτό μεταξύ άλλων στηρίζεται στο «πασίδηλο» γεγονός ότι κατά την Τουρκοκρατία οι Κυκλάδες αποτελούντο από ιδιωτικές γαίες και δεν θεωρήθηκαν ότι περιήλθαν στον σουλτάνο. Μάλιστα η απόδειξη αυτή συγκαταλέγεται στα διδάγματα της κοινής πείρας.

Οι κίνδυνοι
Εφόσον ο Αρειος Πάγος αποδεχτεί την εισήγηση η απόφαση θα αποτελεί νομολογία με σοβαρότατες συνέπειες:

1. Εκατομμύρια στρέμματα εκτάσεων στα νησιά του Αιγαίου, ακόμα και σε σημεία ιδιαίτερης πολιτικής ή περιβαλλοντικής σημασίας όπως ο αιγιαλός, οι βραχονησίδες ή οι προστατευόμενες περιοχές που διεκδικούνται εδώ και χρόνια από ισχυρά οικονομικά συμφέροντα θα αποδοθούν στους καταπατητές τους.

2.Πιθανόν μια νέα ανεξέλεγκτη βιομηχανία καταπατήσεων θα ξεκινήσει με απρόβλεπτες επιπτώσεις, οικοπεδοποιώντας και τσιμεντοποιώντας κάθε ελεύθερη έως σήμερα έκταση γης στις Κυκλάδες ή άλλα νησιά. Οποιοσδήποτε θα μπορεί να καταπατήσει και ύστερα από μερικά χρόνια να διεκδικήσει λόγω χρησικτησίας οποιαδήποτε έκταση δεν ανήκει σήμερα σε κάποιον.

3.Η έλλειψη ιδιοκτησιακού καθεστώτος -αν και όχι κυριαρχίας γιατί αυτή δεν φαίνεται να αμφισβητείται άμεσα- σε μια σειρά βραχονησίδων μπορεί να εγείρει κατά μια ακραία εκδοχή ακόμα και νέου τύπου εθνικά θέματα.


Μια λεπτομέρεια, η οποία φαίνεται να αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπό τις παρούσες εξελίξεις, είναι ότι στον Αρειο Πάγο έφτασε πριν από δύο χρόνια και μια τρίτη υπόθεση αναίρεσης, η οποία είχε συζητηθεί στις 21 Μαΐου 2008.

Τότε διάδικοι ήταν το ελληνικό Δημόσιο και ο Γ.Δ., ο οποίος διεκδικούσε δημόσια έκταση στη Σύρο.

Το παράδοξο είναι ότι για την υπόθεση εκείνη που συζητήθηκε προ διετίας δεν έχει εκδοθεί ακόμα απόφαση, κάτι το οποίο θεωρείται πρωτοφανές στα χρονικά του Αρείου Πάγου, όπου οι αποφάσεις δημοσιεύονται το αργότερο εντός έξι μηνών από τη συζήτηση μιας υπόθεσης.

Η σύμπτωση είναι ότι και σε αυτή την υπόθεση η εισήγηση έγινε από τον ίδιο αεροπαγίτη - προεδρεύοντα λόγω απουσίας προέδρου, ο οποίος με ανάλογο σκεπτικό είχε προτείνει και πάλι την αποδοχή της αίτησης αναίρεσης του ιδιώτη.

Εάν είχε δημοσιευθεί η παλαιότερη εκείνη απόφαση, το σίγουρο είναι ότι θα επηρέαζε καθοριστικά τις αποφάσεις και των δύο άλλων σημερινών υποθέσεων είτε υπέρ είτε κατά του Δημοσίου.

Σύμφωνα με την εισήγηση για τις διεκδικούμενες βραχονησίδες μεταξύ Πάρου και Αντίπαρου, όσα προβλέπονται στα «πρωτόκολλα ανεξαρτησίας» και στον νόμο «περί διακρίσεως κτημάτων» βάσει των οποίων περιήλθαν στο ελληνικό Δημόσιο με δικαίωμα πολέμου οι εκτάσεις που σήμερα του ανήκουν δεν ισχύουν για γαίες που βρίσκονται στα νησιά των Κυκλάδων και του υπολοίπου Αιγαίου.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, «είναι παγκοίνως γνωστό ότι κατά την εποχή της Τουρκοκρατίας οι Κυκλάδες κατά το σύνολό τους απετελούντο εξ ιδιωτικών γαιών καθαράς ιδιοκτησίας, αφού τα νησιά αυτά υπαχθέντα υπό την οθωμανική κυριαρχία όχι δικαιώματι πολέμου αλλά ειρηνικά κατόπιν συμφωνιών μεταξύ Γενουατών ή Ενετών κατακτητών αφενός και του Σουλτάνου αφετέρου δεν θεωρήθηκαν περιελθόντα στο Σουλτάνο...

Παρέπεται ότι τα ακίνητα αυτά των Κυκλάδων μη εξουσιαζόμενα πριν από την Επανάσταση από το Σουλτάνο, ούτε κατεχόμενα από Οθωμανούς ιδιώτες δεν περιήλθαν στο ελληνικό δημόσιο κατά διαδοχή του τουρκικού δημοσίου δικαιώματι πολέμου...».

Στην εισήγηση γίνεται επίσης λόγος για απόφαση του Αρείου Πάγου του 1934 για διεκδικούμενη έκταση στην Ικαρία, η οποία θεωρεί ότι «τα εν ταις νήσοις του Αιγαίου ακίνητα υπάγονται ως πασίδηλον τυγχάνει εις την κατηγορίαν των καθαράς ιδιοκτησίας ακινήτων...».

Σύμφωνα με άλλους νομικούς η συγκεκριμένη απόφαση αφορά διένεξη μεταξύ ιδιωτών και κατά την εκδίκασή της το Δημόσιο δεν είχε παραστεί προκειμένου να εκθέσει τα επιχειρήματά του. Οι ίδιες πηγές εκτιμούν ότι πρόκειται περί μιας μεμονωμένης απόφασης επί λανθασμένης βάσης που δεν ξαναχρησιμοποιήθηκε στο δίκαιο. Πάντως το βέβαιο είναι ότι υπάρχει μεγάλη αντιγνωμία για το θέμα και ότι η όποια απόφαση θα έχει πολύ μεγάλο πεδίο εφαρμογής.

Σύμφωνα δε με τα επιχειρήματα του ελληνικού Δημοσίου στη συζήτηση της παλαιότερης υπόθεσης για τις διεκδικούμενες εκτάσεις στη Σύρο, «η προαναφερόμενη διαδοχή του ελληνικού Δημοσίου στο οθωμανικό δημόσιο αφορά και τις νήσους του Αιγαίου αφού κατά τα έτη 1537-8 μέχρι 1566 η οθωμανική κυριαρχία κατέλυσε τα φραγκικά νησιωτικά κρατίδια και περιέλαβε τις Κυκλάδες, καθώς και όλα τα νησιά του Αιγαίου. Το δε ελληνικό κράτος που δημιουργήθηκε μετά την επιτυχή έκβαση του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα του 1821 συμπεριέλαβε και τα νησιά αυτά», κάτι το οποίο προκύπτει και από το Πρωτόκολλο του Λονδίνου που αποτελεί για την Ελλάδα την οριστική συνθήκη ανεξαρτησίας. Σύμφωνα με την ίδια εισήγηση «από κανένα στοιχείο δεν προκύπτει και μάλιστα ως παγκοίνως γνωστό ή πασίδηλο ότι τα νησιά αυτά αποτελούντο στο σύνολό τους από ιδιωτικές εκτάσεις. Αντίθετα, με δικαστικές αποφάσεις έχει γίνει δεκτό ότι το ελληνικό Δημόσιο είναι κύριος στα νησιά των Κυκλάδων εκτάσεων οι οποίες ποτέ δεν ανήκαν σε ιδιώτες».

Η άλλη εισήγηση: Κύριος των εκτάσεων το Δημόσιο
Σύμφωνα με την εισήγηση του έτερου αρεοπαγίτη, για τη διεκδικούμενη έκταση στην Καλντέρα της Σαντορίνης, ενώ αναγνωρίζεται το ειδικό καθεστώς των γαιών των Κυκλάδων και κατά το οποίο οι ιδιωτικές και οι καθαρές ιδιοκτησίες δεν περιήλθαν στο ελληνικό Δημόσιο, τονίζεται ότι αυτό συμβαίνει εφόσον πρόκειται για καθαρές ιδιοκτησίες, «ενώ για τα νησιά των Κυκλάδων μεταξύ των οποίων και η Σαντορίνη για εκτάσεις που αφορούν τα δάση, τους αιγιαλούς, τα κοινόχρηστα, τις βοσκές και τις εκτάσεις που λόγω της μορφής τους δεν εξουσιάζονταν από κανέναν μετά τον Αγώνα της Ανεξαρτησίας κατέστη κύριος αυτών το ελληνικό Δημόσιο ως διάδοχο του οθωμανικού κράτους δικαιώματι πολέμου». Εκτενής νομική και ιστορική αναφορά γίνεται και στη σχετική απόφαση του Εφετείου Αιγαίου, σύμφωνα με την οποία «η διαδοχή του ελληνικού Δημοσίου δικαιώματι πολέμου είναι ιστορικά αποδεδειγμένη ότι αφορά και τις νήσους του Αιγαίου δεδομένου ότι στο σχετικό κείμενο του πρακτικού γίνεται ρητή αναφορά και στις νήσους αυτές».

ΗΛΙΑΣ ΜΑΡΟΥΤΣΗΣ
maroutsis@pegasus.gr

Απύθμενη θρασύτητά της Αλβανικής Μαφίας

Εστειλαν τους συνεργάτες τους να κάνουν διαδήλωση έξω από το Πεντάγωνο.

Από το gianniotis.blogspot.cοm

Βρήκαν την αφορμή τώρα που συζητούνται τα συμβάντα στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα για το τελικό γιουρούσι κατά των Ενόπλων Δυνάμεων, αναδεικνύοντας την απύθμενη θρασύτητά τους.
Έναντι μάλιστα ενός θεσμού που απολαμβάνει της καθολικής αποδοχής των Ελλήνων (το ξέρουν και έχουν αρχίσει το "ροκάνισμά" του).
Συγκέντρωση-διαμαρτυρία λοιπόν έξω από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας διοργανώνει τη Δευτέρα 29 Μαρτίου, στις 13:00, η ..."Κίνηση" με τη γελοία επωνυμία "Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή".
Τι ζητά;
Την τιμωρία όχι των τρομοκρατών, όχι αυτών που προσπαθούν να κάψουν ζωντανούς με μολότοφ συμπολίτες τους, αλλά των στρατιωτικών που παρέλασαν φωνάζοντας ... "ρατσιστικά συνθήματα μίσους".
Σύμφωνα με τους τύπους αυτούς, "η εμφάνιση στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου στρατιωτικού τμήματος των βατραχανθρώπων των Ειδικών Δυνάμεων που βάδισε στην Πανεπιστημίου κραυγάζοντας εμετικά ρατσιστικά συνθήματα είναι μια πρόκληση για την οποία χρειάζεται να πάρει θέση αμέσως η ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Θύμισαν τις πιο μαύρες μέρες της χούντας και της δικτατορίας του Μεταξά όταν ο στρατός οργάνωνε τέτοιου τύπου σοβινιστικές εμφανίσεις". Και γι' αυτό, ζητούν την ..."παραδειγματική τιμωρία των ρατσιστών καθώς και των υπεύθυνων αξιωματικών που υπέθαλψαν και οργάνωσαν αυτή τη χυδαία επίδειξη ρατσιστικού μίσους.."

Ζητούν κεφάλια

Φυσικά, πετάνε και τα φιτίλια τους, επικαλούμενοι την ..."προοδευτικότητα" των κυβερνώντων.
Δημιουργείται το ερώτημα πότε ο Ευάγγελος Βενιζέλος και οι πολιτικοί προϊστάμενοι των στρατιωτικών που είχαν την ευθύνη της παρέλασης έδωσαν άδεια για συνθήματα όπως:
"Έλληνας γεννιέσαι, δεν γίνεσαι ποτέ, το αίμα σου θα χύσουμε γουρούνι Αλβανέ",
"Θα γίνει μακελειό, μετά θα εκδικηθώ, όταν θα προσκυνήσετε σημαία και σταυρό",
"Τους λένε Σκοπιανούς, τους λένε Αλβανούς, τα ρούχα μου θα ράψω με δέρματα από αυτούς".
Σε ποια μονάδα εκπαιδεύτηκαν και προετοιμάστηκαν για μια τέτοια ενέργεια; αναφέρεται στην ανακοίνωση της ..."Κίνησης", που βρωμάει ΣΥΡΙΖΑ και αντιεξουσιαστικά καταγώγια από χιλιόμετρα.

Πολιτική αγυρτεία των αριστεριστών

Οι τύποι αυτοί δεν κρύβουν την αντικοινωνική, την εθνομηδενιστική και τη διεθνιστική τους πλατφόρμα. Φυσικά, δεν διαμαρτύρονται για τον 60χρονο νεκρό στα Πατήσια που έχασε τη ζωή του μέσα στο σπίτι του από τα χέρια δύο ανθρωπόμορφων τεράτων από την αλλοδαπή (αυτό δεν ενδιαφέρει τους αριστεριστές), αλλά για... "συνθήματα"!
Για ..."συνθήματα"!
Προσέξτε αντικοινωνική λογική, την ώρα που αλήτες με καλάσνικοφ έχουν κάνει την Αθήνα πεδίο μάχης, σκοτώνοντας ανυπεράσπιστους πολίτες και βιάζοντας γυναίκες.
Αυτό το κρούσμα δείχνει που οδηγεί η πολιτική της κυβέρνησης που άνοιξε την πόρτα στη ρατσιστική υστερία με το νόμο που ψήφισε πρόσφατα κατακρεουργώντας το δικαίωμα στην ιθαγένεια για δεκάδες χιλιάδες παιδιά μεταναστών.
Με την πολιτική του Χρυσοχοΐδη βγάζει ξανά την Αστυνομία με επιχειρήσεις σκούπα κατά των μεταναστών ενώ απαιτεί στο Αιγαίο η FRONTEX να έχει το ελεύθερο να πνίγει μετανάστες.
Με την πολιτική ασυλίας των φασιστών που χαράζουν σβάστικες στα χέρια καθηγητριών όπως στα Χανιά ή των επιθέσεων σε μετανάστες και αντιρατσιστές διαδηλωτές όπως στους Αμπελοκήπους.
_________________
g: Κι' όσο για τα μέλη της ...κίνησης "ενάντια στο ...ρατσισμό και τη ...φασιστική απειλή", τα γνωρίζουμε πολύ καλά.
Πρόκειται για ανάρχιδα ..."Ελληνόπουλα" με τους ισλαμιστές νταβατζήδες τους, ερυθρόχρωμα τσογλάνια του κερατά και βουτυρόπαιδα πολυτελείας που φοβούνται και αποφεύγουν τον Ελληνικό στρατό σαν ο διάολος το θυμίαμα.
Πρόκειται για οπισθογεμείς αδελφές, γόνους "επωνύμων" αλητών κατασκευασμένες από υλικά εκκενώσεων.
Πρόκειται για τέκν(ά) πολιτικών, αθλητών, καλλιτεχνών, "διανοουμένων κοτσιδάκηδων" και κάθε λογής σκουλαρικοφόρου και κουλτουριάρικου ερπετού.

πηγή: http://gianniotis.blogspot.com

Η οργανωμένη επίθεση κατά των Ελλήνων πολιτών συνεχίζεται

Στα Κάτω Πατήσια, έγιναν δυο αιματηρές ένοπλες ληστείες το πρωί,
με πανομοιότυπο τρόπο και με θύματα τους ιδιοκτήτες δυο καταστημάτων.

Στις 10:30 ,δύο άγνωστοι δράστες, μπήκαν σε πρακτορείο ΠΡΟ.ΠΟ. στη συμβολή των οδών Παρασκευοπούλου και Γιάνναρη και πυροβολήσαν τον ιδιοκτήτη, που σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έχει χάσει τη ζωή του.
Μισή ώρα νωρίτερα δύο αδίστακτοι κακοποιοί - πιθανότατα οι ίδιοι - μπήκαν σε ανταλλακτήριο συναλλάγματος στην οδό Αχαρνών και Σερίφου και πυροβόλησαν και τραυμάτισαν σοβαρά τον ιδιοκτήτη.Οι δράστες άρπαξαν τα χρήματα και έφυγαν τρέχοντας.

Αντιμέτωποι με πέντε ληστές ήρθαν ο ιδιοκτήτης ενός σπιτιού και η μητέρα του μέσα στο σπίτι τους.Οι δράστες εισέβαλαν στη μονοκατοικία της οδού Αγίου Δημητρίου Πολιορκητή λίγο μετά τη μία μετά τα μεσάνυχτα.

Χτύπησαν με τη λαβή του όπλου τον ιδιοκτήτη στο κεφάλι και στη συνέχεια τον έδεσαν σε μια καρέκλα.Ο ένας από τους δράστες απείλησε στη συνέχεια την ηλικιωμένη γυναίκα και την ανάγκασε να τους δώσει 500 ευρώ.

O «Κύριος» έχασε τη σημασία του

του πολίτη Παναγιώτη Παπαγαρυφάλλου
Α΄Αντιπροέδρου της Επιτροπής Ενημερώσεως για τα Εθνικά Θέματα

Το λεξικό, στο λήμμα «κύριος» γράφει για την εννοιολογική του σημασία: «Τιμητική προσωνυμία ανδρός» και «Άνθρωπος σοβαρός και αξιοπρεπής».
Επειδή όλα ετούτα τα χρόνια της αρπαχτής και της βοθροποιημένης πολιτικής ζωής ακούω νυχθημερόν να προσφωνούνται ως «κύριοι» οι κάθε λογής αρχικλέφτες και νεκροθάφτες της πατρίδας αισθάνομαι ντροπή και αγανάκτηση, θεωρώ ότι αυτό το επίθετο ισοδυναμεί με ατομική προσβολή. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο από το 1974 αρνήθηκα αυτή την προσαγόρευση, υιοθετώντας την προσαγόρευση του πολίτη, αφήνοντας το «κύριος» για τους πρωθυπουργούς, τους υπουργούς, τους αστέρες της δημοσιογραφίας και στους τερμίτες των θεμελίων της Ελλάδας.
Το «κύριος» έχασε εντελώς το αρχικό νόημα. Έγινε συνώνυμο του απατεώνα και του ανυπολήπτου προσώπου.

Ο γράφων δεν έχει καμμία απολύτως σχέση με την ανύπαρκτη αξιοπρέπειά τους.
Η αξιοπρέπεια αποτελεί ένα τόσο σπάνιο χαρακτηριστικό στον άνθρωπο, ώστε ο μεγάλος Γερμανός διανοητής Γκαίτε να πει γι’ αυτή ότι «ισούται με το μεγαλείο των θεών».
Όχι, λοιπόν στο «Κύριος». Είναι προσβολή και κοροϊδία.

Δεν είναι δυνατό να σφυρηλατηθεί κοινή ψυχή μεταξύ Ασιατών, Αφρικανών και Ελλήνων

Η ενιαία ψυχή του λαού κατά τον Γ. Λε Μπον και οι απόπειρες για νόθες συγκολλήσεις

του πολίτη Παναγιώτη Παπαγαρυφάλλου
Α΄Αντιπροέδρου της Επιτροπής Ενημερώσεως για τα Εθνικά Θέματα

«Το σύνολο κοινών χαρακτήρων που επιβάλλεται από το περιβάλλον και την κληρονομικότητα σε όλα τα άτομα ενός λαού συνιστά την ψυχή αυτού του λαού».
Αυτά γράφει ο γνωστός Γάλλος ψυχολόγος και εθνολόγος Γ. Λε Μπον στον πρόλογο του περίφημου έργου του: «Ψυχολογία των Μαζών» (εκδ. «Το Βήμα», 2010, σελ. 23).
Από τη διατύπωση αυτή αναδεικνύονται δύο θεμελιώδη χαρακτηρολογικά στοιχεία στη διαμόρφωση της ψυχής ενός λαού: Το περιβάλλον και η κληρονομικότητα.
Που σημαίνει: πως είναι δυνατό να σφυρηλατηθεί κοινή ψυχή μεταξύ Ασιατών, Αφρικανών και Ελλήνων όταν τίποτα, μα απολύτως τίποτα, δεν τους συνδέει;

Ούτε το περιβάλλον ούτε η κληρονομικότητα ούτε ο πολιτισμός ούτε οι παραδόσεις ούτε τα ήθη ούτε η γλώσσα ούτε η θρησκεία. Αταίριαστοι κόσμοι.
Συνεπώς, όσοι υποστηρίζουν τα αντίθετα δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να αποπειρώνται νόθες συγκολλήσεις, κόντρα στη φύση και την επιστήμη.