22/3/10

Υπάρχει ένοχος για το σκαμνί

14 χρόνια τον πληρώνουμε χωρίς να το δικαιούται

Ο Αντώνης Λιάκος, καθηγητής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών είναι γνωστός ιερεύς του νεοταξικού τάγματος στην Ελλάδα. Τον συναντήσαμε το 2005 να υπογράφει ένα κείμενο μαζί με τον Δημητρά, τον αρχι-gay υπαρχηγό του, Βαλλιανάτο, τον Βοσκόπουλο του Ουρανίου Τόξου, τον Νίκο Δήμου, τον Ριχάρδο Σωμερίτη, τον αλβανό χαϊδεμένο του Λαμπρακιστάν Γκασμέντ Καπλάνι, τον Τρεμόπουλο, τον Τάκη Μίχα και άλλους αντίστοιχους «πολίτες του …κόσμου». Στο κείμενο αυτό οι συνολικά 163 υπογράφοντες ζητούσαν από την Ελληνική Κυβέρνηση να ζητήσει συγνώμη και να λογοδοτήσουν οι Έλληνες εθελοντές που πολέμησαν στη Σρεμπρένιτσα!!!!.
Δύο χρόνια μετά, το 2007 τον είδαμε να συμπαρίσταται στην ομόσταυλή του, Ρεπούση. Είναι «κολλητός», τόσο με την Ρεπούση όσο και με τις κυρίες Δραγώνα και Φραγκιουδάκη, που φροντίζουν για την απεθνικοποίηση της ελληνικής παιδείας. Είχαμε γράψει μάλιστα τότε ότι ο κύριος καθηγητής αμφισβητεί ανοικτά την επιταγή του Συντάγματος που θέτει ως σκοπό της παιδείας την ανάπτυξη της εθνικής συνείδησης: «αντί να ενισχύουν την εθνική ταυτότητα, πρέπει να δίνουν στους μαθητές τους τα εφόδια για να επιλέγουν οι ίδιοι την ταυτότητά τους», είχε πει το καλοκαίρι του 2007.
Αυτά είναι λίγο πολύ γνωστά. Εκείνο που λίγος κόσμος γνωρίζει είναι ότι ο κ. Λιάκος δεν δικαιούται κανονικά να είναι καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Στις 4 Φεβρουαρίου, ο βουλευτής Σερρών του ΛΑ.Ο.Σ. Ηλίας Πολατίδης υπέβαλε στους Υπουργούς Παιδείας, Α. Διαμαντοπούλου, και Δικαιοσύνης Χ. Καστανίδη ερώτηση σχετικά με την έκνομη παραμονή καθηγητού στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Σύμφωνα με απόφαση του ΣτΕ (3138/1996) έχει εδώ και 14 χρόνια ακυρωθεί η επιλογή του Λιάκου ως αναπληρωτού καθηγητού της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η μη συμμόρφωση της πρυτανείας του ιδρύματος διαπιστώθηκε μάλιστα ομοφώνως και σε συνεδρίαση του ΣτΕ 22/11/1999.
Ο Ηλίας Πολατίδης εκφράζει μάλιστα την έκπληξή του για το γεγονός ότι ο δικηγόρος του Λιάκου, Ν. Αλιβιζάτος είχε προβλέψει τότε ότι η απόφαση δεν θα εφαρμοσθεί ποτέ!
Δικαιολογημένα, ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. ερωτά τους υπουργούς εάν έχουν υπ' όψιν τους τα ανωτέρω και τι μέτρα σκοπεύουν να λάβουν, ώστε να εφαρμοσθεί η απόφαση των δικαστηρίων. Με ενδιαφέρον αναμένεται, επίσης απάντηση ως προς το πόσα χρήματα εισέπραξε ο εν λόγω καθηγητής σε μισθούς από το Πανεπιστήμιο τα τελευταία 14 έτη.
Λεωνίδας

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ας κινητοποιήσει καποιος τη δικαιοσύνη να εφαρμοστεί αυτή η απόφαση.Εφ όσον υπάρχει.

Ανώνυμος είπε...

Τέτοιους πουλημένους καθηγητές να τους πετάξουμε στα σκουπίδια εκεί που τους αξίζει.
Όσοι πολέμησαν στη Σρεμπένιτσα στο πλευρό των Σέρβων κι εναντίον των δολοφόνων μουσουλμάνων Αλβανών, είναι παλικάρια κι Έλληνες με Ε κεφαλαίο.