14/3/10

Δε φταίει η Πατρίδα μου για το σάπιο σύστημα και πολιτικούς.

...Πατριώτες...

Την πολιτική μου «συνείδηση» τη μετράω εδώ κι έναν χρόνο.
Δεν ξέρω αν μπορεί κάποιος να καταλάβει, αλλά, να, το Δεκέμβριο του ΄08, την απέκτησα.
Προφανώς ήταν κάτι που βρισκόταν μέσα μου σε νάρκη (έτσι έχω καταλάβει πλέον) κι απλά εκδηλώθηκε. Μέχρι τότε δήλωνα αναρχική (του ιδεατού...) και απολιτίκ. Ψήφιζα άκυρο με την «ιδεατή» «αναρχική» πεποίθηση του μηδενισμού.
Δηλαδή, ότι αν κάναμε όλοι το ίδιο, το αποτέλεσμα θα ήταν η διάλυση των υπαρκτών πολιτικών κομμάτων και η δημιουργία νέων.
Δεν πιστεύω ακόμα στην πολιτική και σε κανένα κόμμα.
Δια μαγείας όμως, αυτό που μου συνέβει ήταν να διαχωριστεί μέσα μου η έννοια του κράτους (ναι, αυτού του σάπιου , που χρόνια ταύτιζα με την Ελλάδα) από την έννοια της Πατρίδας.
Με σαφήνεια και έχοντας σώας τας φρένας, μπορώ πλέον να πω, ότι δε φταίει η Πατρίδα μου που έχει σάπιο σύστημα και πολιτικούς.
Δε φταίει η Πατρίδα μου που μ’ έδιωξε 5 χρονια στο εξωτερικό να σπουδάσω.
Δε φταίει η Πατρίδα μου που όταν γύρισα με 2 πτυχία οι πόρτες ήταν κλειστές γιατί «τ’ όνομά της δεν το βλέπουμε στους καταλόγους μας» (τους εκλογικούς).
Κι ακόμα δεν το βλέπουν. Και δε θα το δούνε ποτέ.
Καταλαβαίνω τον Γιαννόπουλο όμως κάθε μέρα περισσότερο και οικτίρω τα ανθρωπάρια που ανάγουν τα πάντα στο κόμμα.
Κομματόσκυλα όλης της δεξιάς, ενωθείτε, ήρθε η ώρα μας.
Δηλώνω εθνικίστρια, πατριώτισα, μα πάνω απ’ όλα Ελληνίδα (και εδώ κι ένα χρόνο και 3 μήνες περίπου, περήφανη γι’ αυτό).
c p

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κάτι τέτοιες καταθέσεις ψυχής ακούω και διαβάζω και πραγματικά με πιάνει ένας κόμπος στο λαιμό και κρατιέμαι να μην δακρύσω, πως είναι δυνατόν το σάπιο σύστημα αυτή η βρώμικη νέα τάξη πραγμάτων να νικήσει τέτοιες καθαρές φωνές,ε δεν μπορεί όσο και αν προσπαθήσει, θα τους ρίξουμε στα τάρταρα,θα καθαρίσουμε την κόπρο, αισθάνομαι πως είναι νομοτελειακό,νιώθω πως όσο μας στριμώχνουν στον τοίχο τόσο σκάβουν το λάκκο τους βαθύτερα. Πατριώτισσα σε περιμένω δίπλα μας στον αγώνα να βλέπουν τα καθαρά μας πρόσωπα,την λατρεία μας για την πατρίδα,την αποφασιστικότητά μας για την νίκη και να τα κάνουν πάνω τους. Χρήστος Παναγιωτόπουλος

Ανώνυμος είπε...

Πολλοί έχουν αφυπνιστεί φίλη μας. Δεν είσαι μόνη σου.
Κι εγώ ψήφιζα Πασόκ απλά επειδή το ψήφιζαν οι δικοί μου κι επειδή θεωρούσαμε ότι ο κόσμος έφαγε ψωμάκι με τον Αντρέα, κι ως ένα σημείο πρέπει να ήταν αλήθεια αυτό τουλάχιστον για τα πρώτα χρόνια, αλλά έκτοτε....

Ξύπνησα μέσα από τα πατριωτικά ιστολόγια και τώρα κατάλαβα ότι το Έθνος πρέπει να μας δέσει σαν Έλληνες, γι αυτό άλλωστε το χτυπούν τόσο πολύ, γι αυτό προσπαθούν να απομακρύνουν τα νέα παιδιά από την έννοια του έθνους-κράτους, από την έννοια του ελληνισμού. Όταν μας πείσουν ότι δεν είμαστε φυσική συνέχεια των αρχαίων Ελλήνων που πέρασε μέσα από το Βυζάντιο, τότε θα έχουν πετύχει το σκοπό τους.
Γι αυτό πρέπει να αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις να αποσυρθούν τα σχολικά βιβλία και να επανέλθουν τα παλιά, ή να γραφούν νέα στο πνεύμα της εποχής αλλά πάντα με ελληνοκεντρικό περιεχόμενο.
Δεν ξέρω, φίλη μου, αν έχεις παιδιά, αλλά όποιος έρχεται σε επαφή με τα σχολικά βιβλία παθαίνει ένα μικρό σοκ.
Αποδομούν συνστηματικά την παιδεία εδώ και χρόνια συν τοις άλλοις.

Εκείνο που με ευχαριστεί πάρα πολύ είναι ότι βλέπουμε και άτομα που ήταν εντελώς αδιάφορα ή ψήφιζαν Σύριζα να ξυπνάνε.
Χθες έμαθα ότι ο υδραυλικός μας εκτύπωσε τη φόρμα υπογραφών για το λαθρονομοσχέδιο, την υπέγραψε κι άλλοι της παρέας του που πάντα τους είχαμε σε στυλ:
"Ωχ μωρ αδερφάκι μου...."
Μου ανέβηκαν δάκρυα στα μάτια όταν μου είπε:
- θα αφήσουμε την πατρίδα να πάει χαμένη; πώς θα αντικρύσω τον παπού μου που με βλέπει από το κάδρο, αν δεν υπογράψω; (Ο παππούς του πολέμησε στα αλβανικά βουνά κι όταν η Ελλάδα υποδουλώθηκε πήγε στην Αλεξάνδρεια και έλαβε μέρος ήταν στη μάχη του Ελ Αλαμέϊν, στη μάχη που έκρινε το αποτέλεμα του πολέμου και βραβεύτηκε για τη δράση του, μαζί με τον δικό μου παππού).
Ποιο σπίτι στην Ελλάδα δεν έχει έναν ήρωα από τον πόλεμο του 40 ενάντια στον κατακτητή;

Αυτά , φίλη μου είναι ενθαρυντικά σημάδια, γιατί νομίζεις άλλωστε ότι βιάστηκαν τόσο πολύ να περάσουν το λαθρονομοσχέδιο;
Επειδή η οργή του κόσμου ξεχειλίζει και φοβήθηκαν ότι σε λίγο θα ήταν αδύνατον να το περάσουν. Η οργή του κόσμου ξεχειλίζει κι αυτό το γνωρίζουν τα ξένα κέντρα που έχουν συμφέρον να μαε διαλύσουν και να μας αναμείξουν με τόσους ελληνοποιημένους λαθραίους.

Ανώνυμος είπε...

Aγαπητή cp κι εγώ που έμεινα και σπούδασα στην Ελλάδα και πήρα επίσης 2 πτυχία με 8,6 & 8,47 , τα όμοια έζησα και ζω. 0+0=14%. Δεν φταίει η πατρίδα, όντως. Αυτή πάσχει, υποφέρει. Πάντως και σεις οι Ελληνίδες σπανίως στέκεστε στο ύψος της καταγωγής σας. Οι Σπαρτιάτες, οι Σουλιώτες και οι λοιποί λεβέντες, είχαν μάνες , γυναίκες -συζύγους που τους προέτρεπαν στα ανάλογα. Πάντως όχι στα : "Gutsy , Porsche cayenne , shopping therapy ...etc."
ΘΑΝΑΣΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς για το κατάντημα της Ελλάδας φταίει το ΠΑΣΟΚ με το διορισμό 1.000.000 δημοσίων υπαλλήλων. Ήταν ο μοναδικός τρόπος να καταστραφεί η οικονομία.
Κε Χατζάρα ήσασταν κοντά στον Ανδρέα Παπανδρεόυ. Θέλω να μάθω, αν αυτό έγινε για να φάει ψωμάκι ο κοσμάκης (Πασόκος) ή για να καταστραφεί η οικονομία και να ερημώσει η Ελληνική ύπαιθρος.
Η Ελληνική οικονομία το 1981 ήταν η μοναδική χώρα με ελάχιστο οικονομικό χρέος. Και δεν είχαν εισρεύσει ακόμη ευρωπαϊκά πακέτα.
Αυτή τη στιγμή έπερεπε να είμαστε
η πιό αναπτυγμένη χώρα στην Ευρώπη.
Ήρθε ο λογαριασμός από το ψωμάκι που έφαγε ο ΠΑΣΟΚΟΣ (γιατί οι υπόλοιποι δεν φάγαμε)

Έλληνας καταδρομέας

Ανώνυμος είπε...

Φίλη και αδελφή Ελληνίδα η κατάθεση σου υπογραμμίζει μία αντίληψη που πιστεύω πως είναι καθοριστική στις νεώτερες ηλικίες και αυτό είναι η ταύτιση των εννοιών πατρίδας και κράτους. Φυσικά αυτή η ταύτιση καλλιεργείται συστηματικά από τους δυνάστες πολιτικούς και τους εργοδότες τους και είναι καθοριστική στην στρατολόγηση νέων στις τάξεις των δήθεν αναρχικών και αριστεριστών που εκτελούν χρέη στρατού κατοχής (κατευθυνόμενα ζόμπι). Δεν χρειάζεται να αναλύσουμε εδώ όλες τις πτυχές και προεκτάσεις αυτής της ιδιοφυούς πλάνης. Με κάποιο τρόπο πρέπει να επιτύχουμε μαζικά τον διαχωρισμό αυτών των εννοιών στα μυαλά όλων των παραπλανημένων, την οργή και την ενεργεία των οποίων κάποιοι έχουν καταφέρει να την κατευθύνουν εναντίον της πατρίδος με ποικίλους τρόπους. Επιτέλους να επικρατήσει το Φως.

"Εις οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης"

ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ είπε...

Στην πατρίδα μας λένε "κάλιο αργά παρά ποτέ".Μη ξεχνάς τα κομματόσκυλα είναι παντού και πάντοτε τα ίδια.Ελληνόφρονες δέν βλέπω, που σημαίνει ότι είναι Εθνικό είναι και αληθινό.Πάντως είναι μία αρχή.
Γιώργος Μάντζαρης
http://blog.mantzaris.eu

Ανώνυμος είπε...

EΠΙΜΕΝΟΥΝ ΟΜΩΣ ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΣΥΡΙΖΑ ΝΑ ΣΑΣ ΛΕΝΕ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΙΣΛΑΜ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΑΜΟΥΣ...ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΙ ΑΝΑΡΧΟΜΟΥΛΑΔΕΣ!!

10 Μαρ 2010 Δημοσιοκαφρίλα του κώλου από τον “Αδέσμευτο Τύπο”, την Τάνια Μυλωνά (αλήθεια τι λέει η ΕΣΗΕΑ;) και ακροδεξιά blogs


http://www.politicsonline.gr/2010/03/%ce%b4%ce%b7%ce
%bc%ce%bf%cf%83%ce%b9%
ce%bf%ce%ba%ce%
b1%cf%86%cf%81%ce
%af%ce%bb%ce%b1-%
cf%84%ce%bf%c
f%85-%ce%ba%cf%8e
%ce%bb%ce%bf%cf%85-%ce%
b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce
%bf%ce%bd-%e2%80%9c%ce%b1%
ce%b4%ce%ad/


http://tinyurl.com/yc48f29

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο σου κορίτσι μου για την παλικαριά σου.

Το μεγαλύτερο προσόν του ανθρώπου είναι όταν συνειδητοποιεί πως έπρεπε να είχε διαφορετικη στάση απέναντι στα πράγματα, να το παραδέχεται και μάλιστα δημόσια.

Εύχομαι να βοηθήσεις στην αφύπνιση κι άλλων.

Και άλλη μια απόδειξη για το φασισμό που ζούμε είναι το πρςτοσέλιδο της εφημερίδας Θεσσαλονίκη σήμερα !

Ο Πάγκαλος (τι δημοκράτης θεέ μου) λέει πως τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Θεσσαλονίκης του κόμματός του που έβγαλαν ανακοίνωση καταπέλτη ενάντια στο λαθρονόμο, είναι ΗΛΙΘΙΟΙ !!!

http://www.makthes.gr/

PANAGIOTIS είπε...

Δυσκολεύομαι να καταλάβω τον ορισμό της έννοιας "πατρίδα", χωρίς να χρησιμοποιήσω προηγουμένως την έννοια "πατριώτης".
Είναι προφανές, ότι δεν υπάρχει πατρίδα χωρίς τους ανθρώπους που την συναποτελούν.
Και εδώ, δεν μπορούμε με τίποτα να πούμε ότι οι άνθρωποι-πολίτες από τους οποίους αποτελείται η πατρίδα "καταπιέζονται" από μία μειοψηφία.
Η αλήθεια είναι, ότι όλες αυτέ οι απίθανες καταστάσεις στις οποίες έχουμε οδηγηθεί, οφείλονται στις επιθυμίες των ανθρώπων-πολιτών αυτής της χώρας. Ακριβώς επειδή οι πολιτικοί είναι λαϊκιστές ( παντού και πάντα), ενεργούν περίπου όπως επιθυμεί η πλειοψηφία του κόσμου.
Η σημερινή κατάσταση λοιπόν, δεν βρίσκεται σε αντίθεση με τις επιθυμίες των πολλών.
Το αντίθετο μάλιστα!
Οι πολίτες της Ελλάδας, προφανώς βρίσκονται ΠΟΛΥ ΠΙΣΩ πολιτιστικά, σε σχέση με τα φιλοπρόοδα έθνη της δύσης. Εκεί, οφείλονται όλα.

Konstantinos είπε...

Απαντώ στην φίλη ως επιβράβευση για το σπουδαίο βήμα που βρήκε τη δύναμη να κάνει, αφήνοντας πίσω μια ζωή άγνοιας. Της αξίζουν δύο φορές συγχαρητήρια γιατί προέρχεται από έναν «δύσκολο» χώρο και το νοητικό και αξιακό άλμα ήταν τεράστιο.

Αν δεν κάνω λάθος η πράξη της φίλης και «αδελφής» πλέον στον αγώνα είναι η μεγαλύτερη επιδίωξη όλων μας.Η αφύπνισης δηλαδή και η ενεργοποίησης όσων το δυνατόν περισσοτέρων Ελλήνων με σκοπό την δημιουργία της «κρίσιμης μάζας» που θα συμπαρασύρει αυτούς που είτε από φόβο είτε από αδράνεια είναι αυτή τη στιγμή ένας στρατός «εν υπνώσει» {Υπνω και θανατω διδυμαοσιν / Ησίοδος Θ 212}.
Έτσι λοιπόν πιστεύω πως όποιος διαβάσει την «κατάθεση» της φίλης μας ΠΡΕΠΕΙ ν’ αφιερώσει λίγο από τον χρόνο του για ένα φιλικό χτύπημα στην πλάτη για το Καλως Ωρισες.

Κωνσταντίνος Ρονιώτης

Υ.Γ
Ένα ευχαριστώ στον Σπύρο που εκφράζει τις δικές μας σκέψεις και ωθεί όλο και περισσότερους Ελληνες ν’ αναλάβουν τις ευθύνες τους όπως ίσως θα χρειαστεί να κάνει και ο ίδιος γιατί οι αγώνες χρειάζονται πάντα έναν ηγέτη και δεν φαίνεται κανένας άλλος στον ορίζοντα...
Το ξέρω είναι βαρύ..δύσκολο…

Unknown είπε...

Στο Βίντεο(http://www.blogger.com/img/videoplayer.swf?videoUrl=http%3A%2F%2Fv24.nonxt7.googlevideo.com%2Fvideoplayback%3Fid%3Dfa907e0953ffa9e7%26itag%3D5%26begin%3D0%26len%3D86400000%26app%3Dblogger%26et%3Dplay%26el%3DEMBEDDED%26ip%3D0.0.0.0%26ipbits%3D0%26expire%3D1270797999%26sparams%3Did%252Citag%252Cip%252Cipbits%252Cexpire%26signature%3D2C9C8561F0140410BCCA49F2FC1D1F3DC8DC7316.7B312F390B411C7F9926E6457808B19C87038697%26key%3Dck1&thumbnailUrl=http%3A%2F%2Fvideo.google.com%2FThumbnailServer2%3Fapp%3Dblogger%26contentid%3Dfa907e0953ffa9e7%26offsetms%3D5000%26itag%3Dw320%26sigh%3D4MjSoYYwDc6MPptWVg6UGyxmj9Q&messagesUrl=video.google.com%2FFlashUiStrings.xlb%3Fframe%3Dflashstrings%26hl%3Den&nogvlm=1) θα παρακολουθήσετε κάτι πρωτότυπο. Την εφευρετικότητα ενός Έλληνα, Έλληνα Δημιουργού, ανήσυχου πνεύματος, που θέλει και μπορεί να προσφέρει στο Ελληνικό Γίγνεσθαι.
Η μέθοδος αυτή που έχει τεθεί στην βάσανο του Υπουργείου Πολισμού, έχει από της 16 Σεπτεμβρίου του 2003 (τρία) την αποδοχή της Διεύθυνσης Συντήρησης Αρχαίων και Νεοτέρων Μνημείων για συγκεκριμένες χρήσεις, ως απολυτά ασφαλής και αποτελεσματική.

Γιατί αυτή η άκρως αποτελεσματική μέθοδος δεν εφαρμόζεται? Γιατί όποιος αρμόδιος παίρνει την πρόταση χάνει το φάκελο? Γιατί κάθε άλλος ευνουχισμένος του προτείνει να "πουληθεί"?
Ο ενεργός και χρήσιμος αυτός Έλληνας, Ίδρυσε και το ΙΔΡΥΜΑ ΛΟΥΣΙΟΣ(Ποταμός Λούσιος Τρίπολη Δημητσάνα,Παλαιά μονή Φιλοσόφου).
Τι έγινε μέχρι τώρα?

Σημειωτέον ότι το έργο μπορεί να γίνει με ΜΗΔΕΝ Δημοσιονομικό αποτέλεσμα, αφού σαν Ίδρυμα ο Λουσιος θα μπορούσε να λάβει χορηγίες, ενώ η υλοποίηση είναι ιδιαιτέρα χαμηλού κόστους. θα μου πείτε εδώ κλείσαμε την ΧΡΩΠΕΙ του Σοφιανόπουλου για να μην υπάρχει φτηνό φάρμακο.....

Ανώνυμος είπε...

proxtes eida ena pano apo KKE na leei oti den tha afisoume ton lao na ptwxeusei kai se parenthesi "auto einai patriotismos"

eytyxws pou pera apo ta axrista ypoloipa kommata, yparxei kai to kke na mas deiksei to dromo tou patriwti..

twra ksereis ti na ypostirikseis gia na eisai pragmatiki Ellinida kai na kaneis perifanous tous progonous mas pou paiksane sto xrimatistirio me tourkous, fragkous, perses, kommounistes, alvanous, italous, germanous tis metoxes tou aimatos tous..

giati i koultoura, i kritiki skepsi, i filosofia, oi texnes mas kai oi aksies den einai Euro, opote ean asxoleisai me ta anwthen eisai prodotis tou ethnous mas.

Unknown είπε...

!! Το παραπάνω κείμενο, απλά το έγραψα σε μια στιγμή που ένιωσα πνιγμένη με κάποια άσχημα νέα που είχα μάθει για το χώρο. Δεν περίμενα ποτέ σχόλια, πόσο μάλλον αυτή την αποδοχή...Ελπίζω ο πατριωτικός χώρος να συσπειρωθεί και να παραμείνει τόσο θερμός απέναντι στους...προσφάτως αφυπνισθέντες.
Ένα τελευταίο σχόλιο: Πραγματικά πιστεύω ότι οι περισσότεροι άνθρωποι που δείχνουν αυτή τη γνωστή...δυσαρέσκεια απέναντι στην πατρίδα, δεν έχουν καταφέρει να τη διαχωρίσουν από το κράτος. Καλός φίλος που έχει περάσει πολλά και ανήκε στην αριστερά, όταν τον ρώτησα αν συμφωνεί με την απλόχερη μοιρασιά της ιθαγένειας μου είπε ναι, γιατι είμαστε κ@@λοκράτος κι αυτό μας αξίζει...Μα τι φταίει το διαμερισματάκι μου, αν ο διαχειριστής της πολυκατοικίας ειναι αδιάφορος, κλέφτης και τα κρατάει όλα για την πάρτι του;
Σας χαιρετώ και σας ευχαριστώ, cp

18 Μαΐου 1792. Ο διαμελισμός της Πολωνολιθουανίας που διέσωσε την Οθωμανική Αυτοκρατορία

Η Γερμανίδα που κυβερνούσε τους Ρώσους άκουσε το Λονδίνο αλλά και το μάθημα από τη Γαλλική «Επανάσταση» και εγκατέλειψε τους Έλληνες και την...