12/3/10

Ο εξωραϊσμός του Λευκού καρχαρία

Μας λοιδορούν δίχως έλεος

του Ευγένιου Ανδρικόπουλου

Πνίγεται μια ολόκληρη χώρα στον κρατικό και ιδιωτικό δανεισμό και ο πρωθυπουργός της επιστρέφει της επίσημης επίσκεψής του στην μήτρα της κερδοσκοπίας κομίζοντας πανηγυρικά την κατάργηση της βίζας!

Σαν να προαναγγέλλει το χρονικό μιας νέας Ελληνικής μετανάστευσης έχοντας από τα πριν και ως εκ τούτου αποδεχτεί μοιρολατρικά την δραματική έκπτωση της πατρίδας του. Μέρκελ, Σαρκοζί, και Ομπάμα τον αντιμετώπισαν ως ζήτουλα ψιχίων πολιτικής αγάπης την ίδια στιγμή που τον εκβίαζαν στην αγορά της εξοπλιστικής τους σαβούρας.

Για να πάρει ο υιός Παπανδρέου τον αέρα της επιστροφής μαζί με τον πεπιεσμένο της αμέριστης βοήθειάς τους στις βαλίτσες του. Και προκειμένου να του επιβεβαιώσουν το αγαθό των προθέσεών τους του επικόλλησαν σε αυτές την βδελυρή κατάληξη του «Χάγειου» εκμαγείου παραγωγής ιταμών αποφάσεων για την Κύπρο, σύμφωνα με την οποία: «Οι έχοντες απολέσει τις περιουσίες τους στο βόρειο τμήμα της Μεγαλονήσου εξ αιτίας της τουρκικής κατοχής, θ’ αποζημιωθούν άπαξ και το ζήτημα έκλεισε οριστικά! Διχοτόμηση!» (Βεβαίως είχε προηγηθεί η δήλωση του λιπώδους πολιτικά Βενιζέλου σύμφωνα με την οποία «οφείλαμε να εμπεδώσουμε πως στην Κύπρο ηττηθήκαμε»! Το ότι μπορεί και να μην ηττήθηκε ο λαός αλλά η χούντα των Καρατζαφέρειων πολιτικών προγόνων μάλλον δεν το έλαβε στα υπ’ όψιν του εξ αιτίας του πρόσφατου συναισθηματικού τους δεσμού!)..

Άφωνος έτσι ο Έλληνας παρακολουθεί να τον λοιδορούν δίχως έλεος οι κατά την μετέωρη άποψή του Δυτικοί ημιάγριοι που τους προέτρεψε κατά το «δεύτε λάβετε φως» να λάβουν τα πολιτισμικά επιτεύγματά του. Όμως.
Από της εποχής της ακατανόητα «αναντίστρεπτης» παραδοχής του «ανήκομεν εις την δύση», αντί του ορθού πως η δύση ανήκει στην Ελλάδα, αυτοβούλως ετερο-προσδιοριστήκαμε. Για να μας μεταχειρίζεται σήμερα αυτή, η Δύση, κατά πως της γουστάρει. Κυρίως ως πιόνια στην σκακιέρα των διεθνών της οικονομικών πολιτικών αλλά και στρατιωτικών της συνωμοσιών. Και επί του προκειμένου των οικονομικών. Με τις «αγορές». Κατά κόσμον τράπεζες. Είναι αυτές και όχι κάποιοι-κατά τους εγχώριους τηλεοπτικά ψιττακούς-..νεαροί διαδικτυακοί πειρατές, που στοιχηματίζουν για πλάκα στην κατάρρευσή μας. (swaps).
Τους προστατευόμενους από τις Νεοφιλελεύθερες ηγεσίες αρουραίους αυτούς όφειλε να βγάλει από τις τρύπες τους (οι τράπεζές τους μας δανείζουν) ο περιοδεύων ως θίασος πρωθυπουργός για να τις εκθέσει στα μάτια της διεθνούς κοινής γνώμης. Αν μη τι άλλο να συμμαζέψει τα όπου γης ατάκτως ερριμμένα κομμάτια της θρυμματισμένης υπόληψής μας. Και ακολούθως να περιμαζέψει τα ντόπια τραπεζιτικά αρπακτικά μαζί με τις off shore της λαμογιάς που από κοινού διαχειρίστηκαν, βούτηξαν, λήστεψαν, τέσσερις εθνικούς προϋπολογισμούς (ΑΕΠ).

Για να αφεθεί εν προκειμένω απερίσπαστος στην σύνταξη μιας φιλολαϊκής ανάπτυξης η οποία θα έβγαζε την χώρα από την κρίση. Αντ’ αυτού προβαίνει σε τι! Στην ομοιοπαθητική εξωραϊσμού. Χορηγεί καζινοκαπιταλισμό για να κάνει μπότοξ στον καζινοκαπιταλισμό! Σαν να επιχειρεί κάποιος να εξωραΐσει τον λευκό καρχαρία!
eandrik@otenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: