9/3/10

Αβάπτιστος & Co μας οδηγούν στην καταστροφή

Υπάρχει άλλος δρόμος!

Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου

Υπό την πίεση των μεγάλων αμερικανικών τραπεζών, της Κομισιόν και των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, η ελληνική κυβέρνηση, εκούσα, άκουσα, υιοθετεί μέτρα που δεν οδηγούν πουθενά αλλού παρά στην επιδείνωση της κρίσης που αντιμετωπίζει σήμερα η Ελλάδα, μιας από τις σοβαρότερες και πιο επικίνδυνες στους δύο αιώνες της ελληνικής ανεξαρτησίας.
Τα μέτρα οδηγούν στον αργό θάνατο της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας, υποθηκεύουν το μέλλον και την ανεξαρτησία της Ελλάδας, την ικανότητά της να αμυνθεί απέναντι στις τουρκικές επιβουλές σε Θράκη, Αιγαίο, Κύπρο. Η κοινωνική αδικία είναι τόσο βαθειά που θα αφήσει μόνιμα σημάδια στη ψυχή του έθνους μας και θα υπονομεύσει ηθικο-πολιτικά οποιαδήποτε μελλοντική μεταρρύθμιση και προσπάθεια ανόρθωσης.
Καλούνται να επωμισθούν τα βάρη της κρίσης όχι τα στρώματα που έχουν την ευθύνη της κατάντιας μας, που λεηλάτησαν συστηματικά τον δημόσιο πλούτο και αρνούνται να πληρώσουν φόρους, αλλά οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι. Πρόκειται για πολιτικό θρίαμβο του ελληνικού Λαμογιστάν, Η πολιτική αυτή ματαιώνει τα όνειρα των νέων και δηλητηριάζει τις ψυχές των απόμαχων. Συνιστά την πιο κραυγαλέα ποδοπάτηση κάθε έννοιας λαϊκής κυριαρχίας. Δεν έχει δοθεί από κανένα εντολή για τέτοια πολιτική. Αν η κυβέρνηση θέλει να την εφαρμόσει επιβάλλεται η οργάνωση δημοψηφίσματος.
Οι διεθνείς δυνάμεις που επιβάλλουν τα μέτρα δεν ενεργούν για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Ενεργούν για την εγγύηση των κερδών του χρηματιστικού κεφαλαίου παγκοσμίως. Θέλουν να κάνουν την Ελλάδα παράδειγμα για το πέρασμα της κοινωνικής βαρβαρότητας, του μοντέλου που προωθούν σε όλη την Ευρώπη. Η πολιτική τους απηχεί τα γεωπολιτικά σχέδια της Ουάσιγκτων στην περιοχή μας και τα γεωοικονομικά σχέδια της Ευρώπης των τραπεζιτών. Μας προδιαγράφουν ένα μέλλον και υποδούλωσης και καταστροφής. ¨Όχι μόνο δεν θα μπορέσουμε να πληρώσουμε το χρέος, αλλά θα βυθιστούμε όλο και περισσότερο στη θηλειά του.
Είναι μεγάλης απορίας άξιο γιατί, η κυβέρνηση που ετοιμάζεται να επιβάλει αυτόν τον κοινωνικό Καιάδα, δεν έχει κάνει καμιά προσπάθεια να συλλέξει έκτακτους και τακτικούς πόρους (ημιυπαίθριοι, έκτακτη φορολόγηση υπερκερδών τραπεζών και επιχειρήσεων, αυθαίρετα, πολυτελής κατανάλωση, εκκλησιαστική περιουσία, αναφέρουμε απλώς ενδεικτικά). Γιατί αίφνης δεν επιβάλλεται μια έκτακτη εισφορά στους ελεύθερους και ευημερούντες επαγγελματίες, που εμφανίζονται πενόμενοι στην εφορία; Ποιος νόμος της ελληνικής υποτέλειας μας υποχρεώνει να διατηρούμε στρατεύματα στο Αφγανιστάν, τη στιγμή που οι μεγαλύτερες τράπεζες των “συμμάχων” μας ποντάρουν στη χρεωκοπία της Ελλάδας; Περισσότερο θα λογάριαζαν τον Γιώργο Παπανδρέου αν απέσυρε αμέσως τις ελληνικές δυνάμεις, από όσο γιατί πάει ταξίδι στις ΗΠΑ. Για ποιο λόγο η κυβέρνηση μιας χώρας απειλούμενης με κατάρρευση δεν έχει διορίσει ακόμα, πέντε μήνες μετά την άνοδό της, διοικήσεις στους κρατικούς οργανισμούς; Για ποιο λόγο η κυβέρνηση δεν αμύνεται της χώρας διεθνώς, αλλά την αφήνει να διασύρεται χωρίς τελειωμό;
Γελάνε στη Γερμανία και στη Γκόλντμαν Ζακς με τις διεθνείς αυτοκριτικές μας για τη διαφθορά μας, αφού αυτοί πληρώνανε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και τους κρατικούς αξιωματούχους μας.
Στις έκτακτες καταστάσεις, όταν απειλείται η επιβίωση ενός λαού, ενός έθνους, προσφεύγει κανείς σε κάθε δυνατό μέτρο.
Απευθύνεται στους έλληνες ομογενείς. Ζητάει επιτέλους επιτακτικά πολεμικές αποζημιώσεις. Διευρύνει τις πηγές δανεισμού σε Κίνα και Ρωσία. Απειλεί, αν χρειαστεί, με στάση πληρωμών και αναδιάρθρωση χρέους. Στρέφει τις αμυντικές του δαπάνες προς αυτούς που συμπαραστέκονται, όχι προς αυτούς που υπονομεύουν τη χώρα και τις κάνει αναπτυξιακό χαρτί. Διαπραγματεύεται εν τέλει την τεράστια γεωπολιτική αξία του οικοπέδου “Ελλάς”. Εδώ μαζεύτηκαν τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ που ετοιμάστηκαν για τη Γιουγκοσλαβία. Από τη Σούδα απογειώθηκε ο μεγαλύτερος αριθμός μαχητικών που βομβάρδισαν το Ιράκ. Αν εμείς δεν είμαστε δεδομένοι, δεν θα υπήρχε ούτε μια περίπτωση στο εκατομμύριο να δοθεί από τα κέντρα της αυτοκρατορικής ισχύος το πράσινο φως στις τράπεζές του να χτυπήσουν την Ελλάδα. Με δυο λόγια, μια κυβέρνηση με συνείδηση της ιστορικής στιγμής, κάνει τα πάντα, δεν αφήνει όμως τη χώρα της να καταστραφεί, υποχωρώντας πανικόβλητη στις πιέσεις των Προστατών και τα συμφέροντα των εξαρτημένων “Λαμογίων”.
Αν η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός δεν αλλάξουν αμέσως πορεία, κινδυνεύουν να επωμισθούν το βάρος και την ευθύνη μιας από τις μεγαλύτερες καταστροφές
στην ελληνική ιστορία.

konstantakopoulosd@yahoo.gr

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο άκρατος διεθνιστικός λαϊκισμός της εκκολαπτόμενης Ντόρας του ΠΑΣΟΚ

Μαζί με τα ληστρικά μέτρα, η υπουργός παιδείας ανακοίνωσε τα σχέδιά της για το σχολείο της νέας τάξης που θέλει για την Ελλάδα. Είναι ακριβώς το σχολείο που θα επιβάλλει σταδιακά την αγγλική ως δεύτερη επίσημη γλώσσα, όπως η κα. υπουργός και τα αφεντικά της επιθυμούν. Παράλληλα, πιέζει μέσω του Π.Ι. να περιληφθούν φιλοπαπικές και φιλοτουρκικές απόψεις στο νέο βιβλίο ιστορίας Στ΄ Δημοτικού!!! Οι πασοκοφυλλάδες όμως που την στηρίζουν ως σαφώς ευκολότερα χειραγωγούμενη από τον Βενιζέλο ή τον Χρυσοχοΐδη, προβάλλουν με πασοκικό λαϊκισμό που θυμίζει '80 πως η κα. "γυναίκα χωρίς άντρα, ψάρι χωρίς ποδήλατο" θα μειώσει την ύλη και θα επιβάλλει ψηφιακά διαγωνίσματα! Η κα. που υποτίθεται πως είναι υπέρ της αξιολόγησης και της εντατικοποίησης εισηγείται ως άλλος Ανδρέας την λαϊκίστικη μείωση της ύλης! Παράλληλα, μας λέει και αρκετά ευχολόγια για αναβάθμιση των σπουδών στο ελληνικό σχολείο! Πώς θα γίνει αυτό, με τους εξαθλιωμένους μισθολογικά εκπαιδευτικούς, να εξαθλιώνονται συνεχώς περισσότερο; Είναι δυνατόν να εξαγγέλλεται αναβάθμιση με ταυτόχρονη μείωση αποδοχών; Πού το βρήκαν αυτό; Στην αναπτυξιακή λογική Παπακωνσταντίνου-ΓΑΠ; Τέλος, δεν θα πρέπει να λησμονούν οι πασοκοφυλλάδες πως η κα. Υπουργός είναι συνένοχη του Σημίτη για την σημερινή κατάσταση της χώρας, καθώς διετέλεσε επίτροπος στα χρόνια της μεγάλης απάτης. Άρα ήταν η μόνη ίσως από τους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ που δεν μπορεί να ισχυριστεί πως δεν γνώριζε την δημιουργική λογιστική και την εν γένει απάτη περί συμφέρουσας για εμάς εισόδου μας στην ΟΝΕ. Να την χαίρεστε συνάδελφοι του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ την υπουργό σας, που αντί για αύξηση που υποσχόταν προεκλογικά έφερε πρωτοφανή μεταπολεμικά μείωση στις δαπάνες για την Παιδεία. Να την χαίρεστε, και ευχόμαστε ολόψυχα γρήγορα να αρχίσει και τις απολύσεις μπας και τότε ξυπνήσετε!

http://paideia-gr.blogspot.com/2010/03/blog-post_06.html

Ανώνυμος είπε...

Το κουφάρι του αριστερού ολοκληρωτισμού

γράφει ο Δημήτρης Παπαγεωργίου

Έχει περάσει ήδη ένας μήνας και μερικές ημέρες από τον εγκλεισμό μου στην φυλακή. Ο καιρός ίσως δεν είναι πολύς. Σίγουρα, στην οικογένειά μου φαίνεται περισσότερος. Αυτό που με τρομάζει, προσωπικά όμως, δεν είναι η διάρκεια της δικής μου κράτησης. Είναι μία οσμή. Η οσμή που φέρνει αναδυόμενο, το κουφάρι ενός ολοκληρωτισμού, που σκοπό έχει να συνθλίψει οποιονδήποτε θέλει να αντισταθεί στην ισοπέδωση όλων αυτών που θεωρούμε «δικά μας».
Μέχρις στιγμής, έχουμε τα πρώτα σημάδια αυτής της διαδικασίας. Τους ανθρώπους, τους φέροντες κάποιον τίτλο Υπουργούς, συμβουλάτορες κλπ., που από τηλεοράσεως καταγγέλλουν και απειλούν όσους έχουν αντίθετη άποψη, χαρακτηρίζοντάς τους ως «αντικοινωνικούς». Και δεν διστάζουν να χρησιμοποιούν τα μέσα που έχουν στην διάθεσή τους για να εφαρμόζουν ό,τι επιτάσσει η ιδεοληψία τους. Δυστυχώς, η ζωή δεν είναι δίκαιη. Και εάν αυτά τα μέσα αύριο ή μεθαύριο δεν είναι αρκετά, δεν θα διστάσουν να πάρουν και άλλα.

Η εξουσία κάθεται πάνω σε μία πυριτιδαποθήκη
Έμαθα για τα γεγονότα της περασμένης Τετάρτης στον Άγιο Παντελεήμονα, όταν οι αστυνομικές δυνάμεις προσήγαγαν κάποιες δεκάδες Ελλήνων πατριωτών, που δεν έκαναν τίποτε άλλο παρά να επιχειρήσουν να διαμαρτυρηθούν για το υπάρχον κοινωνικό πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης και της υποβάθμισης της περιοχής τους. Μάλιστα, συνεχίζουν να κρατούν - ως όμηρο; - τον εκδότη της εφημερίδος «Στόχος».

Ανώνυμος είπε...

Τέτοιου είδους γεγονότα έχουμε και άλλα. Και απ' ό,τι φαίνεται θα έχουμε ακόμη περισσότερα στο μέλλον. Η χώρα, με αφορμή την οικονομική κρίση, περνάει σε μία φάση ταχύτατης αναδιαμόρφωσης. Κοινωνικής, οικονομικής ,πολιτιστικής, ακόμη και πληθυσμιακής. Και αυτή η αναδιαμόρφωση την ευθυγραμμίζει πλήρως, με την «Νέα Τάξη», όπως αυτή γίνεται αντιληπτή από τους πολιτικούς επιγόνους του «εκσυγχρονισμού» του πολύ κ. Σημίτη.
Δεν είχαν λογαριάσει όμως σωστά τις δεξαμενές αντίστασης του ελληνικού λαού. Ακόμη και δεμένος χειροπόδαρα με τραπεζικά δάνεια, σκλαβωμένος στις απαιτήσεις μίας επίπλαστης ευδαιμονίας, ο Έλληνας δεν κατέβασε κεφάλι και σώβρακα, αποδεχόμενος τους σχεδιασμούς τους. Το αποδεικνύουν δημοσκοπήσεις και οι πολλές αντιδράσεις. Ένας κάθετος άξονας διαπερνά την βάση του πολιτικού τόξου.
Ψηφοφόροι όλων των κομμάτων είναι αντίθετοι στην παγκοσμιοποίηση, βλέπουν αρνητικά την λαθρομετανάστευση, αντιδρούν στις εθνικές υποχωρήσεις και αντιμετωπίζουν με συγκατάβαση την «προοδευτική» ιντελιγκέντσια που απαιτεί όλα τα παραπάνω.
Κάθονται πάνω σε μία πυριτιδαποθήκη και το ξέρουν. Γι' αυτό κι αυτός ο «ολοκληρωτισμός». Είναι η τελευταία γραμμή άμυνάς τους και το ξέρουν. Η «τρομοκράτες» δεν είναι οι Έλληνες πατριώτες, αλλά το σύστημα εξουσίας της αριστεράς. Το σύστημα που διαπλέκει πολιτικούς - ΜΜΕ. Μη κυβερνητικές παραφυάδες και «βασιλικότερες του βασιλέως» αριστεριστικές οργανώσεις. Όλοι μαζί αυτοί, προσπαθούν να αφαιρέσουν το οξυγόνο από κάθε σπίθα αντίστασης. Το κάνουν γιατί ξέρουν ότι οποιαδήποτε από αυτές τις σπίθες μπορεί να προκαλέσει την έκρηξη της πυριτιδαποθήκης πάνω στην οποία κάθονται. Το ότι πια μας κυνηγούν, μας συλλαμβάνουν, μας κλείνουν στην φυλακή, σημαίνει ότι κάνουμε αυτό που πρέπει, αποτελεσματικότερα, καλύτερα από πριν.

Τίτλος τιμής η πολιτική κράτηση στην πιο διεφθαρμένη χώρα της Ευρώπης
Εδώ υπάρχει και το ζήτημα το προσωπικό. Ως μεν άτομο, ως Δημήτρης, είναι φυσικό να στεναχωριέμαι που έχω φέρει σε πολύ δύσκολη θέση την οικογένειά μου. Από την άλλη όμως, ως άνθρωπος που εδώ και 15 περίπου χρόνια αγωνίζομαι για τα ιδανικά μου, δεν μπορώ παρά να αισθάνομαι έντιμος προς τον εαυτό μου. Παρ' όλο που βρίσκομαι κλεισμένος εδώ μέσα, είμαι χαρούμενος. Χαρούμενος, γιατί ακόμη κοιμάμαι σαν πουλάκι. Δύο ειδών άνθρωποι κοιμούνται σαν τα πουλάκια. Αυτοί που δεν έχουν καθόλου συνείδηση και αυτοί που είναι εντάξει με την συνείδησή τους. Πιστεύω ότι ανήκω στην δεύτερη κατηγορία.
Είμαι πολιτικός κρατούμενος στην πιο διεφθαρμένη χώρα της Ευρώπης. Τι άλλο μπορεί να είναι αυτό παρά τίτλος τιμής. Είμαι πολιτικός κρατούμενος στην μοναδική χώρα της Ευρώπης που έχει ένα ιδιότυπο καθεστώς αριστεροκρατίας. Παρ' όλα αυτά, συνεχίζω να αντιστέκομαι. Το μυαλό μου συνεχίζει να είναι ελεύθερο.
Το μοναδικό που έχω ανάγκη είναι η βεβαιότητα ότι έξω, στην κοινωνία, υπάρχει ένα κίνημα αντίστασης, που γεμίζει σπίθες την καθημερινότητα. Κάποια από αυτές θα βρει στόχο. Είμαι βέβαιος.

Ανώνυμος είπε...

Το κουφάρι του αριστερού ολοκληρωτισμού

γράφει ο Δημήτρης Παπαγεωργίου

Έχει περάσει ήδη ένας μήνας και μερικές ημέρες από τον εγκλεισμό μου στην φυλακή. Ο καιρός ίσως δεν είναι πολύς. Σίγουρα, στην οικογένειά μου φαίνεται περισσότερος. Αυτό που με τρομάζει, προσωπικά όμως, δεν είναι η διάρκεια της δικής μου κράτησης. Είναι μία οσμή. Η οσμή που φέρνει αναδυόμενο, το κουφάρι ενός ολοκληρωτισμού, που σκοπό έχει να συνθλίψει οποιονδήποτε θέλει να αντισταθεί στην ισοπέδωση όλων αυτών που θεωρούμε «δικά μας».
Μέχρις στιγμής, έχουμε τα πρώτα σημάδια αυτής της διαδικασίας. Τους ανθρώπους, τους φέροντες κάποιον τίτλο Υπουργούς, συμβουλάτορες κλπ., που από τηλεοράσεως καταγγέλλουν και απειλούν όσους έχουν αντίθετη άποψη, χαρακτηρίζοντάς τους ως «αντικοινωνικούς». Και δεν διστάζουν να χρησιμοποιούν τα μέσα που έχουν στην διάθεσή τους για να εφαρμόζουν ό,τι επιτάσσει η ιδεοληψία τους. Δυστυχώς, η ζωή δεν είναι δίκαιη. Και εάν αυτά τα μέσα αύριο ή μεθαύριο δεν είναι αρκετά, δεν θα διστάσουν να πάρουν και άλλα.

Η εξουσία κάθεται πάνω σε μία πυριτιδαποθήκη
Έμαθα για τα γεγονότα της περασμένης Τετάρτης στον Άγιο Παντελεήμονα, όταν οι αστυνομικές δυνάμεις προσήγαγαν κάποιες δεκάδες Ελλήνων πατριωτών, που δεν έκαναν τίποτε άλλο παρά να επιχειρήσουν να διαμαρτυρηθούν για το υπάρχον κοινωνικό πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης και της υποβάθμισης της περιοχής τους. Μάλιστα, συνεχίζουν να κρατούν - ως όμηρο; - τον εκδότη της εφημερίδος «Στόχος».

Ανώνυμος είπε...

Την πρώτη περίοδο της διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ είχε καταργηθεί για κάποιο διάστημα στα Γυμνάσια η εξέταση στο τέλος της χρονιάς. Το αποτέλεσμα ήταν ότι τα παιδιά πήγαιναν στο Λύκειο και δεν ήξεραν να κάνουν πράξεις.
Κάπου στις αρχές της δεκαετίας του 80 καταργήθηκε το πολυτονικό ως πρώτο βήμα γιά την σταδιακή κατάργηση της Ελληνικής γλώσσας.
Το αποτέλεσμα είναι ότι τα παιδιά όχι πολύ μακρυά από κει άρχισαν να έχουν φτωχό λεξιλόγιο και να παραδοθούν εύκολα στον εκκολαπτόμενο από τον Σημίτη εκδότη στο χώρο νεολαιίστικων τσοντοπεριοδικών γνήσια τέκνα του (φτωχού)τρόπου έκφρασης και σκέψης του οποίου είναι και οι συντελεστές του Ράδιο Αρβύλα. Τολμήσετε να τους κατηγορήσετε σε ένα νεαρό και θα δείτε να τους υπερασπίζονται με ύφος ταλιμπάν.
Τώρα η Αννούλα θέλει να καταργήσει λέει το 30% της ύλης, ενώ είναι δεδομένο ότι ένα μεγάλο μέρος της ύλης δεν διδάσκετε έτσι κι αλλοιώς(καημένα δέντρα). Ο σκοπός είναι η δημιουργία ενός χώρου όπως η Αμερική, όπου μόνο το 30% του πληθυσμού συνεχίζει μετά το δημοτικό, ενώ οι άλλοι είναι, ως εκ τούτου εύκολα χειραγωγούμενοι.
Τα παιδιά είναι ο στόχος σε όλους τους προπαγανδιστές σε όλη την διάρκεια της ιστορίας, γιατί είναι το ζυμάρι γιά πλάσιμο. Οι τσοπανοβοσκοί μας θέλουν λαό προβατοποιημένο, που μόνο να καταναλώνει και να κουνάει σημαιούλες να ξέρει, αλλά μ' αυτό το πλευρό να κοιμούνται...
Αν θέλετε τα παιδιά σας να είναι σκεπτόμενοι πολίτες, κλείστε την τηλεόραση, όταν δεν έχει ντοκυμαντέρ, μάθετέ τους την ελληνική ιστορία ξεκινώντας από τον άνθρωπο που έδωσε το όνομά του σ' εμάς τον Έλληνα και δώστε τους να διαβάζουν βιβλία.
Μάθετέ τους να μην πιστεύουν σε τίποτα παρά μόνο μετά από προσωπική έρευνα.
ΥΓ
Αννούλα είσαι ωραία γκόμενα αλλά αυτό το υφάκι που έχεις ώρες ώρες γίνεται απωθητικό.
Επίσης να ξέρεις ότι δεν αρέσουν, όχι μόνο σ' εμένα, οι παρέες σου με τους Μπιλντεμπέργκιους.
Όσο γιά τον μονίμως ξινισμένο ανταγωνιστή σύντροφό σου να του στείλεις το μήνυμα ότι αυτά που κάνει(απαγόρευση μη αρεστών διαδηλώσεων) είναι ακριβώς τα ίδια με του Παπαδόπουλο(όχι του γίγαντα Τάσσου, ούτε αυτού που φτιάχνει μπισκότα) και σ' αυτή τη χώρα δεν υπάρχουν μόνο οι οπαδοί και οι τυχοδιώκτες λαθραίοι και εγκληματίες σας αλλά και εμείς οι υπόλοιποι που είμαστε πολύ πιό ψαγμένοι και υπακούμε μόνο στη συνείδησή μας.
Αν συνεχίσετε τον κατήφορό σας θα κάνουμε τα πάντα ώστε σε 10 χρόνια να μην σας θυμάται κανείς.
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΟΝΙΚΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ

Ανώνυμος είπε...

Όντως, η αποδόμηση της ελληνικής παιδείας άρχισε με την κατάργηση του πολυτονικού. Πηγαίνεται στην Ισπανία να τους πείτε να καταργήσουν την περισπωμένη πών από το ν και θα δείτε τι θα σας πούνε, πηγαίνεται στην Αλβανία που είναι μια χώρα χωρίς πολιτισμό, χωρίς κουλτούρα, τίποτα δεν έχουν κι αυτά που παρουσιάζουν είναι κλεμένα από την Ελλάδα, πείτε τους να καταργήσουν τις δύο τελείες από το ε ή την άνω τελεία τους και θα δείτε τι θα σας πούνε. Εμείς είμαστε για κλάματα που αφήσαμε τους αποδομητές, τους εθνοπροδότες να μας καταργήσουν το πολυτονικό. Ξέρετε ότι η αρχαία ελληνική είναι μαθηματική γλώσσα, το συντατικό μας βασίζεται πάνω σε κανόνες των μαθηματικών; Όποιος μπορεί να κατανοήσει, να μπει στο πνεύμα των αρχαίων εύκολα θα μάθει μαθηματικά και το αντίστροφο. Αυτά κανείς δεν τα λέει στα παιδιά με αποτέλεσμα να θεωρείται από μεγάλη μερίδα των παιδιών τα αρχαία νεκρή μη χρήσιμη γλώσσα ενώ είναι ζωντανή όσο καμιά άλλη. Ας μην ξεχνάμε ότι είναι η μοναδική γλώσσα στον κόσμο που μιλιέται και γράφεται αδιαλείπτως από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.