31/3/10

Σκάνδαλο στο Υπουργείο Περιβάλλοντος


Με το νέο νόμο για ΑΠΕ χαρίζει εκατομμύρια στην ισπανική πολυεθνική IBERDROLA , από τις τσέπες του Ελληνικού λαού

Στο νομοσχέδιο Μπιρμπίλη για τις ΑΠΕ εμφανίστηκε την τελευταία στιγμή, περίεργη διάταξη για αιολικά πάρκα, που ήταν παντελώς εκτός δημόσιας διαβούλευσης και παντελώς εκτός προτάσεων φορέων και πολιτών.
Συγκεκριμένα στο άρθρο 5.2, προστέθηκε την τελευταία στιγμή μια παράγραφος δ) (βλ. ρύθμιση) που πριμοδοτεί 25% την τιμή πώλησης ρεύματος από ιδιωτικά αιολικά πάρκα σε νησιά που διασυνδέονται με την ηπειρωτική Ελλάδα με πρωτοβουλία επενδυτή, αναλόγως της απόστασης!!!


Και ενώ δεν είχαμε αντιληφθεί τι σήμαιναν αυτά, ή ποιους ωφελούσαν, μάθαμε πως η ισπανική πολυεθνική Iberdrola σε παρουσίαση προς τραπεζίτες πριν λίγο καιρό ανέφερε χωρίς καμία ντροπή πως….. περιμένει την οριστικοποίηση του τρόπου χρηματοδότησης της από την Ελληνική Κυβέρνηση και την πολιτική εντολή προς τη ΡΑΕ για την έκδοση των αδειών, των μεγάλων αιολικών πάρκων της σε νησιά αιγαίου με διασύνδεση!!! (βλ. Slides παρουσίασης)


Ερευνώντας λοιπόν στη ΡΑΕ, διαπιστώσαμε πως ο μόνος επενδυτής που ωφελείται από αυτή τη φωτογραφική ρύθμιση και παίρνει δώρο επιπλέον αύξηση 25%, είναι η Ισπανική Iberdrola που … γνώριζε τη ρύθμιση από πριν, αφού την παρουσίαζε σε τραπεζίτες!!!


Και σαν να μην έφτανε αυτό, ταυτόχρονα η κυρία Μπιρμπίλη με ένα νέο άρθρο 6 στο νόμο της, ανέστειλε όλες τις προτάσεις Ελληνικών εταιρειών για θαλάσσια αιολικά πάρκα{που μάλιστα ήταν προγενέστερες της πρότασης της Iberdrola (η οποία παρεμπιπτόντως δεν έχει υποβάλλει καμία αίτηση για θαλάσσιο αιολικό-οπότε δεν θίγεται!)}, προκειμένου να εξασφαλίσει στην Iberdrola ανεμπόδιστη διασύνδεση των αιολικών πάρκων της στο ηλεκτρικό σύστημα (http://www.capital.gr/news.asp?id=934579 ).

Κυρία Μπιρμπίλη, δεν γνωρίζουμε εάν οι φωτογραφικές διατάξεις της ισπανικής πολυεθνικής Iberdrola οφείλονται στην επαγγελματική σχέση των συμβούλων σας κυρίων Λάλα & Κάραλη με την εταιρεία αυτή μέσω των εταιρειών τους Facets & Inflow (ο κόσμος το ‘χει τούμπανο…οσονούπω κι άλλα στοιχεία..), ή αν είναι κατ’ εντολή του κυρίου Παπανδρέου σε συνεννόηση με τον κύριο Θαπατέρο.

Αυτό που γνωρίζουμε με βεβαιότητα είναι ότι τα εκατομμύρια που δωρίζετε στους Ισπανούς, δεν είναι δικά σας αλλά των Ελλήνων φορολογούμενων που θα τα πληρώνουν επί 20 χρόνια! Όταν λοιπόν κόβετε 25% από το εισόδημα του ελληνικού λαού για να το προσθέσετε –δήθεν για την πράσινη ανάπτυξη- στο εισόδημα ισπανών πλουτοκρατών που ζουν σε κότερα στη Μαγιόρκα, δίκαια θα αναρωτηθούμε:

Λίγο ντροπή δεν υπάρχει;
http://lefteria.blogspot.com/2010/03/iberdrola.h
tml

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Λίγο ντροπή δεν υπάρχει;

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ;
ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΙ, ΟΤΙ ΝΟΜΟΘΕΤΟΥΝΕ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ - ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΟΠΕΛΙΤΣΑ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΣΕ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ;
ΥΠΑΡΧΡΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΣΗΚΩΣΕΙ ΤΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΣΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ;
ΓΙΑ ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΚΑΝΑ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΕ ΚΑΝΑ ΜΙΚΡΟ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ - ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ , ΛΥΚΟΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΦΑΓΕ - ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ ΚΑΝΕΙ..

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ ΑΛΒΑΝΩΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΑ ΚΑΛΥΒΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ


"Εδώ και μερικούς μήνες συμμορία 20 περίπου Αλβανών τρομοκρατεί κυριολεκτικά και ανεξέλεγκτα την περιοχή των Καλυβίων Ανατολικής Αττικής.


Μια ομάδα Αλβανών μαθητών στην περιοχή αρχικά τρομοκρατούσε στο σχολείο τα Ελληνόπουλα, βγάζοντας μαχαίρια, απειλώντας τα, βρίζοντας ακόμα και χτυπώντας τα, προσπαθώντας να επιβληθούν και να κυριαρχήσουν ... στο δυναμικό του σχολείου.


Όταν οι Έλληνες μαθητές άρχισαν να αντιδρούν ,τότε οι Αλβανοί μαθητές άρχισαν να καλούν ενήλικους Αλβανούς σε βοήθεια. Στην συνέχεια όταν τα σχολεία έκλεισαν η Μάχη μεταφέρθηκε στην πλατεία του χωριού των Καλυβίων όταν οι Αλβανοί ανήλικοι και ενήλικοι άρχισαν να μαζεύονται εκεί και να διώχνουν τα Ελληνόπουλα με την βία από την πλατεία γιατί εκεί είναι Αλβανία όπως υποστηρίζουν και δεν θέλουν Έλληνες στα πόδια τους.


Προ λίγων εβδομάδων μάλιστα οι Αλβανοί βγήκαν στον κεντρικό δρόμο σπάζοντας αυτοκίνητα και μαγαζιά Ελλήνων πολιτών για να αποδείξουν ότι το χωριό τους ανήκει και κάνουν ότι θέλουν.


Τραγικό είναι δε ότι σε όλους τους τσαμπουκάδες και τους τραμπουκισμούς που πράττουν οι Αλβανοί στην περιοχή, αντιδρούν ΜΟΝΟ οι ανήλικοι Έλληνες μαθητές, διότι οι Έλληνες κάτοικοι φοβούνται, και οι μαγαζάτορες κατά πλειοψηφία έχουν στην δούλεψη τους Αλβανούς, ειδικά όλοι οι ταβερνιάρηδες (ΟΛΟΙ τους για τους οποίους αξίζει να σημειώσουμε έχουν αρνηθεί κατά εξακολούθηση να δώσουν δουλειά σε όποιο Ελληνόπουλο τους ζήτησε).


Η Άμεση Δράση , συλλαμβάνει καθημερινά τραμπούκους Αλβανούς και λαθρομετανάστες αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις οι κάτοικοι φοβούνται να κάνουν μηνύσεις για την καταστροφή της περιουσίας τους η ακόμα και τον ξυλοδαρμό τους οπότε αφήνονται ελεύθεροι!


Λίγες μέρες πριν οι Αλβανοί ξαναεπιχείρησαν να κάνουν καταστροφές στην πλατεία και τα γύρω μαγαζιά φορώντας χαρακτηριστικά όλοι μπλουζάκια με το σήμα της Αναρχίας! Όταν όμως προσπάθησαν να κατεβάσουν τις σημαίες από την εκκλησία της πλατείας τότε οι Έλληνόψυχοι μαθητές με περίσσιο θάρρος μπούκαραν στην πλατεία και τους απέτρεψαν.


Έκτοτε.. Όμως.. Στοχοποιήθηκαν από τους Αλβανούς και καθημερινά τους την στήνουν , και έναν – έναν, (και μιλάμε για ηλικίες μαθητών 13 με 17) , τα απομονώνουν, τα χτυπάνε 10-10 οι Αλβανοί, ακόμα και τα χαρακώνουν με μαχαίρια!!!


Η 20μελής συμμορία Αλβανών έχουν και στέκι-Άσυλο στα Καλύβια στο γνωστό καφέ-παγωτατζίδικο ενός επίσης Αλβανού, στο οποίο συγκεντρώνονται καθημερινά, συσπειρώνονται, οργανώνονται, βγαίνουν κάνουν ότι κάνουν στην πλατεία και επιστρέφουν να πιούνε τον καφέ τους εκεί ανενόχλητοι..


Αυτά είναι μερικά από τα πράγματα που εξελίσσονται σε ένα μικρό χωρίο τα Καλύβια, αλλά τα ίδια σκηνικά διαδραματίζονται και σε άλλα μικρά χωριά της Ελλάδας, όπως στα Καλύβια που ποτέ δεν βλέπουν το φώς της δημοσιότητας γιατί δεν είναι Κολωνάκι."

http://hellenicrevenge.blogspot.
com/2010/03/blog-post_7332.html

Ανακοίνωση Παναθηναϊκού AKTOR για τη χθεσινή διαιτησία: «Γίναμε μάρτυρες μιας καταδρομικής επιχείρησης»

Ο Παναθηναϊκός έχει 116 χρόνια ιστορίας, μεγαλύτερη ίσως και από κάποια κράτη. Δείξτε επιτέλους τον απαιτούμενο σεβασμό     Ανακοίνωση κ...