6/3/10

Τα θύματα της «Επιχειρηματικότητας» και της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης

Παρακολούθησα , την εκπομπή σου σχετικά με τα τραγικά γεγονότα της ασφαλιστικής εταιρείας ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ.
Διαπίστωση πρώτη. Λίγα σου είπανε οι δύο καλεσμένοι σου, γιατί δεν γνωρίζουν τι έγινε στον άγριο κόσμο των ιδιωτικών ασφαλίσεων όλα αυτά τα χρόνια. Απλώς υπέστησαν τα αποτελέσματα των ενεργειών της εν λόγω εταιρίας .Αλλά η αλήθεια είναι αυτή.
Διαπίστωση δεύτερη
. Το κράτος τι έκανε τόσα χρόνια πως άφησε να φτάσουν τα πράγματα ως εδώ; Γιατί πίσω από τους αριθμούς είναι οι άνθρωποι και σωστά είπε ο ένας συνομιλητής σου ,ότι δεν είναι δουλειά του να ελέγχει τη νομιμότητα ή όχι της εταιρείας που χειρίζεται τέτοια θέματα. Όλοι γνώριζαν ότι κάτι δεν γίνεται σωστά και παλαιότερα είχε επέμβει και το ΣΔΟΕ για προσωπικές επιταγές με υψηλό επιτόκιο και κέρδη για τους διαμεσολαβητές .Στην χώρα της «φαιδράς πορτοκαλέας» όπως λένε όλα κρατάνε 3 μέρες. Ανατρέξατε στον κλαδικό τύπο και θα δείτε πλήθος δημοσιευμάτων όχι μόνον για αυτόν αλλά και για άλλον που είχε γίνει καθημερινό ανάγνωσμα στον ημερήσιο τύπο.
Διαπίστωση τρίτη. Τίποτα δεν θα γίνει και είναι κρίμα για τον θεσμό, για να μη πω έγκλημα.
Διαπίστωση τέταρτη. Ο νόμος που είχε ψηφισθεί τελευταία για τον έλεγχο, δίνει δυνητική, άκου ερμηνεία, στον αρμόδιο υπουργό να παρέμβει. Συγκεντρώσεις έγιναν και θα γίνονται από τα εμπλεκόμενα μέρη.
Χρειάζεται μια ευρύτερη συγκέντρωση των ανθρώπων που εργάστηκαν σ΄ αυτή την εταιρεία και με τους φορείς που τους εκπροσωπούν και τότε δεν θα φτάνουν πολλές εκπομπές για να βρει κανείς την άκρη.
Διαπίστωση πέμπτη. Η ζημία που έγινε στον θεσμό και στους διαμεσολαβούντες είναι πολύ μεγάλη. Τα αποτελέσματα θα τα δούμε σύντομα.

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΔΗΜΩΔΗΣ ΠΟΙΗΣΙΣ ΚΑΙ Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ. ΛΑΜΠΡΗ

ΥΓΕΙΑ, Φῶς Ἑλληνικόν εἰς ἃπαντας τοὺς  Ἓλληνας καὶ ἁπάσσας  τὰς Ἑλληνίδας. Αἲθριος εἰς τοὺς 8-17°C ἐν Οὐψάλα.  ΕΛΛΑΣ≡HELLAS . ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ. ΟΔ...